Máme najlepšiu jazdeckú dvojicu na štartovom rošte, vyhlásil Brown | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď mal Oscar Piastri platnú zmluvu na sezóny 2025 a 2026, v McLarene sa rozhodli, že mu na jeho domáce podujatie pripravia darček a zároveň potvrdia dôveru v svoju jazdeckú dvojicu. Vlani predĺžil kontrakt s veľkým predstihom Lando Norris, v tomto roku to urobil jeho tímový kolega.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/189338/mame-najlepsiu-jazdecku-dvojicu-na-startovom-roste-vyhlasil-brown

Som zvedavá čo budú robiť keď aj Lando aj Oscar nebudú rešpektovať papaya rules, aby sa im táto idylka nerozpadla po troch pretekoch :smiley:

2 Likes

Úprimne nech hovorí kto chce čo chce a čo musí, ale objektívne HAM/LEC je najlepšia jazdecká dvojica zatiaľ.

Taky si myslím, že Hamík s Kájou jsou v poli elitou.

2 Likes

Ale netrep Brown. Dobre vieme kto má najlepšiu jazdeckú dvojicu a Mcl to nie je … Hlavne Piastri má rezervy, ktoré vyplývajú z nedostatku skúsenosti. V minulej sezóne často zaostával.

Podle testů se zdá, že McL má zatím opravdu nejlepší vůz.
Otázka zní jestli i Lando zapracoval na svých startech. Loni patřil k nejhůře startujícím jezdcům.

Neviem ci objektivne, treba to samozrejme aj potvrdit na trati, ale suhlasim :slight_smile:

Myslim, ze Brown ako sef majstrovskeho timu “musi” mat podobne vyjadrenia, o to viac, ze s nimi pocita na roky dopredu (u nich je stale velky potencial) a prave predlzili aj Oscara…

Co si myslis o predleni kontraktu piastriho?
Vnimas to ako dobry krok, zly krok?
Ja osobne som zostal trocha prekvapeny

Izolovane dobry krok, lebo Oscar ma urcite potencial a za poslednu dobu je za mna naj novacik (uvidime, co ti tohtorocni), ma len 2 sezony za sebou a takehoto pilota asi nechces stratit…
Ked si vezmes, mnohi pisali, ze nenaplnil ocakavania a zaroven aka skoda, ze tak dobry jazdec ako Sainz odchadza z Ferrari.
Tak je dobre si pripomenut, ze Piastri ziskal 78% bodov Landa vo svojej druhej sezone (a par VC nemal updaty) a Sainz ziskal 79% Charlesovych bodov (viem ze 1 VC vynechal) vo svojej desiatej sezone v F1…
Tak taketo hodnotenia mi nedavaju zmysel a ten potencial tam je, az cas ukaze ci sa aj naplni.

Neizolovane:
To nacasovanie ma prekvapilo, kedze nemal koncit uz tuto sezonu a mohli si pockat ako sa vyvinie vztah Lando-Oscar a podla toho…
Neda sa vylucit, ze vnimaju o Oscara realny zaujem a boja sa, ze by odisiel, ak dostane v spravnom case (bude za Landom) spravnu ponuku od konkurencie :slight_smile:

1 Like

Vnímám to, že lidi zapomínají, že McL tohle praktikuje poslední 2 roky s obouma pilotama

3 Likes

Tak takové to “nutné” prohlášení šéfa tymu, který podporuje svoje jezdce. Víc bych v tom nehledal.

Seš nějakej kyselej hned po ránu :stuck_out_tongue:

2 Likes

Jak jsi na to přišel, Honzí? Myslíš že mě vyvede z míry PR prohlášení, který už jsem četl stovky? :grinning:

Jj, je to na tobě vidět :grinning:

1 Like

Ale tak v podstate ma David pravdu, do velkej miery to tak vnimam aj ja.

Na druhu stranu, McLaren naozaj ma top jazdecku dvojicu a v ramci PR si to teda Brown aj moze, bez velkeho prehanania, dovolit.

Sice to Lewisovi neprajem, ale moze sa stat aj to, ze oproti Charlesovi vyhori s vacsou bodovou (resp. umiestnenim) stratou, nez Oscar za Landom a potom bude zaujimave, kto mal vlastne lepsiu dvojicu.

Ked uz som prebraty, tak uz mi ani to nacasovanie oznamenia o kontrakte Oscara nepride az tak zvlastne/prekvapive. Ved je to australcan a caka nas VC Australie :smiley:

2 Likes

Když myslíš pan psycholog :grin:

1 Like

Tys dával Brownovi nějaké drogy? Nebo kontakt na dealera?

Jsou to moc pekna prohlaseni. Mame nejlepsi dvojici na rostu, mame nejlepsi dvojici vsech dob, meme nejperspektivnejsi dvojici atd.

Jen RBR rika “mame nejlepsiho pilota na rostu.” :grin:
A tak to ma byt. Protoze nejlepsi je jen jeden.

2 Likes

Máme nejstarší dvojici na roštu. :smiling_face_with_three_hearts: :green_heart:

2 Likes

Nejlepší je jen jeden, ale jakmile není nejrychlejší monopost, tak se řeší, kam jít :grinning:

1 Like