LIVE: Veľká cena Talianska 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Jistě, Lando odrovnal pneu, když se snažil dotáhnout “kolegu”. To už byla škoda napáchaná.

2 Likes

Podla mna dnes Norris nemal dostatocne tempo v ziadnom momente. On to inak avizoval uz sam vcera, ze ohladne pretekoveho tempa je skepticky. To nebolo o tom, ze si odrovnal pneu, on Piastrimu moc nestihal ani na zaciatku stintov.

2 Likes

V prvním stintu byl Lando za Leclercem, tvrdit, že bez toho, že ztratil pozici, tak by neodrovnal pneu je víc, než odvážné. Obzvlášť, když Lando sám hlasil, že neví, proč odrovnává levou přední

To říkal i v patek, že Piastri byl na race pace rychlejší

1 Like

McLaren přesně tohle Piastrimu zakázat měl. Přinejmenším z toho důvodu, že Norris pokud možno nesmí kolidovat a vypadnout, leda snad s Maxem. Ale tohle jsou tak základní věci, že se mi zdá úplně neuvěřitelné, že si tohle tým neumí ošetřit. To je přesně ten rozdíl, když se “normálně” bojuje sem tam o nějaké vítězství a když se bojuje o jezdecký titul. Ale jestli ho nechtějí, tak to dělají dobře :woman_shrugging:.

1 Like

Nějaké fiasko McLarenu to není, to je pravda. Stále mají P2 a P3 a na Red Bull získali v obou šampionátech. Navíc po posledních úpravách je vůz silný prakticky všude.

Ale přesto podle mě McLaren dneska ztratil výhru.

Možná měl v určitém momentu tým začít režírovat výhru Oscara Piastriho, byl jasně lepší než Lando (tady souhlas).

Však mně odvaha nechybí. Mně zase připadá hodně odvážné tvrdit, že ten souboj, který stál Norrise dvě pozice, zásadním způsobem neovlivnil závod. Asi si každý necháme svůj názor :slight_smile: .

Ale proč vyčítáš tohle McL a Piastrimu? Mohl Piastri za to, že si Lando zvolil špatnou pneu v Británii? (Oba si volili pneu podle sebe). Mohl Piastri za to, že Lando byl horší v Monaku, kde ztratil závod už v Q? Nebo za Belgii? Vždyť Lando dělá furt hodně chyb a občas ten pace nemá, ukazovat, že za to může tým nebo Piastri mi přijde divný

1 Like

Proč to vyčítám týmu jsem myslím napsala dnes už tolikrát, že mi to připadá zbytečné opakovat. Pokud to vysvětluju špatně, tak už se mi to asi napravit nepodaří.

Podla mna sa tu prejavuje podobny jav, ako to bolo svojho casu pri Perezovi. Mnohi ludia su uz tak zufali z Verstappena, ze si velmi praju, aby ho niekto, hocikto, zdolal. Momentalne je na to najlepsi adept Norris, no ked sa mu to nedari, tak su ludia prehnane kriticki. lebo im vadi, ze toho Verstappen opat nikto “nedostane.” A tak maju na Norrisa (a tym padom aj od Mclarenu) prilis vysoke naroky.
I ked zrovna u @Evap si to nemyslim, to be fair.

Pokud jde o Landa Norrise, myslím si, že tyto závody jsou dobrý lakmusový papírek toho, jak je strukturovaný jeho mistrovský potenciál. Dravost, rychlost, toto mu nechybí. Ale mám otazník, jak je na tom se schopností rozhodného tahu na branku, když jde o všechno. Neznamená to, že musí nutně uspět, ale jestli dokáže udělat sérii suverénních výsledků pod tlakem. V Zandvoortu to suverénní výsledek byl, ale právě ten posunul Landa do pásma toho tlaku. Monzu bych z tohoto hlediska považoval za první test. Auto Lando měl, PP rovněž, Red Bull vzadu… a to odhodlání čišelo z Oscara.

Ale uvidíme, Lando bude mít dost šancí na reparát.

https://x.com/FanaticsFerrari/status/1830258358596915269

1 Like

ale predsa je tam manazment timu a piastri do mclarenu prichadzal ako v podstate nikto takze asi tazko si mohol zmluvne vymoct, ze on ma posledne slovo a nie tim
ak aj vtedy mclaren nepocital s bojom o titul a nedal mu poziciu dvojky, tak urcite tam su state kde sa pise, ze posledne slovo ma tim a nie piastri

cize co chce piastri, alebo jeho manazer je uplne jedno. ak by bol poriadny timovy manazment tak uz davno zhodnotia situaciu, ze na titul to je hratelne, ale len ak pojdu ako cely tim na norrisa a takto to mali podat piastrimu a nie kecat o tom, ze vyhodnocuju pretek co pretek aka je situacia

co vy tu riesite zase pre boha

Jestli byla dřív slepice nebo vejce, nevíš?

1 Like

Přirozený vývoj :slightly_smiling_face:

1 Like

Koukam, Nancy Norris se naucila hezky vytlacovat vsechny. :slight_smile: Viz. 1 kolo prvni Russella a pak Leclerka, nadhera. (:

V tom případě je to postoj McLarenu…

Ale stále si myslím, že v pozadí je Piastriho neoblomnost a je těžké direktivně ji zvládnout, když přímo na trati pilot udělá nějaké rozhodnutí. Piastri šel do šance s využil ji - a tím tým postavil před hotovou věc. Navíc Lando se propadl na P3, takže co mohl tým udělat? Začít peskovat Piastriho, když bylo nutné podpořit ho proti Leclercovi? Nebo režírovat pozdější výměnu pozic, když se Lando trápil?

Souhlasil bych s tím, že OP mohl v závěru přepustit P2 Norrisovi, a trochu mu oplatit Maďarsko, ale OP se pokoušel až do úplného závěru skolit Leclerca.

fuu už je to ofiko. žiadna DSQ
image

1 Like