LIVE: Veľká cena Talianska 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Dnes to byl krásný a pestrý závod se zajímavými výsledky. A když vidím jak Emil i RB přichází o body, tak se dá očekávat velmi napínavý závěr roku.
Jen ten Lando. Zase na startu zklamal. Možná by se dalo říci, že vlastně nezklamal, když většina lidí jeho propad stejně očekávala.

Baku bude asi špatný. Stop and go zatáčky…

Magnussen je out pro příští závod, vybanoval se.

co udělal? jsem neviděl

Podle mě měl McLaren auto na double.

Tak dvě místa na pódiu mají, ale odstřelili se vůči Ferrari.

Podle mě kritický moment nastal - z hlediska strategie - když McLaren povolal Landa brzy do boxů a Oscar musel reagovat, aby nedošlo k undercutu.

Šok je slabý slovo :grin:
Letos mě to příjde jako souboj týmů, kteří si ani jeden ten titul nezaslouží. RB totální rozklad a McLaren s nejlepším autem rozhazuje body vidlema :grin:

1 Like

Uff. Red Bull na Mclaren v cieli stratil 35 sekúnd! To je nálož.

No jak měl 10s penaltu, tak k tomu 2 trestné body - čili 12.

1 Like

Ide Baku a Singapur a tam Charles lieta. Baku má 4 PP po sebe a to by s týmto autom udržal.

a mám tě! :stuck_out_tongue:

Magnussen race ban. Ollie bearman ho asi nahradí

1 Like

K tomu kritickému momentu by vůbec nedošlo, kdyby si nezničili gumy vzájemným soubojem. Nebo si je možná zničil jenom Lando, ale to je jedno, pak museli dělat strategii na vlastní jezdce a stalo se tohle.

Samotné tímy zaujíma PK oveľa viac než šampionát jazdcov.
Inak Max skončil len 1,7s pred Georgeom, ktorý stratil veľa času kvôli tomu ťukancu s Oscarom, takže sa Max o tu jednu pozíciu vyššie posunul len vďaka náhode/nehode. A Ferrari proste nemalo čo stratiť a tak risklo to, čo nikto iný neriskol. Jediné, čo Lando pokazil, je tá strata pozície na Oscara, ale to by asi nečakal nikto. Tak snáď to aspoň trochu uspokojilo tvoj záujem. :wink:
Inak ak McLaren myslí snahu o titul pre Landa vážne, tak by mal jasne určiť tímovú jednotku, to je skutočne chyba McLarenu.

1 Like

Určitě, rezerva Haasu

Ja som narazal ne celkove tempo a Ferrari bolo dnes velmi silne a Charles, ktory to uz mimochodom tuto sezonu predviedol viac krat, zmanazoval 1 pit tak, ako by Lando nedokazal.
Ten sa podla vlastnych slov trapil aj s kratsimi stintami 2 pit strategie, preto neverim, ze by vyhral… Oscar (ktory mal vtedy 5s na Landa a lepsie casy/manazment) s riskom mozno, tazko povedat.

Na druhu stranu, ak by si McLaren urcil 1-2 uz od startu a zase by Oscar skoncil za Landom, opat by si si to prihodil do statistiky nestihania Oscara Landovi, takto nemozes :slight_smile:

To, ze ich ale ani na zaver v McLarene nevymenili, je podla mna chyba…

3 Likes

Dneska byl vlaznej, mozna tusil ze nekdo riskne one pit.

Však tie body sa ešte nikomu v živote nepodarilo nazbierať nie? Ani kvôli komu to urobili Grosean

No tak to bolo zaujímavé.
Ferrari celkom prekvapilo, asi všetkých, možno dokonca aj samé seba :sweat_smile:
Ale skvelý výkon a ešte doma, naozaj krásne víťazstvo, prajem im to. Myslím, že teraz Leclerc pekne ukázal prečo ostáva vo Ferrari on a nie Sainz, ten bol dnes akýsi stratený. Aj keď rozmýšľam či to možno nebolo nejakým poškodením keď na štarte boxoval do Lewisa.

McLaren, hmmmm… Ani neviem… Rozhodne nemali také dominantné tempo ako v Holandsku, ale zas mali na štarte 1-2, do prvej zákruty si to pekne postrážili a povedal by som, že takýmto spôsobom mohli mať všetko vo svojich rukách, ale…neviem. Asi by som len čakal, že tím, ktorý si prešiel takými problémami akými práve McLaren a teraz má konečne šancu na oba tituly, tak sa proste nastaví na to víťazstvo a hlavne tak nastaví svojich jazdcov, Norris tímová 1 a Oscar 2 a jednoducho tímová réžia.

Každopádne, nekončiace problémy RB ich (McLaren) držia stále v hre. Fakt by ma zaujímalo čo sa deje v tom tíme a s tým monopostom. Pritom zo začiatku nevyzerali vôbec zle a chvíľu som myslel, že Max to možno dotiahne aj na pódium.

Mercedes taký otázny výkon. Hamilton pôsobil podobne stratene ako Sainz. Russell chcel zas vyhrať závod v prvej zákrute a tak aj dopadol, ale zas solídne to nakoniec zachránil. Celkovo ale asi nemali tempo na pódium dnes.

1 Like

Emil se Baku děsí. Mezi zdmi se trápí.

Fakt se Magnusen vybodoval? Škoda dobrého závodníka :stuck_out_tongue: