Marko vzdal hold Tostovi: Odchoval dvoch velikánov, za to mu patrí veľká vďaka | Magazín F1 - F1online.sk

Veľká cena Abú Zabí neukončila len sezónu 2023, ale rovnako tak účinkovanie Franza Tosta vo vedení AlphaTauri. Rakúšan, ktorý bol po Christianovi Hornerovi druhým najdlhšie slúžiacim šéfom tímu, sa poberie do zaslúženého dôchodku, no i naďalej bude naporúdzi ako príležitostný konzultant. Pri tejto príležitosti vzdal Tostovi hold jeho krajan, Helmut Marko, ktorý Tirolčanovi poďakoval za odchovanie mnohých mladých talentov, špecificky Maxa Verstappena a Sebastiana Vettela.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/136669/marko-vzdal-hold-tostovi-odchoval-dvoch-velikanov-za-to-mu-patri-velka-vdaka

Jasne vdaka Tostovi za sa jeden jediny rok stali majstrovsky material.
Cele tie roky v motokarach, F3, F2, to je nic.
Plati len ten jeden jediny rok u Tosta.

Takoví lidi jsou doslova k nezaplacení. Neřeším talenty formátu Seba a Maxe, ale který šéf týmu by si dnes začínajícího flákače navelel k sobě, aby ho měl pod kontrolou, a kompletně na něj dohlížel včetně společného ranního běhu. Myslím samozřejmě Jukiho, který mu má být za co vděčný a taky si je toho zjevně vědom. Rozhodně z něj vypiplal solidního středopolového pilota, a to je mu pořád ještě 23 let. Na tohle má málokdo trpělivost, řvát na lidi a dusit je dokáže kde kdo.

6 Likes

Plus možno Júkiho naučil nadávať :upside_down_face:

Tak to je bonus navíc :smile: .

Mí nejoblíbenější šéfové-majitelé týmu.
1/ Colin Chapman
.
.
Franc Tost
.
Peter Sauber

Tost byl nejen vynikajícím šéfem týmu, ale pro začínající jezdce byl z velké části druhým tátou, vychovatelem, trenérem, kantorem, psychologem, fanouškem a kdoví čím ještě.

Lidí s takovým rozsahem se rodí velice málo a jsou vzácnější než diamanty.
Děkuji.

3 Likes

Chapman byl borec, i kdyz jsem ho nezazil, mam ho nacteneho, byl to format. Mrzi me jeho konec, jsou tam urcite nejasnosti ne zrovna lichotive, ale verim ze odesel pod vlivem okolnosti. Od projektu Lotus 80 dal mu nic nevychazelo.

Lidi mají záhady rádi a proto je sami dál a dál přiživují.

Ať se na Colina díváme z kteréhokoliv úhlu, tak to byl neskutečný vizionář.
Stejný génius jako Adrian. Snad jen s tím rozdílem, že Colin byl skutečným průkopníkem, ale Adrian spíše raftařem, který dokáže proplout i těmi nejtěžšími peřejemi na první dobrou.

Nevím jestlli se na tyhle dva geniály dívám správným očem, ale v mých očích byl Colin bohém se vším všudy a Adrian současný bůh.

1 Like

U me ma vetsi kredit Chapman, byl konstrukter i sef tymu, v te dobe to nebyla vyjimka.

1 Like

Jednoznačně. Colin stál na svých vlastních nohou i když pod nimy byly nohy jiných.

K ranní debatě. Dnes jsem narazil na úžasný řeznický kvelb. Domácí jitrničky i jelitka. K tomu kvantum dalších jedinečných produktů zpracovaných přírodní procedůrou.
Zatím jsem na zkoušku sežral kousek uzených žeber a jitrničku na studeno.
Dokonalost sama jako za komančů, kdy jsem jitrničky a jelita z domácího chlívku sám špejloval.
A ceny? Jitrnice 150 Kč/Kg a jelita za 140.
Chuťově jsem se vrátil do dětství.
Asi z knihovny vyhodím všechny Mayovky, Foglarovky a Špalíčky veršů a pohádek a místo nich do regálu natlačím tyhle chuťovky bez Éček, které mi silně připoměly dětství. :yum:

Kto je to Franz Tost?

Ohoo, ted si me nalakal definitivne. Nekolik dni chodim kolem domaciho stankare, radeji zatim z hodne velke dalky nakukuji, ale zitra popojdu bliz.

Súčasný šéf Alpha Tauri, ktorý sa pomaly poberá do dôchodku.

Zabijackova polevka je peklo, chutna skvele, ale co se deje potom, to se neda :roll_of_toilet_paper: :dash:

Proč váháš? Nenech své chuťové buňky strádat. :drooling_face:

No a co? Tak jednou za čas použiješ trochu více sr ací pásky. :rofl:

Ne ze bych vahal, nedavno jsem se neudrzel a sejmul mini stangli salamu, s moji oblibenou bavorskou…

Po zabijackove se menim ve zvire.

Nějaký ten prd těžko dokáže překonat zvířata, které kolem sebe máme. :wink:

Dokazu si vychutnat i obyc veci, napriklad ryzi na dobrem vonavem speku, presto extra porci syru, hmm.