LIVE: Veľká cena Talianska 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Si zařiďte vlastní tým, McLaren má 2 jezdce a počítám že dle smluv prostě dokud maj bodovou šanci na titul tak z nich nejde dělat onuci :man_shrugging:

1 Like

Však tady to je jednoduché.
O titul může jet už jen 1. Jeden ztrácel 70b druhý asi 120.
Velmi lehká situace.

Místo jasného řešení jsme četli asi 5 článků o tom, jak každý den řeší, kdo bude pilot č.1.

1 Like

Vždyť to říkám, mně připadá, jako když se v McLarenu “australské kliky” bojí. Tady přitom není vůbec o čem.

Tak kdyby dnes Piastri ztrácel 200b, tak má pořád bodovou šanci na titul.

Tak se píšou smlouvy, na mě to neházej :smiley: Už to že mu nepřenechal 2 místo v závěru, prostě to tak nemaj. Třeba ani Norris to tak násilně nechce.

S podporou pro Landa Norrise souhlasím. Ale otázka je, jestli je to chyba v úsudku vedení McLarenu nebo vůle Oscara Piastriho. Podle mého názoru to bude to druhé. Takže McLaren možná chtěl Landa podpořit, ale OP dal kategoricky najevo, ať s tím nikdo nepočítá.

Mám to rovnako. :smiley: Za Charlesa som nesmierne rád veľmi mu fandím. Ale keďže sa na to dívam aj z perspektívy boja o titul, tak nie som veľmi nadšený z toho, keď Lando stráca body. Víťazstvo v Monze im prajem, ale do konca sezóny by som bol rád, aby Lando získal čo najviac bodov a titul. A budúcu sezónu by som chcel vidieť Charlesa v boji o titul.

2 Likes

To s tym jasnym vitazstvom treba ale potom vysvetlit Landovi, on sam to hodnoti uplne inak a ze by umyselne klamal a vytvaral rozpravky si nemyslim… Prve kolo bolo nestastne, ale rozhodne nerozhodlo este o zavode a tempo Charlesa na super Ferrari a strategii boli proste na vyhru a trapili sa s manazovanim pneu podstatne menej ako opisuje Lando :slight_smile:

1 Like

Čoho konkrétne sa môže McLaren báť zo strany oscarovho menežmentu ?

1 Like

Ničeho.

Celé je to podle mě o odvaze a ambicích Oscara Piastriho.

Jako týmový hráč má za pět.

V kategorii “pilot, který má koule”, aspiruje na jedna.

4 Likes

1 Like

Tady jde mj. o to, že jsme zažili dost brutální veřejný nátlak na Norrise a dovolávání se jeho “kolegiality”, aby pustil Piastriho dopředu, protože bude potřebovat jeho pomoc v boji o titul. Tak tohle byla první příležitost a kolega okamžitě tvrdě zaútočil a výsledkem byla ztráta pro celý tým. Samozřejmě, že Piastri chce být jednička sám. Pro tým to ale znamená jediné, pokud nedokáží stanovit závazná efektivní pravidla, tak můžou na jezdecký titul zapomenout. A nikdo nemůže garantovat, kdy přijde další šance.

5 Likes

Myslím, že s @Evap máte na minci reality každý svou pravdivou stranu. Lando by potřeboval úplnou podporu, filozofii “jedeme na Landa”. Ale dnešní matný výkon není pouze o “drzosti” (a odvaze) Oscara Piastriho. Šanci na výhru LN neztratil v prvním kole, udělal chyby, které jsou za ním, i když ztráta dvou pozic v prvním kole ho v tomto určitě ovlivnila.

Každopádne z logického hľadiska sa na to divam tak, že Oscar hoc je mladý, dravý a nádejný, by mal vedieť vyhodnotiť, že končiť pred landom, pokial sa nejedna o prvé miesto je totálne nelogicky krok pre cely team

4 Likes

Lando ako tímový hráč nechal Oscara vyhrať aj keď seba pripravil o víťazstvo, aby nespravil v tíme zlú atmosféru. A Oscar sa mu odvďačuje takto. Neviem. Oscar má rozhodne talent a celkom mu fandím, ale toto jeho správanie je dosť mizerné. Aspoň keď videl, že už Charlesa nedobehne a nezvíťazí, tak mohol ubrať, lebo jemu už nešlo o nič.

4 Likes

Celkom zmiesane pocity som rad za Charlesa, ze to tento krat strategovia a ferrari dotiahli do konca. Na druhu stranu co ten Mclaren ? Bolo by asi vhodne urcit timovy 1ku lebo toto bolo ltt a mohlo to skoncit katastrofou.

Mimochodom co ten Russel ? Nejak nam chybaju zabery toho co sa stalo v prvom kole lebo mini kontakt na rovinke to nebol alebo som si nieco nevsimol?

To je další věc.
Norris pustí Piastriho.
Piastri nepustí Norrise.

-7-3 = -10 … = třeba 2 závody. :slight_smile:

Details makes the difference.

2 Likes

To určitě ano.

Ale když budu spekulovat, za a) tam bude mentorský vliv Marka Webbera. A Webber byl v tomto ohledu sám jako pilot z hodně tvrdého těsta. A za b) Oscar možná pracuje s předpokladem (vírou), že McLaren bude dominantní tým příštího roku a v takovém případě bude sám v lepší pozici, když Lando Norris nebude obhájcem letošního titulu.

Ale nevím, jestli je to právě takto. Nicméně smysl to dává. Je to dost egoistické, to ano.

Což by byla i má reakce na @Gastone.

Chlapci som sa stavil. Vyhrá Ferrari - šiltovka. Ferrari 1-2 Tričko. aspoň som ušetril :rofl:

No, ale podporovat jezdce bojujícího o titul jenom když podá nejlepší výkon je jaksi na dvě věci, na to ten tým nepotřebuje… Když je někdo v pozici Maxe vloni, kdy odjezdil oba šampionáty sám, tak to mění situaci. Podpora kolegy je právě proto, aby minimálně neškodil, když ten bojující podporu potřebuje.

1 Like