Marko o nových bočniciach: Newey by najradšej postavil auto bez chladičov | Magazín F1 - F1online.sk

Predsezónne testy sa začali a na trať v Bahrajne vyrazilo desať monopostov. Jeden z nich konkurencia a novinári sledujú veľmi pozorne. Red Bull totiž ukázal, ako budú vyzerať jeho bočnice na prvých súťažných víkendoch tohto roka, no Helmut Marko prezradil aj niečo viac.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/142886/marko-o-novych-bocniciach-newey-by-najradsej-postavil-auto-bez-chladicov

Adrian je jako malé, ale hodně hravé dítě.
I když ví, že jeho vůz je na trati bezkonkurenční, tak stejně bude do něj vrtat, šťárat a dloubat dokud nebude ještě rychlejší.

a toto vsetko dokazali hravo vyvinut v sezone s vyrazne obmedzenym casom vo veternom tuneli vyuzitim sedej zony v pravidlach o pouzivani veterneho tunelu, po tom ako dostali prisny trest za to ze ako jediny tim prekrocili rozpocet v sezone v predtym kedy vyhrali titul a postavili tomuto autu zaklady.
Bravo.

1 Like

Here we go again. Bravo. :joy:

6 Likes

co som este na nieco zabudol? :smiley:

Tvůj odpočet na první příspěvek k F1 stále běží, za tu dobu co tu jsi by si měl bych schopen rozlozit forum k F1 a forum o uživatelích :grinning:

Toto vyzerá na pľuvanec do tváre inžinierov jedného tímu. Avšak nevieme ešte či sa Mercedesáci vysmejú Redbulákom, alebo naopak… Pretože ak to RB bude fungovať, tak celý tím mercedesu sa bude môcť právom považovať za babrákov ak za 2 roky to nedokázali poskladať dokonca ani z dát na trati a RB to dokáže “len” z veterného tunela a simulátora… Ale je tu aj druhá možnosť… že RB to rovnako pokašľal a príliš sa spoliehal na dáta z tunela. V tom prípade budú za babrákov oni, keďže už mercedesu to nefungovalo… ale nechce sa mi veriť, že by sa Adrian takto zmýlil… teším sa na odpovede…

1 Like

neviem co mate stale s tym porovnavanim s mercedesom, ved toto sa na riesenie mercedesu ani len nepodoba
toto su akoze rovnake riesenia? :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

2 Likes

Nie, nepodobá :man_facepalming:

Podľa mňa je to Pľuvanec do tváre deviatich týmov, všetkých okrem Mercedesu. Nikoho iného to nenapadlo prvého, ešte aj Redbull sa u nich inšpiroval. Otázka ale je či to bude fungovať, Mercedes to zisťoval dve sezóny.

1 Like

Co konkretne? mercedesu nefungoval bezbocnicovy system, redbull ma bocnice. Ja nechapem ci su tu vsetci slepi alebo hlupi, ale redbull sa nesnazi o bezbocnicovy system…
Inspiracia v mercedese je zrejma v ulozeni motora a chladenia ( a preco nie, ved toto mercedes vymyslel velmi pekne) , ale nie v kontroverznom zeropod koncepte.

2 Likes

Nehovoris pravdu. Dokonca aj taky Haas podla vlastnych slov skumal tuto cestu (vertikalne oocene chladiace otvory a bezbocnicovy koncept) pri stavani 2022 auta, ale zavrhol ju rovnako ako Mercedes o rok a pol neskor. :slight_smile:

3 Likes

ono zase vertikalne chladiace otvory nie su ziadny vynalez. bezbocnicovy koncept je. Ale ked mi este niekto povie ze redbull sa vydal cestou mercedesu s bocnicami tak ho poslem ocnemu…

2 Likes

Ale jdi, ty brepto. Vážně odpočet? :smile:
Edit: A rozložit fórum je spíš tvoje parketa, nemyslíš? :wink:

4 Likes

Uvidime s cim pride RB po upgrade, ale zatial je to nieco uplne ine ako Mercedes. Mimochodom toto je urcite kandidat na najskaredsie F1 auto minimalne v tomto storoci. :smiley:

1 Like

len aby to Adrian neprepalil. On je znamy tym, ze rad ide na hranu, niekedy aj za nu.

V McLarene by vedeli o tom rozpravat. :smiley:

ano, dobre si pamatas :+1:

Moje parketa je tu urážet další uzivatele a ■■■■■ si s dalsima vyplodama, co takhle funguji? Těžko, na to je váš klub 4 speciálních uživatelů

Dokonalo si sa opisal Janko. :slight_smile:

2 Likes