Marko nie je celkom spokojný s trestom pre Piastriho: Mal ho dostať už Russell | Magazín F1 - F1online.sk

Ten váš humor moc nehumoruje. Ale tohle je běžná reakce fans Maxe nebo ti, co dělají, že nejsou jeho fans, ale fandí mu. Prostě se ukáže na to, že kdyby Max nepředjel Piastriho, tak se nic netrestalo. A spustí se shazování, že je to antikampaň na RBR, Maxe nebo Hornera. Kdyby to neubrzdil Norris, tak se napíše, že je to skrz to, že to Norris neubrzdil. Nerozumím tomu, proč pro fans Maxe je tak těžký pochopit, že se ukazuje na skutečnost a není to žádný hate.

1 Like

Jde o stranu, no a aby logický argument znegovali, tak Max může i za počasí :smile: Tolik k humoru dle Ježka :face_with_hand_over_mouth:

1 Like

Ja mam rad dramu

Toto su len bludy pre media, superov a komisarov. Najlepsie potrestat vsetkych superov RB :slight_smile:

Marko by krochkal blahom nad tym trestom, keby ze Max ostane na druhom mieste a trat by bola sucha…

Tak tu ironickou reakci chápu. Jsem hater Verstappena, takže si ji zasloužím. Jsem s tím naprosto v pohodě.

V tomto případě mi je ale fakt jedno, že to Verstappen. Piastri je ten poslední jezdec na roštu, kterého bych se chtěl nějakým způsobem zastávat.

Jen jsem si tak nějak nahlas zapřemýšlel proč se za stejnou situaci jednou nedělalo nic a po druhé to bylo za 10s a 2 trestné body. Což je docela vysoký trest.

3 Likes

Russell nedostal nic, takze za mna by bolo fer najskor napomenutie. Ale nedbam, aj keby mu dali trest. Ale ak naozaj spravil to iste dva krat a trest dostal az druhy raz, tak to nie je Piastriho problem, ale problem komisarov. Mali ho ked tak trestat za prvy prehresok, nie az za druhy. Snad neplati, ze raz mozes uliat start a druhy krat nie. Ale ked za prvy “prehresok” pri vagnych pravidlach nepride trest ani varovanie, automaticky to pre mna znamena, ze som neurobil nic zle a mozem to urobit znova.

Tak čo čakať od Marka. Ten už toho nakvákal… Ja sa vždy teším na každé jeho vyjadrenia, ktoré sa po pár dňoch len vyvrátia.

1 Like

Protože ty situace úplně stejné nebyly. První komisaři po úvaze nevyhodnotili jako nebezpečnou jízdu a nechali bez postihu (a fakt není ani jejich povinnost, ani zvyk dávat nějaké varování. Neplést s porušením TL, tam je to automatické), podruhé to z jejich pohledu už nebezpečná jízda byla viz vysvětlení.

Ale je to pořád dokola, buď to vysvětlení chceš akceptovat nebo ne.

2 Likes

Přesně tak.
Od této sezóny je zakázaná komunikace směrem od ředitelství závodu směrem k jezdcům.
Snad nejhloupější změna.

Ale to nedává smysl vzhledem k článku 55.15, kde se píše, že jezdec nesmí ohrozit ostatní jezdce nebo prodloužit restart SC tím, že by zrychlil a zpomalil. Jestli v prvním případě tohle Piastri udělal, tak měl dostat varování, za nebezpečnou jízdu nebo porušení SC restart procesu, nedostal nic. Takhle si zase komisaři z pravidel dělají trhací kalendář.

1 Like

To nevím, já tam nesoudcuju. Žádné varování není povinnost, pokud by byla, mohl by McLaren protestovat. Asi jim to smysl dává.

1 Like

No povinnost to není, ale potom tam chybí logika (alespoň z mého pohledu), že buď Piastri dostal trest za brzdu, která byla prudší, než by měla být nebo dostal za následek. Prudkou brzdu dal i při prvním restartu, což navíc potvrdil i Max, že se dělá úplně běžně.
Samozřejmě na tom trestu se nic nezmění, ale jde o to, že tímhle se zase nechali otevřený dveře, aby si komisaři trestali ne dle pravidel, ale dle své nálady

2 Likes

Piastri dostal trest za nebezpečnou jízdu, jak psal @Daaviid23 . Ale aspoň z mojí strany bylo už téma vyčerpané :slight_smile: .

4 Likes

Však jasné, ale já se nebavím o zdůvodnění komisařů, bavil jsem se o tom, že trest přišel, protože se Max dostal před Piastriho skrze prudkou brzdu. Pokud by ohrozil Maxe reálně, tak se mu Max musí vyhnout, což tam vůbec nebylo, když byl Max v úplně jiné závodní stopě. Takže to za sebe taky uzavřu tím, že trestat na základě důsledků a nikoliv samotné akci povede jen k tomu, co jsme viděli v sezóně 2021

2 Likes

Ty teraz neriesis dosledok?

McLaren vyvija specialne zavesenie pre Landa, hoci druhy jazdec hovori, ze to nie je potrebne, ale hlavne ze RB stavia auto na Maxa. :sweat_smile:

Četl si ten příspěvek vůbec?:thinking:

1 Like

Ten sa riesi len ked sa to hodi. Napriklad v Monze 2021.

Neviem, ma to cenu? :slightly_smiling_face:‍↔

1 Like