Ano, celkove je motorismus ve Statech nekde jinde, ale to je lidma, zavodnicke prostredi neni tak politicke, chce se rict vice lidske…
Podla mna sa tu zase nieco zbytocne nafukuje…aka vojna? Ja som videl iba perfektne pretekanie, ktore si v konecnom dosledku obaja jazdci uzili. Aj Leclerc a aj Vasseur to po skonceni pretekov brali s nadhladom. Neskoncilo to ziadnou koliziou, nikto z nich tym nic nestratil. Ziadna vojna, len ferove, aj ked tvrde pretekanie. A Rosberg este niekoho zaujima? Ked ma krizu stredneho veku a chce sa robit zaujimavym, nech si kupi bicykel a zacne drtit segmenty na Strave.
Mi se dravost Piastriho hodně líbí i když taky ne s každým jeho manévrem souhlasím.
Na druhou stranu takoví nováčkové jsou v mých očích hodně cenění.
Však on se časem umravní a nejspíše z něj vyroste jezdec na TOP úrovni.
Jestli někdo tápete komu fandit, tak si vemte pod své křídla Piastriho. Uvidíte, že neprohloupíte.
Ale tak to má být. Bojovat na trati a po závodě zakopat “válečnou sekeru”.
Zkus si to obrátit. Z P1 by startoval Leclerc, předjel by ho Max, Carlos by měl lepší gumy. Pustil by ho Charles před sebe?
Mam pocit, ze mas potrebu sa len tak z principu pohadat.
Ved tu netaham na barikady za zavedenie drakonickych trestov, len si nie som isty, ci by malo byt tak lahke obist trest, ako to dnes dokazali Russell ci Hamilton.
Napadlo ma to skor v kontexte toho, ze takemu Norrisovi by sa dnes vyslovene oplatilo skratit si trat a predbehnut tak Albona, pretoze potrebny 5s naskok na vyrovnanie trestu by si hravo vyjazdil. A to mi uz pride trochu absurdne. Pritom nemam prilis zapotrebu riesit konkretny Hamiltonov prehresok, aj ked je pravda, ze mi je Piastriho luto, najma preto, ze dnes bol velmi vyrovnany Norrisovi. Tak mozno som trochu zaujaty.
Piastri je v pohode, skoda ze dneska Mclareny netahly…
Taký trest nie je.
Časový trest je iný keď je 5 jazdcov v 5 sekundách a iný keď máš 5s náskok pred ďalším.
Pozičný trest je iný pre niekoho kto skončil 1. a bude 4. a iný pre toho kto skončil 5. a bude 8. A prakticky bezvýznamný pre niekoho kto skončil 11.
Hlavně jsou tam jiné okruhy a jiné vozy. Prostě americké závodní DNA má jinak poskládané spirály. Možná podle vývrtky z Laguny Seca.
Přesně tak. Ve Ferrari není o nic větší “válka” pilotů než byla v roce 2019. Mediální zkratka. Rivalita na trati je jedna věc, ale vztahy v zákulisí druhá.
Podle mě si Karlové můžou skočit na jedno a vypít i to druhé.
Ja by som tu vyzdvihol Maxa:
Prvý jazdec v histórii, ktorý vyhral 4 klasické závody: Monaco, Monza, Silverstone a SPA
Nikomu sa to doteraz nepodarilo a vždy zhoreli na Monze.
Jó a pak se poperou.
Trefil ses, to je muj oblibeny okruh a cork scrue je jedinecna!
Videl jsem tam loni prosvistet historicke F1 a to byl pohled neskutecny, jinak F1 tam diky proporcim nemuze velka skoda…
Ale moj point je, ze obist ten trest vobec lahke nebolo. Ze sa to Hamiltonovi a Russellovi podarilo, je ich zasluha. Preco nebolo lahke ten trest obist, som uz vyssie vysvetlil. Takemu Webberovi sa na Nurburgringu 2009 podarilo “obist” aj drive through, Rosbergovi v Singapure 2008 dokonca tusim stop and go…a asi tazko budes tvrdit, ze ten trest bol nedostatocny. Za incidenty, ake dnes predviedli Hamilton a Russell sa jednoducho dostava 5 sekund. To ma svoje opodstatnenie a tak je to aj podla mna spravne. Dnes skoda pre Piastriho, ale mozno nabuduce bude on ten, kto bude prilis tvrdy a potom budeme radi, ze nedostane zbytocnu drive through.
Věřím, že @Max_is_faster_than_you neoponuje proto, aby se hádal , ale nepřekvapuje mě, že si svůj názor umíš obhajovat vlastními argumenty.
Z mého úhlu pohledu vedete zajímavou diskusi.
Jinak Charles dostává na sociálních sítích dobrou sodu
děkujeme za zhodnocení diskutujících, dočkáme se doložení tvrzení, co tu padla před týdnem?
Po dvacátém pivu?
Tak ať si radši dají kafe.
Presne tak, vždy bude niekto nespokojný, nech by bola akákoľvek forma trestu.
Hm, naopak takto podla mna vyzera komentar niekoho, kto ma chut sa hadat