LIVE: Veľká cena Singapuru 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Já jsem tehdy psal že se mi to nelíbí, ale počkám jak to bude dál. No a zpětně nemám pro jejich metody jen jednoho směru, ano směru pro Landa, již pochopení.

2 Likes

Ano, Piastri z tretieho miesta undercutol Norrisa kvoli jeho pomalej zastavke.

1 Like

No vidíš to, že poznáš rozdíl mezi undercutem a pomalým stopem.

1 Like
2 Likes

Ho vypnul jak pojistky. :smiley:

3 Likes

McLaren prostě dneska jednoznačně ukázal že nehraje se svými jezdci férovou hru.

3 Likes

Nehraje a nechápu, jak to tu někdo může obhajovat

1 Like

@situs @HellHogr moc to resite hosi, to co Norrisovi se muze stat kazdemu. Piastri je ted nastvany ale vychladne, staci kdyz se vecer podiva na videa.

Ale tady se neřeší primárně Norris, ale chování McL k jezdcům.

1 Like

Prijde mi to furt stejny, nevim.

Spíše stačí aby to nechali na jezdcích, klidně jako dnes, ale pro oba. Strategie by měli být předem dané aby nedošlo k zvýhodnění druhého jezdce, a na příkazy teda nesahat, nejen je používat v nevýhodu Piastriho. Myslíš že to co dnes Lando udělat Piastri tak se taky nebude nic dít, promiň ale tomu už nevěřím ani za mák, na to jsem viděl letos od nich už dost.

1 Like

Ano.
Pripomenme si este ine situacie.
Berme teda, ze prvy urcuje poradie a strategiu, OK, aj ked aj to by mohlo byt na diskusiu, ale pre zjednodusenie.
Vzdy ked je Oscar za Landom, tak sa najskor musia pytat Landa ci Oscar moze robit co by Oscar chcel robit. Kedy sa tak pytali Oscara ked to bolo naopak?
Napriklad v Madarsku, kde bol Oscar urcite lepsi, no Lando profitoval zo zmenenej a vyrazne lepsej strategie? V Spa sa to stalo takmer tiez…

Ale za mna jeden z naj prikladov je Silverstone.
Tam krasne mohli ukazat, ze drzia stranu rovnako aj Oscarovi. Sami mu povedali, ze s penalty nesuhlasia a bola nefer (2x prisiel Oscar o velky naskok pre SC, bol opat lepsi nez Lando a prisiel trest), a ked vidime ako sa snazia kompenzovat udalosti, ktore sa nikdy neriesili (ako Monza), tak odmietli Oscarovu ziadost na vymenu pozicii. Pritom mali na trest rovnaky nazor a ako tim by ziskali rovnaky pocet bodov. Lenze asi by nevyhral doma Lando, tak smola Oscar, je to nefer trest aj podla nas, ale nechame z toho Landa profitovat, aj ked si bol rychlejsi a mohli by sme tuto “krivdu” eliminovat… :slight_smile:

4 Likes

1 Like

3 Likes

7 Likes

Ja som stale s vynimkou Monzy nezaznamenal absolutne nic, co by islo nad ramec legitimnej pretekovej taktiky.

Říkám že na to jdou letos velmi dobře, a velmi vyčůraně. Těží z toho jen Norris.

1 Like

Maďarsko, Rakousko, Austrálie a Silverstone -minimum.

2 Likes

Precital som, viacmenej pisu aj co my tu pocas a po VC a podobne to vidi aj vacsina miestnej diskusie.
A to je rec o britoch na McLaren a Landa… :slight_smile:

3 Likes

Zabudol si dodat, ze vdaka tej strategii Lando zdolal dva monoposty z konkurencnych timov. To mal teraz McLaren darovat superom dve pozicie, aby poistil Oscarove vitazstvo?

No, bohuzil McLaren nema kompetenciu rozhodovat o penalizaciach. Ak komisari Piastriho potrestali kvoli jeho chybe, bolo by voci Norrisovi vyslovene nefer, keby to McLaren dorovnaval timovou reziou. Ja si napriklad myslim, ze Piastriho trest bol absolutne opravneny a bola to z jeho strany totalna hlupost. Mozno je tu mala podobnost s Monzou, kde Piastri tiez nijako nemohol za spackanu zastavku, ale stale je dost podstatny rozdiel, ked Norris stratil poziciu kvoli undercutu A pomalej zastavke, cize vo vysledku kvoli chybe McLarenu.

Nechap ma zle, ako som tu niekolkokrat pisal, podla mna bolo rozhodnutie v Monze vyslovene nespravne, ale to neznamena, ze je to porovnatelne so Silverstone a uz vobec to neznamena, ze McLaren dlhodobo cielene uprednostnuje Norrisa.