Marko považuje penalizáciu za spravodlivú: Priznanie od Maxa neprichádza ľahko | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull v Španielsku krvácal po športovej aj komunikačnej stránke. Počínanie Maxa Verstappena opäť ukázalo, že každý génius má svoju odvrátenú stránku. V pondelok prišlo od holandského pretekára akési polovičaté ospravedlnenie, ale škody už boli napáchané a treba povedať, že nemalý podiel na nich mal aj samotný tím.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/203251/marko-povazuje-penalizaciu-za-spravodlivu-priznanie-od-maxa-neprichadza-lahko

Marko poslednu dobu, aj na jeho pomery, uz pricasto perlil, co vyvolalo neraz aj vasne, ale tentokrat ho musim pochvalit za triezve a pravdive zhodnotenie :+1:

V podstate vsetko co hovori, sedi a podpisujem (teda az na vyraz, ze Charles vrazil do Maxa, ale to je detail, mozno preklad…).

Najdolezitejsie a zaroven sympaticke priznanie/uznanie, je toto:

Sice to nezaujatym divakom bolo jasne uz pocas VC, po priznani priamo z RB, je to definitivne potvrdene a tema viacmenej zo stola :slight_smile:

2 Likes

Jojo, souhlas. Ono hlavně šlo o to, že se to odehrálo přímo v záběru kamer a každýmu bylo jasné, že Maxovi bouchnul kotel. Škoda, ale aspoň je vzrůšo.

3 Likes

Jemnejsie povedane"Charles zlahka tukol do Maxa"

1 Like

Jak se rika, jemne ho nakous :+1:

Ja fakt neviem čo to ten Marko a vlastne aj Verstappen rozprávajú. Tu niektorí im vysvetlia, ako to bolo. Hoci. Tak sa mi zdá, že Verstappen už sa raz Russellovi vyhrážal, že ho pošle do bariéry. Takže stále sa máme na čo tešiť. Aspoň je vzrúšo, keď už je zrejmé, že obidva tituly pôjdu do Mclarenu. Či?

1 Like

Nekric hop kym si nepreskocil… Nieze spravi RB zazrak a Ver vyhra vsetko do konca rocnika… Ferrari by mohlo porychlit, lebo Ver si uz ako tak zvykol ze McL je pred nim, ale keby mu nakladali aj dalsi bol by uz na dne uplne a to co by stvaral na trati…

Napisem to takto, globalne, ohladom Maxika.

Max od kariery v F1, mal tych crashiek viac nez dost, na zaciatku bol za ne trestany casto tym, ze vypadol…

V roku 2021, si myslim, ze uz kazdy mal dost nadvlady Mercedesu…
Ruku na srdce, ked si pozriete Saudsku Arabiu, to ako tam Max odstartoval niekto krat a surovo siel do zakruty, vtedy som si hned myslel, ze to bude trest, ved to je surove vytlacenie… Ale nebol. Bol som ticho, pretoze som mal Mercedesu dost.

Tych manevrov tam bolo dost na hrane.

No, a Maxikovi, zacali vsetci uhybat. Ja si myslim, ze aj Lewis vtedy, jazdil velmi “opatrne”, a ten titul si prehral tym, ze sa nezachoval napr ako Oscar, aj ked ano, so 7 titulmi vobec nemusel.

No, Oscar je prvy, ktory si toto jeho premna uz cez ciaru jazdenie nenecha. A vysledky su tu.

Na Leclerca som casto cital, ze je psychicky labilny, ze nevie jazdit atd, a velakrat som napisal, ze s Maxom, co s top autom s prstom v nose ide pre P1/2 max 3, sa to neda zrovnavat.

A mame to tu. Sezona, kde nema top auto, nikto mu neuhyba, a zrazu ma Max tresty, lebo MUSI. Nie moze, ale musi.

Pekne sa to aj jeho fans vratilo, pretoze jazdi co sa tyka psychiky horsie, ako napr. kedykolvek taky Leclerc. Aj ked ano, s titulmi je kludnejsi. Keby bola toto jeho prva sezona kedy ide o titul, myslim ze by bol ovela agresivnejsi. Tak ci tak, aj tak je.

2 Likes

Rekneme si narovinu, ani jeden jeho titul neni zavodnicky cisty, prvni titul vime co bylo, druhy a treti bez boje odkrouzene v zemi nikoho, ctvrty napul odkrouzeny.

Letos se vybarvil, pral bych mu toho Flavia, vedle nej by mu bylo fajn, nikam jinam, do zadneho tymu se nehodi.

No neviem, všetko je možné však je to F1. Ale z Red Bullu odišli šikovní ľudia a to hneď nenahradíš. Verstappen jazdí vcelku slušne, ale v tíme navyše robia aj taktické chyby, ktoré predtým nerobili. Napríklad zmätky v boxoch so signalizáciou, či pneumatikami. A to sa postupne načítava.

Konečne normálna reč od pána doktora, že penalizácia bola spravodlivá. Ešte by sa zišlo opýtať sa doktora na to, ako je spokojný s dopadom technickej direktívy, že či to Redbull zrýchlilo bez potreby zásadných vylepšení monopostu alebo budú ešte niečo u FIA na Mclaren skúšať, keď toto nevyšlo…

Co sa tyka psychiky jazdi horsie? Co sa tyka jazdy, tak je treti v sampionate a jediny, dvojnasobny vitaz pretekov v tejto sezone, okrem pilotov mcleranu. Je aky je, ale za mna je najlepsi na roste. Kazdu kvalifikaciu sa bije o pole s Mclerenmi. Nezvladol to psychicky asi alebo ja neviem, neospravedlnujem ho, lebo mne to je jedno co on robi. Ale myslim ze co sa jazdy tyka je jednoducho naj

Keď je v takej nálade, najlepšie je nechať ho osamote - nerozumiem tomu celkom… akoze mali vsetci odstavit auta lebo Max je v “takej” nalade? :smiley:

2 Likes

ja ti poviem ako to bolo.
Nadrzany Leclerk sa chcel vytiahnut na majstra a nezvladol manever.
Russell nemoze chybat tam kde sa likviduje Verstappen tak si prisiel kopnut, vytlacil ho mimo trat a ked mu Verstappen prepustal poziciu tak do neho zakerne zatocil, ale samozrejme mu vsetko prejde pretoze je preceda GDPR… Takto to vidia vsetci fanusikovia Verstappena…

2 Likes

skvelé trefné zhrnutie, aj s tými fans :+1:t4:
vyzerá to, že Crash je späť :exploding_head: (v nedominantnom aute sa gény zas pretlačili na povrch)

presne tak! Vďaka za potvrdenie môjho predpokladu. A preto si z nich nikto nebude robiť srandu za objektívne zhrnutie situácie :wink:

Ja viem, ja viem. Len to treba povedať najmä Markovi a Verstappenovi, nech nerozprávajú hlúposti a aby aj oni nakoniec vedeli ako to vlastne bolo…

Vynikajúce zhrnutie. Do poslednej bodky s tebou súhlasím.

podla mna si 4 roky cakal na jeden zbabrany vikend…

1 Like

Mexiko 2024 bolo tiez fajne :smiley: