Netreba ale zabúdať že vstup do boxov je skôr ako finish line. Kludne to mohli zahrať tak že Hamilton pôjde do boxov akože prezuť. Niečo na spôsob čo spravili kedysi vo Ferrari so Schumacherom
Prosim ta prestan tu uz trepat sprostosti, ved to sa neda citat. Hamilton bol v poslednom kole, aj keby isiel do boxov kvoli bezpecnosti, tak by si tym usetril dve zakruty. Tu hadam nechces seriozne tvrdit, ze v dvoch (pomalych) zakrutach vzniko nejake relevantne nebezpecenstvo, najma ak naokolo nikto nebol. A v dojazdovom kole, kde idu vsetci pomaly, tam ozaj hrozi nebezpecenstvo maximalne v tvojej hlave.
A vznikají? Tak sem s příklady, které to doloží. Tady se rád nechám poučit. Což myslím bez ironie.
No vidíš. A presne preto sa pýtam na dôvod penalizácie - nikoho neohrozoval, nikde nič nelietalo, v boxoch by to vyhral s ešte väčším náskokom, 90% cesty od defektu do cieľa mal tak či tak už za sebou.
Tak daj prosím jeden argument pre penalizáciu.
Ako vieš ze nemám rád Hamiltona ? Za to že si myslím že má až moc ľahko vybojované posledné tituly ? A za to že mu všetko prejde ľahšie ako ostatným a že má ako na ružiach ustlané ? Ja ho obdivujem čo dokázal vo svojej prvej sezóne proti Alonsovi a ako bojoval v McLarene. Alebo keď v 2013 vyhlasoval aká je F1 nudná keď vyhráva Vettel a RB. Ale zrazu je všetko v pohode keď vyhráva on. Proste ten človek mát také vyjadrenia že človek nevie či sa má smiať alebo plakať.
Súhlasím, ale netreba útočiť. Chlapi, sme v diskusii o niečom čo nás baví, tak diskutujme na úrovni.
Pokud se tam do toho nemotali jezdci o kolo zpět, pak, pokud tomu dobře rozumím, je to otázka přesné formulace pravidel. Sám jsem výše napsal, že podle mě to bylo v pořádku, takže nehledám důvod pro lacinou penalizaci, aby nevyhrál Hamilton. Spíše jde o to, jestli nějaké pravidlo nenařizuje pilotovi zajet do boxů, protože má vážně poškozený vůz, bez ohledu na cokoli dalšího.
Pokud ano, pak doplním, že aplikace tohoto pravidla na danou situaci by možná byla formálně bez problémů (a Hamilton by dostal pentli), ale z hlediska smyslu závodění (jak píšeš, šlo jen o dvě zatáčky) by byla krajně problematická.
Tebe príde sekcia Maggots, Becketts a Chapel pomalá. Zaujimavé.
Tak pokiaľ tvrdíš že ohrozoval pomalou jazdou, tak bez ohľadu na rýchlosť sekcie musel ísť pomaly, nie? 
Suhlasim s tebou a vacsinou sa snazim neutocit, ale toto tu ma ozaj vytocilo, lebo z toho srsi taka zaujatost, ze to je nechutne. Uplne bez logiky, bez zmyslu vycucane z prsta, len preto lebo Hamilton. Ja toto nepochopim, ved to ani nemoze ten clovek mysliet vazne, co ti ludia ani sekundu nerozmyslaju ked nieco pisu? Sorry no, nechal som sa uniest. Ak to Martina urazilo, tak sa touto cestou ospravedlnujem.
Taká jazda je jednoducho ťažká, aj keď ideš pomaly. Zatáča sa zle, brzdí sa zle, omnoho ľahšie dokážeš chybovať a ešte si pohoršiť. A ako som písal, podľa mňa je rozdiel keď sa ti to stane v poslednom kole a kedykoľvek predtým. A proste si nemyslím, že by to na Lewisovom mieste rovnako zvládli všetci ostatní…
Aha skvely argument, tak mi vysvetli ako mal ist pred sekciou Maggots, Backetts a Chapel do boxov? Je medzi tym miestom kde Ham dostal defekt a touto sekciou nejaka tajna boxova ulicka o ktorej neviem?
Zamysli sa alebo neodpisuj, len to zhorsujes.
No nič, od budúcej sezóny pridáme autám rezervy a hever. Dostaneš defekt? Zastavíš a opravíš si to

Tebe príde sekcia Maggots, Becketts a Chapel pomalá. Zaujimavé. Už to píšem druhý krát.
Ale proste nepríde mi ok že prešiel normálne cez ciel cez tie dva posledné zákruty. To keby má náskok jedno celé kolo na druhého a stane sa mu to dve kolá do konca tak on prejde na defekte ešte jedno kolo ? že však čo, stíham . O princíp mi ide a o výklad/ úpravu pravidla. že keď je auto poškodené či by nemalo ísť do boxov v kole v ktorom nastalo poškodenie
Vôbec si nepochopil o čo mi ide. Len toľko ti k tomu poviem.
Ale vazne ja nechapem co ten chlap pise…co to mal Hamilton rovno odstavit, len preto, ze mal defekt? Vsak to sa v F1 nikdy nerobilo a nikdy to nebol problem. A spomina, ze Ham presiel s tou pneumatikou nejake rychle zakruty. No ano, logicky, kedze nemal inu moznost…
Uprimne - asi nepochopil. Vysvetli mi to prosim ta.
Tak teba sternúť na ceste v aute no chráň boh. Maggots, Becketts a Chapel sú rýchle zákruty ktoré sú podľa môjho názoru nebeznečné keď ideš s defektom - viď Sainz.
Viac ma pobavila táto diskusia ako pretek ako môže napadnúť niekomu taká blbosť aby sa dávali tresty za pomalú jazdu, čo je to dialnica že musí ísť celý čas minymálne osemdesiat. K preteku až na tie nehody a defekty celkom nuda. Špica si jazdila svoje stred poľa trochu pomiešaný oproti posledným pretekom a záver je jasný Alfy Hassy a Latify. Treba povedať že Rusell prišiel na peknom mieste rovnako aj Riciardo, smoliary dňa sú jasný Botas, Sainz a Hulkemberg šťastkár dňa asi Leclerc lebo sa dostal na pódium, ešte budem zvedavý ako to pôjde ďalej z Albonom lebo tento pretek mu teda nevyšiel a tento rok už nemôže tažiť s náskoku ich auta ktoré po minulé roky len veľmi ťažko končilo horšie ako šieste.
Ak by to boli 2 kolá, tak samozrejme súhlasím, ale:
-
ak by to boli 2 kolá do konca a on mal náskok kolo, tak smaozrejme do boxov zájde, pretože aj keby v nich strávil 30 sekúnd, stále sa vráti prvý
-
lenže ony to neboli 2 kolá, bolo to pol kola, kde ak sa chcel dostať do boxov tak musel ísť prakticky rovnakú trasu ako keď sa chcel dostať do cieľa. V jednom prípade na neho čakali 2 zákruty ale širšia vozovka, v druhom užšia, ale zase len s jednou zákrutou.
Až to v pravidlách bude a on nepríde do boxov, budem prvý kto bude kričať a žiadať penalizáciu. Alebo keď bude odlietavať krídlo a zasiahne takmer jazdca za ním (LEC v JAP 2019), tiež budem s tebou v prvom rade. Dnes nič také nenastalo.