Vypichnem si dva momenty, kde si nie sopm isty, ci ich Ferrari nemohlo zvladnut lepsie.
1. Ked Sainza predbehol Verstappen, mali ho povolat do boxov
Myslim, ze dovodom, preco este niekolko kol kruzili na trati, bolo, ze by vysli do premavky. Ale uprimne- ocividne vela obetovali, aby boli v Monze konkurencieschopni, vytocili nove motory, tak preco nezariksovali? Zostat na trati znamenalo vzdat sa bez boja a ako bonus k tomu Leclerc stratil drahocenny cas na Sainza, ktoreho pneumatiky boli po obrane pred Verstappenom uplne mrtve.
Preto si myslim, ze Sainz mal zajst do boxov okamzite potom, co stratil vedenie. Asi by vysiel do premavky, ale co ma byt? Vzdy je vacsia sanca, ze by rychlo predbehol nejakeho Bottasa, ako len pasivne cakat, kym si Verstappen vybuduje dostatocny naskok. Takze si myslim, ze tu sa vzdali sance na undercut a mierne zdramatizovanie pretekov.
2. Jazdci si pri obrane nad Perezom nepomahali
Prve kola v druhom stinte sa obidve Ferrari drzali tesne za sebou, Leclerc mal vdaka tomu DRS a Perez bol primerane tomu bez sance ho predbehnut. No potom z nevysvetlitelneho dovodu vypadol z DRS okna od Sainza a Perez ho o kolo neskor predbehol (napriek tomu, ze jeho predbiehacie manevre a celkova strategia predbiehania boli tieto preteky velmi slabe) a Sianz tiez padol kratko na to.
Podla mna si jazdci v tej situacii mali navzajom viac pomoct. Pocas pretekov som si myslel, ze v istom bode jednoducho uznali, ze nemaju pneumatiky na to, aby sa udrzali pred Perezom, a preto ten suboj vzdali a sustredili sa na setrenie, aby uz nemuseli ist do boxov. To by bolo aj zmysluplne, ale v kontexte ich viac ci menej nezmyselneho a bezvyznamneho vzajomneho suboja v poslednych kolach si nie som isty, ci ich pneumatiky boli na tom tak zle. Ak si nieco take mohli dovolit, tak tam podla mna bola aj sanca udrzat sa pred Perezom.
Takze to je pre mna premarnena prilezitost ziskat druhe miesto.