Tie grafy to čo dal Leclerc?
Však si před závodem postoval, jak šéf Pirelli venčí Leclercovi psa a chodí spolu na večeře
Legenda sportu! Forza!
Babis F1 nesleduje jinak si to neumim vysvetlit
Babiš a Horner jsou synonyma, to si měl vědět dávno
Uz stacilo, nemam rad politiku.
To by som sa ani nečudoval. Proste sa pozrel do tabuľky kto aktuálne vedie a k tomu išiel. To by sa na takého človeka ako on plného pretvárky a predstierania podobalo.
Gasly alebo Ocon ich už nazbieral nie ?
Ne nenasbíral to nikdo na race ban, poslední race ban dostal Grosjean 2012 za Belgii
Tak ale nenazbieral to kvôli tomu, že mu komisári tie body úmyselne nedali aj keď mohli/mali
Tak uvazuje kazdy sociopat, pardon politik, najdes je spolehlive tam kde se shlukuje mnoho lidi.
Podle me mu to naplanovalo jeho PR oddeleni, vubec nevi s kym se foti.
Nemôžeš spraviť tímovú jednotku a adepta na titul z pilota, ktorý nie je jasné rýchlejší od kolegu a zahadzuje vlastnými chybami jedno víťazstvo za druhým.
PS: Gratulácia Ferrari a Leclercovi, krásny výkon a prekvapenie. Takto sa to robí do psej matere.
To jsem tu psal, že Gasly je chráněnec FIA
Ak bude pred posledným závodom medzi priebežne prvým a druhým rozdiel 25 bodov stále nebude nič isté.
Tazko to posudzovat, ale netvrdil by som s istotou, ze Mclaren to dnes prehral kvoli Piastriho manevru. Aj keby sa Norris udrzal vpredu, dnes nemal dobre tempo, minimalne od Piastriho bol pomalsi a nevynikal ani v praci s pneumatikami…celkovo sa mi kritika Mclarenu zda prehnana. Dnes to podla mna Mclaren “nezbabral”, Ferrari ich (podobne ako ostatnych superov) zaskocilo strategickym kuskom, o ktorom nikto nepredpokladal, ze sa mohol podarit. Aj Ferrari to skusilo iba preto, lebo sa islo v Monze a chceli vyhrat za kazdu cenu. V podstate nemali co stratit a to im dalo pri takom riskantnom rozhodnuti vyhodu.
Ja som prvy, kto uzna, ze Mclaren nezvlada vsetky situacie optimalne. Na druhej strane sa mi miestami ich kritika zda prehnana. Najma komentare o tom, ako by v podstate mali ziskavat double v kazdych pretekoch, a ked sa to nepodari, tak su to babraci. Vychadza to podla mna z nespravneho predpokladu, ze Mclaren ma dominantne auto ergo musi jednoznacne vyhravat. Ale to nesedi. Spi.cka je podla mna momentalne velmi vyrovnana a aj ked si myslim, ze Mclaren je na tom vykonnostne vo vseobecnosti najlepsie, zdaleka nie su dominantny. Je to velmi tesne (to sa inak ukazalo uz v kvalifikacii) a rozhoduju detaily, chciet od Mclarenu, aby za takych okolnosti vyhravali preteky ako na beziacom pase je tym padom velmi tvrde hodnotenie. Neviem, na zaklade coho sa vtvoril mytus o tom, ako ma Mclaren obrovsky naskok, staci sa pozriet na cisla a je viac ako zjavne, ze to nesedi. Mozno na niektorych tratiach, ale urcite to tak nie je kazdy vikend.
Z tohto pohladu bol ich dnesny vykon ok. Ferrari im bolo cely vikend v patach (Mercedes inak tiez, tam nikto nekrici, ako to ich jazdci dnes zbabrali, ked este v Spa brali double) a v konecnom dosledku ich dostali na strategii. Stane sa. Samozrejme treba zohladnit aj vynimocny vykon Leclerca. Sainz mal totoznu strategiu a Mclaren s nim vytrel podlahu.
S jistotou nevíme nikdy nic a asi nikdo soudný nečeká, že McLaren bude každý závod vyhrávat 1-2. Tady jde o jinou věc, dnes jim všechno hrálo do karet a kdy jindy by měli stanovit jasná pravidla pro podporu jezdce, který má šanci na titul, než v takovéhle situaci. Místo toho jsme viděli po celkem vydařeném startu z pohledu zájmů týmu nesmyslný tvrdý útok, který situaci jednoznačně poznamenal směrem k celkovým ztrátám. Všechno ostatní už jsou “coby kdyby”.
Jenže co tu kolega zmiňuje je důležitý faktor, Lando odrovnal pneu a jeho rychlost v závodě nebyla lepší, bylo by pro McL lepší špuntovat a nechat se dotáhnout za každou cenu?
Mne sa Piastriho utok tiez zdal zbytocny, ale suhlasim s @Bretnix , ze to ide v prvom rade na vrub jazdca. Mclaren Piastrimu urcite nekazal, aby na Norrisa tvrdo utocil.
Plus, Norrisovi to dnes neprehral ani tak ten manever, ale jeho tempo. V Zandvoorte ho tiez na starte Verstappen zdolal a Norris vyhral bez problemov o vyse 20 sekund.