Myslím, že s @Evap máte na minci reality každý svou pravdivou stranu. Lando by potřeboval úplnou podporu, filozofii “jedeme na Landa”. Ale dnešní matný výkon není pouze o “drzosti” (a odvaze) Oscara Piastriho. Šanci na výhru LN neztratil v prvním kole, udělal chyby, které jsou za ním, i když ztráta dvou pozic v prvním kole ho v tomto určitě ovlivnila.
Každopádne z logického hľadiska sa na to divam tak, že Oscar hoc je mladý, dravý a nádejný, by mal vedieť vyhodnotiť, že končiť pred landom, pokial sa nejedna o prvé miesto je totálne nelogicky krok pre cely team
Lando ako tímový hráč nechal Oscara vyhrať aj keď seba pripravil o víťazstvo, aby nespravil v tíme zlú atmosféru. A Oscar sa mu odvďačuje takto. Neviem. Oscar má rozhodne talent a celkom mu fandím, ale toto jeho správanie je dosť mizerné. Aspoň keď videl, že už Charlesa nedobehne a nezvíťazí, tak mohol ubrať, lebo jemu už nešlo o nič.
Celkom zmiesane pocity som rad za Charlesa, ze to tento krat strategovia a ferrari dotiahli do konca. Na druhu stranu co ten Mclaren ? Bolo by asi vhodne urcit timovy 1ku lebo toto bolo ltt a mohlo to skoncit katastrofou.
Mimochodom co ten Russel ? Nejak nam chybaju zabery toho co sa stalo v prvom kole lebo mini kontakt na rovinke to nebol alebo som si nieco nevsimol?
To je další věc.
Norris pustí Piastriho.
Piastri nepustí Norrise.
-7-3 = -10 … = třeba 2 závody.
Details makes the difference.
To určitě ano.
Ale když budu spekulovat, za a) tam bude mentorský vliv Marka Webbera. A Webber byl v tomto ohledu sám jako pilot z hodně tvrdého těsta. A za b) Oscar možná pracuje s předpokladem (vírou), že McLaren bude dominantní tým příštího roku a v takovém případě bude sám v lepší pozici, když Lando Norris nebude obhájcem letošního titulu.
Ale nevím, jestli je to právě takto. Nicméně smysl to dává. Je to dost egoistické, to ano.
Což by byla i má reakce na @Gastone.
Chlapci som sa stavil. Vyhrá Ferrari - šiltovka. Ferrari 1-2 Tričko. aspoň som ušetril
No, ale podporovat jezdce bojujícího o titul jenom když podá nejlepší výkon je jaksi na dvě věci, na to ten tým nepotřebuje… Když je někdo v pozici Maxe vloni, kdy odjezdil oba šampionáty sám, tak to mění situaci. Podpora kolegy je právě proto, aby minimálně neškodil, když ten bojující podporu potřebuje.
A co ten detail, že si Lando uvařil pneu a musel, jako první do boxů?
No ale tak pamiatku na tento deň treba
Lando uvaří pneu a Piastri ho musí pokrývat? Však si mohl jet svůj závod za vítězstvím…
A vyhrál by místo Leclerca.
Jenže on ho pustil neb dostal příkaz a šlo o “navrácení” vedoucí pozice před pitem. Teď by šlo čistě o preferenci. Fakt bych se opakoval, je to na nich. Až se rozhodnou jet jen na jednoho, řeknou nám to. Mohli by to udělat a v této fázi by to mělo smysl, ale za to že své jezdce nechávaj vybojovávat to co si vyjedou, za to je prostě peskovat nebudu. Až budou dominovat tak se chci mít taky na co dívat
No jistěže, jeho motivace je jednoznačná. Pak je ale úlohou vedení týmu maximalizovat šanci, která je teď. Pokud to nedovedou nebo nemají takovou autoritu, tak bude případný boj o titul hodně složitý. Boj o vítězství tu a tam takhle možný je.
Piastri nešel do boxů pokrývat Landa, zase tu nedělej hatera Piastrio s nonsense
Já věřím, že McLaren Landa podpořit chce. Můj názor je ten, že to vázne na Oscarovi. Ad Lando a jeho výkon, on zase má Lando historii chyb, takže v sestavě svých skills ještě může co zlepšovat. Ale pilot schopný stát se mistrem to je.
Momentálně bych byl v klidu. S formou RB to má McLaren rozehrané pořád víc než dobře.
Ono kdyby McLaren využíval maximálně svůj potenciál a bodový rozdíl by byl teď třeba poloviční, tak by veškeré napětí opadlo, protože by to McLaren měl už jasné
Stále je borec.
Bernie Ecclestone dostal pozvánku do Monzy.
Ecclestone dostal otázku, či si užíva dôchodok. “Ani nie. Stále mám plno, plno, plno. Som zaneprázdnený, no problém je v tom, že ani neviem, čo vlastne robím!” Bývalý boss efjednotky má výbornú náladu.
Babrak dne Russell.
Inak len by som chcel pochváliť výkon Colapinta. Jeho prvé preteky a s Williamsom skončil na 12. mieste, len 3 miesta za Albonom a pred Alpinami aj Ricciardom. Už teraz pôsobí lepšie než Sargeant.
Ano, suhlasim.
Ja len ze fakt je, ze Oscar nema vacsiu podporu nez Lando, dnes McLaren Landa realne nijak nepotopil, len zial Lando nemal dobry vyjazd a Oscar mal gule aj tempo.
Napokon, vo Ferrari tiez nemaju 1-2 a Charles to dnes dal ako pan…
Klucove je, ze nie je pravda, ze prve kolo rozhodlo strategiu/zavod a ze si znicili pneu. Nie je.
To sa stalo neskor, ako si opisal vyssie.
A ak to Landa poznaci tak, ze straca rychlost, to je naozaj jeho chyba a nie timu.
Je velka skoda, ze Oscara ani raz nedotiahol, aby mozno McLaren postavil silnejsie do pozicie premyslania o vymene…
Ale berem, ze ak by Oscara uplne odstavili, neutoc, neohrozuj, iba kruz 9VC, mal by to lahsie a psychika by netrpela.
No MS musi zvladat aj toto, vzdy plati ze prvy a najdolezitejsi super je tvoj kolega