Ako sa mohli, veď majú byť rovnaké ?
A kto ťa v takom boji usvedci že to “vylepšenie” ozaj úprimne nefunguje ako si čakal? Napríklad v tomto prípade ? Nedá sa to potom ovplyvniť ? Ako vieme 100% že to nebolo cielene ? Chápeš pointu ? Ako toto skontrolujes?
Moja pôvodná myšlienka bola,že trošku ich postrčiť vedia ak by chceli ! Čo vedia urobiť…
Ako si pri zmene pravidiel došiel na to,že McLaren bude mať zákonite lepšie aero ?
A lepších pilotov, čo ja viem…to nemusí byť tiež pravda ak by realne bol 4 way fight. Minimálne Mercedes ti nebude bojovať medzi sebou. Alebo ak bude tak to bude znamenať,že Antonelli vyrástol extrémnou rýchlosťou do svojho typického ja = McLaren už nebude mať lepšiu dvojicu. Russell nie je horší ako Piastri, len iný typ, ale Norris by určite v takom prípade bol horší ako Antonelli, ak by to Kimi takto vytunoval a tak sa konzistentne zlepšil, že by ho už reálne nechali v boji o titul bojovať s nimi 2 aj s kolegom. Za rok sa môže veľa zmeniť.
Menia sa pravidlá, a nikto sa im nebude vedieť prispôsobiť tak dobre ako Mercedes čo sa týka motora. Jediný tím s podobnou výhodou je Ferrari. RB síce niečo vyvíja, ale nemajú s tým skúsenosti a Honda Aston je nové spojenie.
McLaren dokáže zosúladiť auto z hľadiska aero s tým motorom preto teraz vyhráva, ale pri zmene pravidiel
- Mercedes ho pozná najlepšie a má výhodu ako postaviť to ostatné
- Mercedes si ho vyvíja pre seba a tak dbá v 1. rade na svoje potreby, napríklad čo sa týka práve chladenia a jeho rozloženia atď atď …teda ak napríklad nájdu cestu ako to chladiť alternatívne lebo vedia aký je ten motor do väčších detailov môžu získať výhodu.
Takže aké areo budú mať kto, na to nepozná odpoveď nikto z nás, hlavne pri takej zmene. Toto by platilo, ak by pravidlá ostali rovnaké, ale motor sa zlepšil…
Nie náhodou sa historicky nevyplácalo byť zákazníkom …