… to je prostě emoční nesmysl.
Mě by taky právě nepřekvapilo kdyby šli cestou podpory Norrise, ale zaroveň nemám nic proti tomu aby si Piastri dupnul a ukazal se.
Dneska Norris ani nebyl rychlejší, přesto by ho někteři tymovou režií cpali před něj.
2010 bylo Ferrari za šmejdy…
Ako ja s tebou súhlasím a to čo píšeš by bolo z pohľadu McLarenu správne. Ale ako poznamenal aj @HellHogr , tak nebyť toho, že Norris od začiatku sezóny dostáva lepšie stratégie atď, tak ten rozdiel medzi ním a Piastrim nemusel byť až tak veľký.
Navyše Piastri sa Norrisovi stále viac približuje a už je schopný ho aj regulérne porážať. V takejto situácii by nerobil dvojku nikto, kto má majstrovské ambície, je mladý a má na konte zatiaľ len jedno víťazstvo. A ešte plus k tomu Norris nie je žiadna veľká osobnosť a viacnásobný majster sveta, že by tam musel byť nejaký rešpekt.
Piastri ak začne Landa takto pravidelne porážať a nebude robiť chyby ako on, tak môže McLaren presvedčiť, že on je ten, kto má na to byť jednotkou.
Ja to vidím tak, že jednoducho spravil to, o čo v motoršporte ide a prečo do F1 prišiel. Bol od Norrisa rýchlejší, predbehol ho, chcel vyhrať a počas celých pretekov ukazoval, že dnes bol od neho lepší.
Nemal od tímu zakázané útočiť, tak prečo by nezaútočil? Či chceme aby všetky tímy mali pred každým pretekom danú jednotku a dvojku, ktoré na seba nebudú útočiť a budú si robiť wingmanov a brzdiť zvyšok?
Ale já pořád píšu, že je to hlavně chyba týmu. Všechny týmy určitě nemusejí mít jedničku a dvojku a ani by neměly, ale když má jeden jezdec šanci na titul, tak to jinak nejde s výjimkou situace, kdy je tým opravdu dominantní. Jinak jezdecký titul těžko získají, když bude jejich jezdec bojovat se soupeři z ostatních týmů (podporovanými svými kolegy) a sám bude mít ještě ve vlastním týmu soupeře. To je úplně základní věc.
Mclaren by ziskal double o 10s kdyby Leclerc nesel do rizika jednoho pitstopu, 10s se s zadnou strategii neda oyebat. Kdyby sel na druhy pit skoncil by za Hamiltonem.
PORADI BY BYLO:
1.PIA
2.NOR
3.SAI
Tu sa zhodneme, ale nerozumiem prečo to označuješ ako podraz od Piastriho?
On nič zlé neurobil. Každý pilot chce vyhraťva jazdí v prvom rade za sea. Bol lepší a Norrisa porazil. Tím z Norrisa jednotku pred pretekmi nespravil, Piastrimu útočiť nezakázal, tak aký podraz?
Je to spíš podraz ze strany týmu, ale pro mě i ze strany Piastriho. Poškodil nejen kolegu, ale i tým v situaci, kdy se měla očekávat přece jenom aspoň základní loajalita. Ale je to opravdu nepochopitelný přístup týmu, to je fakt.
Tu nemôžem súhlasiť. Piastri je pilot a do F1 prišiel víťaziť. Mal to povolené, bol rýchlejší, tak predbehol. Keby to bolo porušenie tímových pravidiel, asi by som s tebou súhlasil.
Tak se neshodneme, s tím dokážu žít .
Rovnako tak. Každý má iný pohľad.
Kolikátý velký ugprade to letos byl? Ferrari 3.0?
Takže se catering hodí.
To ide vyhradne na tim. Sami sa vmanevrovali tam kde su. Piastri sam od seba nema dovod vyrolovat Landovi cerveny koberec. Koniec koncov jemu samotnemu viac vyhovuje ked to Lando na titul neda.
ten Mclaren znova dnes ukázal ako nie je pripravené bojovať o titul atd… chápem že chcú hrať na obe strany aj na piastriho aj norrisa. ale v takej situacii už dávno mal byť norris teamova 1. … a celý team oprieť na nom … takto stráca Norris cenné body a čas sa kráti… a nakoniec titul Max vyhrá kvoli tomu že v Mclarene nevládla poriadna teamova réžia…
Jako jo, ale pro mě je tohle i od něj za hranou. Při rozdílu 106 bodů je jeho vlastní šance na titul spíš teoretická. Tohle je spíš přístup typu “Když ne já, tak ať tě nemá nikdo”, nemůžu si pomoct. Ale chyba týmu je nepopiratelná, to už nevím jak nazvat. Teď fakt není čas přemýšlet, jestli si Lando titul “zaslouží” nebo “dělá moc chyb”, teď mají prostě jet na něj. Nechce se mi věřit, že by to nevěděli.
úplne rozumiem ale…
každý team ak sa jedná o boj titul majstra… tak musí hrať na toho daného jazdca… a nie že neuprednostnia nikoho… aby neboli za zlé… rozumiem že Piastri do F1 neprišiel robiť teamove dvojky a to je pekné, že Mclaren ma taký prístup… ale v tejto situacii, bohužial, mal byť Piastri už dávno teamovou dvojkou a chrániť chrbáť Norrisovi najviac ako to ide… takto titul Norris nezíska… ak pamatame Madarsko - 7bodov, dnes - 3 body… a tie body sa postupne strácaju…
Dnes daleko víc, oni měli a mohli přivézt 1-2 s Landem prvním. To byl jejich jediný a úplně reálný úkol, do kterého jim mazlíček hodil vidle.
najhoršie na tom celom je to, ako Piastri hned v 1.kole zariskoval… ak Norris neustupil… bola by kolízia… ako okej… krásny manéver… ale toto spraviť na teamoveho kolegu, ktorý ma potencialne jediný šancu zdolať v tejto sezóne Maxa… je pre mna nepochopitelné bohužial
Este je mozne, ze ich s tym poslal do zadku priamo Oscar. Ani by som nebol prekvapeny keby mu to poradil Mark.