Majstrovská matematika: Ako sa Max Verstappen môže stať šampiónom už v Las Vegas? | Magazín F1 - F1online.sk

Aj napriek veľkej smole v kvalifikácii sa Max Verstappen v Brazílii nevzdal. Do pretekov nastúpil s obrovským odhodlaním premeniť sedemnástu priečku zo štartu na čo najlepší výsledok. Nakoniec prekvapil celý svet Formuly 1 famóznou jazdou, ktorú zavŕšil ziskom víťazstva. Dokonca si pripravil pôdu na to, aby sa už v Las Vegas stal majstrom sveta.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/178407/majstrovska-matematika-ako-sa-max-verstappen-moze-stat-sampionom-uz-v-las-vegas

Proc to furt pocitat, davno je prece jasne ze pravdepodobnost titulu Norrise je vicemene nulova, muselo by se toho stat hodne, jakoze se tento vikend stalo, ale opacnym smerem.

Tak aj dneska sme videli prečo si ten titul Max zaslúži viac :+1:

4 Likes

je to len otom ži už bude majster vo vegas nebo až nasledujuce preteky

Považoval bych za velmi překvapivé, kdyby Max po tak silné první půlce sezóny titul nezískal. O titulu bylo rozhodnuto už vlastně v první polovině sezóny.

To samozřejmě nic nemění na tom, že dnes se ukázalo proč si titul zaslouží Max a ne Lando.

Ale bylo by fajn, kdyby se to ve Vegas ještě trochu bodově zdramatizovalo a oslavy se přesunuly do Kataru.

2 Likes

Protoze mel stesti na vymenu pneu pod Red Flag, to jsou fakta panacku :crossed_fingers:

1 Like

Mne stačil ten štart, všetci išli ako ovce vľavo a Max ich predbiehal jedného za druhým po pravej strane, neviem či sú tam všetci tupý a on je jediný normálny ale pripadalo mi to tak. Viac sa k tomu nemienim vracať ani polemizovať či si zaslúži alebo nezaslúži titul. Ak mi niekto ukáže jazdca z tejto garnitúry ktorý si robí z ostatnými čo chce tak až potom. Max je jasne a ďaleko pred ostatnými. To že Angláni pretláčali nasilu Norisa bolo až moc okaté a som rád že im to nevyšlo. Páčil sa mi aj výkon môjho obľúbenca Ocona. Alonso by toho asi mal už nechať lebo sa mu rozpadne tá stará chrbtica:-))

1 Like

waw waw waw…daco neuveritelne co dokazal…takyto pretek sa stane raz za 10 rokov.

Maxofobisti ako? :)))

1 Like

nemal smolu v kvalde? si zabudol? a dal 30 sekund na norisa…plackaj viac:)))

2 Likes

Je mi to jedno, dnesni zavod byl strasne roztahanej a nudnej, vyhral ten co mel nejvic stesti, nic na tom neni.

Podobný s Německem 2018.

Je jedno kdo komu fandí-kdo má oči, tak ví,že titul bude v těch nejpovolanějších rukou. Koneckonců, jaký smyl by mělo, pokud by titul nezískal ten nejlepší?! Lando zatím na Maxe nemá! Ani ne tak rychlostí, tam jsou mezi jezdci na této úrovni v podstatě zanedbatelné rozdíly. To, co je odlišuje a odděluje zrní od plev je hlava-umět předvídat, číst závod, psychická odolnost, zachovat klid v rozhodujících okamžicích atd,atd. Lando bude muset hlavně softvér v hlavě malinko přeprogramovat a restartovat. :slightly_smiling_face: Příští pokus o titul může Lando začít v březnu 2025-pokud Mclaren zvládne postavit konkurenceschopný vůz, pak je to jen na něm. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Kde je napsano ,ze Lando a spol nemohli pockat na pripadny RF? … musis jit take stesti naproti

Nehlede na to, ze i RF by mu sam o sobe taky moc nepomohl , kdyby jezdil jako Per na chvostu pole.
Stejne tak kdyby Lando jako obvykle nevybouchl pri startu a pote pri restartu …

Nejde si z celeho zavodu vybrat jak ze svedskeho stolu jen to co se ti hodi a ignorovat vsechny ostatni fakta ( jak sam rikas ).

2 Likes

Kde je napsano ze vis dopredu co se stane, tyhle komenty fakt miluju 🫣

Chces snad poprit ze vymena pneu pod RF nebyla klicova? Tak to ti gratuluju…

Nevim k cemu mi gratulujes . ale dekuji.

Paklize nerozumis terminu jit stesti napred tak ani nevim zda ma cenu pokracovat …
Pro vsechny byli stejne podminky , ale jen 3 jezdci to zkusili podrzet co nejdele, protoze tam byla stale pravdepodobnost RF . Proto tak nadaval Rus a nekteri , kdyz byli povolani do boxu …

Jinak velky vliv na celkove poradi melo i to jak Max predjizdel oproti ostatnim … I kdyz byl kolem 10mista mel nejrychlejsi kolo … tzn . jelu mu to oproti ostatnim …

secteno podtrzeno, Max vyhral a Alpine bralo od 2013 prvni double … to je zivot a vyplakavat jak to nebylo fer, ci to srazet/snizovat tim , ze to bylo jen stesti je absurdni a pokrytecke …

Priste vse muze byt na opak, Maxe sestreli Rus ( treba ) , NOr pomuze SC a budeme povidat , ze Nor vyhral jen diky stesti ? … … je to sport … zivot … stesti i smula je toho soucasti

3 Likes

Gratuluji ti k tvemu pristupu, stavet predpoklad pred realitu, to si muzou dovolit jen ti nejlepsi ke kterym rozhodne patris :thinking:

Nevim co je na tom tak tezkeho uznat ze mel nekdo stesti.

Uz te napadlo se sam sebe zeptat proc Max mel stesti a Lando nemel? … a znamena to, ze Col mel jen smulu ?

Jak uz jsem psal … super zavod … hodne faktoru, super jizda a dalsi veci … to vse zpusobilo , ze jezdci dojeli tak jak dojeli … Samozrejme, ti co neprezuli tezili z RF a z rizika , ze nezajeli do boxu jako ostatni … zkusili a vyslo jim to … skoda jen Colapinta … fandil jsem mu k dobremu vysledku uz jen kvuli tem fanouskum okolo …

1 Like

Ja zadnej super zavod nevidel, jen samy crashe a prerusovani :wink: a kupu stesti.

Jses opojenej z vitezstvi, proto pises tyhle zbytecnosti, jinak mi uz pomalu zacinaji dochazet argumenty.

To co tady vytvaris nejsou zadne argumenty se vsim respektem … Da se rici, ze se jen opakujes, ze se ti zavod nelibil . Tim ze vyhral kdo vyhral vse svadis na stesti a nestesti tem, kterym zase fandis .

Je v poradku, ze mas svuj nazor, mas pravo napsat co citis … jsme svobodna zeme , ALE neplet si prosim sve osobni pocity z argumentama ci pravdou, ktera je poplatna vsem ostatnim .

2 Likes

Jses celej doplantanej, vubec ti nerozumim, uz nemam co napsat jsem v koncich, omlouvam se jdu se promlcet ke sve pravde.