Marko nebude brániť Verstappenovi v odchode. Berger avizuje koniec Neweyho aj Marka | Magazín F1 - F1online.sk

Vo Formule 1 je absolútnou raritou, aby tím získal double, opanoval dianie tretí rok po sebe a zároveň čelil hrozbe rozpadu zvnútra. Presne to sa však momentálne odohráva v Red Bulle. Rakúska spoločnosť sa po vete thajských akcionárov nedokázala zbaviť Christiana Hornera a teraz jej hrozí strata iných kľúčových osobností.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/145160/marko-nebude-branit-verstappenovi-v-odchode-berger-avizuje-koniec-neweyho-aj-marka

4 Likes

Diky za info :bowing_man:

Teda lidi, začíná to všechno být na mě nějak složité a zrychlené… Aby se vůbec RB dostavil na příští závod :smile: .

3 Likes

RB ma tento rocnik uz vyhraty… a ten dalsi tiez a ked sa budu menit pravidla… to si polka zbali kufre a pojdu pravdepodobne do jedneho timu…
Newey uz ma predsa len dost rokov, ale aby ukazal ze bol, je a navzdy bude aeroikonou v F1 este ho caka jeden prestup a titul a tym dokaze svoju genialitu.

Tak jestli je to všechno kvůli tomu, že se chtějí sbalit za rok a půl, tak to snad mohlo počkat…

Myslím, že Newey už nemusí nikomu nič dokazovať. Tak isto ani Max a ani Horner. Spolu vytvorili najúspešnejší tím všetkých čias a majú za sebou najdominantejšiu sezónu. Aj bez prestupu je Newey naj konštruktér, Horner naj šéf tímu a Max naj pilot (z pohľadu sezóny). :slight_smile:

Ale samozrejme si ich ešte radi v F1 pozrieme všetkých troch.

to akoze vazne by thajci obetovali neweyho a verstappena kvoli hornerovi?

No bude na ně hodně zajímavej pohled; asi by nejradši vůbec nelezli před média.
Je to celý TAKOVEJ bizár, až mi to dneska připomnělo tzv. Kuřimskou kauzu :-))

1 Like

Keď je Horner ich predĺžená ruka a ide o moc v rámci firmy, tak možné to je. A možno ani oni nečakali ako ďaleko to zájde a že niekto zverejní tie správy (čo je v podstate najväčší hnus na celej tejto kauze nech to urobil ktokoľvek).

Navyše je to Horner kto vybudoval celý RBR. A úspešný bol aj pred Maxom (s Vettelom) a bol by úspešný celú dobu keby nedoplatil na Renault motory v hybridnej ére. Newey už má svoj vek a nedá sa očakávať, že bude v F1 ešte ďalších 10 rokov, a tak to možno Thajci vidia tak, že by Horner zvládol prebudovať celý RBR.

Ak by Mercedes uchmatol Maxa, tak Horner si môže ukázať na koho chce a toho bude mať (s výnimkou Hamiltona a možno Leclerca). Prípadne to môže Totovi oplatiť tak, že podpíše Antonelliho a pokúsi sa z neho vychovať ďalšieho Vettela/Verstappena.

Tak zajímavý byl už začátek kauzy, ale je to pořád lepší a lepší. Už začínám věřit i těm nejméně uvěřitelným názorům a předpovědím :smile:

Žejo? Třeba už F1 vůbec neexistuje, vysílá to AI, a Netflix vyrábí soap operu pro sledovanost…

1 Like

niekto vsadil na to, ze teraz je cas sa Hornera zbavit.

Nakoniec sa im všetky tie škandály od Masiho nejako vracajú :grinning: Na každú sviňu sa varí voda… A to boli všetci Red Bullaci vyškerený od ucha k uchu a posmievali sa celý minulý rok všetkým súperom či na trati alebo v komentároch… No ako sa vraví pýcha predchádza pád :grinning:

Najuspesnejsi tim vsetkych cias ? :smiley: to si trosku… teda dost prestrelil

Uz se to sype, tak brzo jsem to necekal. :eyes:

Podme trosku zakonspirovat. Zaciatok roka 2023 Hamilton dostava ponuku od Ferrari, nakoniec na nu nereflektuje a podpise 1+1 s Merdecesom. Prichadza december a informacie o Hornerovi vo vnutri teamu, sucasne Jos the Boss ma info, ze motor RBPT nie je na takej urovni pre rok 2026 ako Mercedes a Ferrari. Vsetci vedia, ze Ferrari sa usiluje o Hamiltona, cize je potencial miesta v Mercedese pre Maxa (myslenie Josa). Hamilton dostava informacie, ze Horner ma problem a mozno skonci v RBR, co uvolni z pod zmluvy Maxa, ktory ma zaujem o Mercedes. Dava sa do kontaktu s Ferrari a podpisuje. 1.2. vsetko vychadza von a prestupova bomba je na svete. Sucasne vypusta “holandska vetva RBR” informacie o Hornerovi.

Zacina sa medialny tlak na RBR, aby voci Hornerovi vyvodili dosledky. Zatial to Horner ustal, ale Jos zacina tlacit na pilu, ukazuje, ze (ne)rokuje s Wolffom, ktory zo svojej strany krici “nezaujato” o transparentnosti…. Sedacka v Mercedese je volna, motor pre r. 2026 bude asi “spicy” viac ako “ginger” motor v RedBull. No uvidime ako sa to cele utrasie …

Kým sem prídu tý dvaja Alonsovci a bude tu s toho 300 príspevková diskusia o blbostiach vysvetlí mi niekto čo sa deje v tom Redbulle. Fakt sa tu rieši slabý motor, prečo by potom chceli dostať preč Hornera, alebo je to len zámienka aby mohol zdupkať Max ?

3 Likes

Max ma zmluvu do r. 2028. Spekuluje sa o vystupnej klauzule v pripade ak tam nebude Horner, mozu odist klucovi ludia vratane Maxa a Adriana…

No ale prečo by chcel Max odísť z výťazného týmu dva roky pred zmenou pravidiel ?