LIVE: Veľká cena Talianska 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

To by som sa ani nečudoval. Proste sa pozrel do tabuľky kto aktuálne vedie a k tomu išiel. To by sa na takého človeka ako on plného pretvárky a predstierania podobalo.

1 Like

Gasly alebo Ocon ich už nazbieral nie ?

Ne nenasbíral to nikdo na race ban, poslední race ban dostal Grosjean 2012 za Belgii

Tak ale nenazbieral to kvôli tomu, že mu komisári tie body úmyselne nedali aj keď mohli/mali

1 Like

Tak uvazuje kazdy sociopat, pardon politik, najdes je spolehlive tam kde se shlukuje mnoho lidi.

Podle me mu to naplanovalo jeho PR oddeleni, vubec nevi s kym se foti.

Nemôžeš spraviť tímovú jednotku a adepta na titul z pilota, ktorý nie je jasné rýchlejší od kolegu a zahadzuje vlastnými chybami jedno víťazstvo za druhým.

PS: Gratulácia Ferrari a Leclercovi, krásny výkon a prekvapenie. Takto sa to robí do psej matere. :1st_place_medal:

To jsem tu psal, že Gasly je chráněnec FIA

1 Like

Ak bude pred posledným závodom medzi priebežne prvým a druhým rozdiel 25 bodov stále nebude nič isté.

Tazko to posudzovat, ale netvrdil by som s istotou, ze Mclaren to dnes prehral kvoli Piastriho manevru. Aj keby sa Norris udrzal vpredu, dnes nemal dobre tempo, minimalne od Piastriho bol pomalsi a nevynikal ani v praci s pneumatikami…celkovo sa mi kritika Mclarenu zda prehnana. Dnes to podla mna Mclaren “nezbabral”, Ferrari ich (podobne ako ostatnych superov) zaskocilo strategickym kuskom, o ktorom nikto nepredpokladal, ze sa mohol podarit. Aj Ferrari to skusilo iba preto, lebo sa islo v Monze a chceli vyhrat za kazdu cenu. V podstate nemali co stratit a to im dalo pri takom riskantnom rozhodnuti vyhodu.

Ja som prvy, kto uzna, ze Mclaren nezvlada vsetky situacie optimalne. Na druhej strane sa mi miestami ich kritika zda prehnana. Najma komentare o tom, ako by v podstate mali ziskavat double v kazdych pretekoch, a ked sa to nepodari, tak su to babraci. Vychadza to podla mna z nespravneho predpokladu, ze Mclaren ma dominantne auto ergo musi jednoznacne vyhravat. Ale to nesedi. Spi.cka je podla mna momentalne velmi vyrovnana a aj ked si myslim, ze Mclaren je na tom vykonnostne vo vseobecnosti najlepsie, zdaleka nie su dominantny. Je to velmi tesne (to sa inak ukazalo uz v kvalifikacii) a rozhoduju detaily, chciet od Mclarenu, aby za takych okolnosti vyhravali preteky ako na beziacom pase je tym padom velmi tvrde hodnotenie. Neviem, na zaklade coho sa vtvoril mytus o tom, ako ma Mclaren obrovsky naskok, staci sa pozriet na cisla a je viac ako zjavne, ze to nesedi. Mozno na niektorych tratiach, ale urcite to tak nie je kazdy vikend.
Z tohto pohladu bol ich dnesny vykon ok. Ferrari im bolo cely vikend v patach (Mercedes inak tiez, tam nikto nekrici, ako to ich jazdci dnes zbabrali, ked este v Spa brali double) a v konecnom dosledku ich dostali na strategii. Stane sa. Samozrejme treba zohladnit aj vynimocny vykon Leclerca. Sainz mal totoznu strategiu a Mclaren s nim vytrel podlahu.

3 Likes

S jistotou nevíme nikdy nic a asi nikdo soudný nečeká, že McLaren bude každý závod vyhrávat 1-2. Tady jde o jinou věc, dnes jim všechno hrálo do karet a kdy jindy by měli stanovit jasná pravidla pro podporu jezdce, který má šanci na titul, než v takovéhle situaci. Místo toho jsme viděli po celkem vydařeném startu z pohledu zájmů týmu nesmyslný tvrdý útok, který situaci jednoznačně poznamenal směrem k celkovým ztrátám. Všechno ostatní už jsou “coby kdyby”.

1 Like

Jenže co tu kolega zmiňuje je důležitý faktor, Lando odrovnal pneu a jeho rychlost v závodě nebyla lepší, bylo by pro McL lepší špuntovat a nechat se dotáhnout za každou cenu?

1 Like

Mne sa Piastriho utok tiez zdal zbytocny, ale suhlasim s @Bretnix , ze to ide v prvom rade na vrub jazdca. Mclaren Piastrimu urcite nekazal, aby na Norrisa tvrdo utocil.
Plus, Norrisovi to dnes neprehral ani tak ten manever, ale jeho tempo. V Zandvoorte ho tiez na starte Verstappen zdolal a Norris vyhral bez problemov o vyse 20 sekund.

Jistě, Lando odrovnal pneu, když se snažil dotáhnout “kolegu”. To už byla škoda napáchaná.

2 Likes

Podla mna dnes Norris nemal dostatocne tempo v ziadnom momente. On to inak avizoval uz sam vcera, ze ohladne pretekoveho tempa je skepticky. To nebolo o tom, ze si odrovnal pneu, on Piastrimu moc nestihal ani na zaciatku stintov.

2 Likes

V prvním stintu byl Lando za Leclercem, tvrdit, že bez toho, že ztratil pozici, tak by neodrovnal pneu je víc, než odvážné. Obzvlášť, když Lando sám hlasil, že neví, proč odrovnává levou přední

To říkal i v patek, že Piastri byl na race pace rychlejší

1 Like

McLaren přesně tohle Piastrimu zakázat měl. Přinejmenším z toho důvodu, že Norris pokud možno nesmí kolidovat a vypadnout, leda snad s Maxem. Ale tohle jsou tak základní věci, že se mi zdá úplně neuvěřitelné, že si tohle tým neumí ošetřit. To je přesně ten rozdíl, když se “normálně” bojuje sem tam o nějaké vítězství a když se bojuje o jezdecký titul. Ale jestli ho nechtějí, tak to dělají dobře :woman_shrugging:.

1 Like

Nějaké fiasko McLarenu to není, to je pravda. Stále mají P2 a P3 a na Red Bull získali v obou šampionátech. Navíc po posledních úpravách je vůz silný prakticky všude.

Ale přesto podle mě McLaren dneska ztratil výhru.

Možná měl v určitém momentu tým začít režírovat výhru Oscara Piastriho, byl jasně lepší než Lando (tady souhlas).

Však mně odvaha nechybí. Mně zase připadá hodně odvážné tvrdit, že ten souboj, který stál Norrise dvě pozice, zásadním způsobem neovlivnil závod. Asi si každý necháme svůj názor :slight_smile: .

Ale proč vyčítáš tohle McL a Piastrimu? Mohl Piastri za to, že si Lando zvolil špatnou pneu v Británii? (Oba si volili pneu podle sebe). Mohl Piastri za to, že Lando byl horší v Monaku, kde ztratil závod už v Q? Nebo za Belgii? Vždyť Lando dělá furt hodně chyb a občas ten pace nemá, ukazovat, že za to může tým nebo Piastri mi přijde divný

1 Like