Marko nesúhlasí s trestom pre Péreza: Hamilton raz vyhral na troch kolesách | Magazín F1 - F1online.sk

To už trolíš, nekecej že ne :smile:

@Neutron
Princip toho, že omluvíš větší nebezpečí u případu kde se dá auto opravit chápu, ale nemůže to přeci být hlavní a nebo snad dokonce jediné kritérium pro hodnocení nebezpečí. To by pak mohlo mít konsekvence i do dalších částí, které omezuje bezpečnost.
Prostě mi příjde zvláštní, že někdy se bezpečnost řeší striktně, bez diskuze, ale tady by se to omlouvalo se slovy, však ono se to dá opravit.
A co se týká druhé části, tak FIA by se měla zamyslet jestli není chyba i na její straně. Kolikrát jsme viděli SC kvůli podle mě malichernosti, na kterou by stačilo VSC. VSC je jesdna z nejlepších věcí za dlouhou dobu a přitom ji FIA využívá strašně málo.

ale musis to zohladnovat
ak by zadne kridla boli robene stylom tych prednych, ze za nejakych 15s to vymenia a ide sa dalej tak nikto nemoze namietat, ze to perez dotiahol do boxov, ale odlomene zadne kridlo sa neda opravit pocas pretekov

nikto neziada od jazdcov aby pri najmensom poskodeni kde hrozi odpadavanie ulomkov odstavili auto, lebo to by bolo tych odstavenych aut vela. proste sa to riziko akceptuje, ale s tym, ze uz je zakazane jazdit niekolko kol s odtrhnutou castou a treba hned zamierit do boxov a opravit to
ale proste fia uz neakceptuje jazdu s poskodenym autom ktore sa zjavne pocas pretekov opravit neda a vtedy ziada to auto odstavit na najblizsom moznom mieste

na kazdom “kroku” su v barierach medzery cez ktore sa da lahko auto odpratat mimo trat a je to otazka chvile ak nieje auto tak poskodene, ze sa neda zaradit neutral, alebo nieje poskodene riadenie

Suhlasim.

Toto som si vsimol aj ja, v minulosti vyuzivali VSC vhodnejsie/castejsie, teraz je tam SC niekedy zbytocne…

1 Like

No o konzistentnosti rozhodnuti sa ani nemusime bavit. To fakt niekedy vyzera, ze rozdavaju tresty podla toho ako sa v ten den vyspali :smiley: Ale toto mi pride ako dost specificka situacia a nevybavujem si ziadnu podobnu z blizkej minulosti. Aj ked si precitas oficialne stanovisko tak okrem tej klasickej omacky je tam jedina veta a teda ze tim volal Pereza do boxov aby nevyvolali SC. Preto som presvedceny, ze to je dovod Perezovho trestu. Hypoteticky, keby v tom case uz Max nebol na trati tak Perez trest nedostane.

1 Like

Velkolepé vítězství s naprosto dominantním vozem, zvláštní že minulý rok to nikdy nebylo velkolepé a vždy to ty a tvoje sekta zlehčovala :rofl: :rofl:. Konzistence názorů jako má FIA

No fakt.