LIVE: Veľká cena Singapuru 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

David ale mna by fakt zaujimalo, ako by si reagoval, ako top sportovec bojujuci o titul, ked opakovane citis krivdu (ktoru aj ty sam opisujes) a vlastne zvadzas dva boje naraz.
Dnes sa ani mne nepacilo ako zacal plakat, ale ked si spomeniem na vsetko, az sa cudujem, ze az teraz “sa opustil” :joy:

Ak by mal Oscar (alebo Lando ak by viedol) podporu a ochranu, postavenie ako Max v RB, tak je o PJ rozhodnute tak, ako o PK.
Cize ty by si tomu mal vlastne tlieskat, lebo len tato politika McLarenu dava Maxovi este sancu :slight_smile:

A este jedna vec: tyzdne/mesiace sa tu plakalo, aky je boj o titul nezazivny a v McLarene sa stale hladkaju a nie je tam rivalita/kontroverzie a ked sa to deje a su uz take aj vysielacky, tiez je zle :slight_smile:

3 Likes

Piastri je borec, blahoslavenou řeč Zaka vypípnul :smile:

6 Likes

Hm, to bylo jasny.

Musis pochopit ze fans od Red Bullu tady budou do konce sezony vypisovat chuyoviny diky frustraci, to jejich motovidlo se totiz rozhodlo bojovat o titul :rofl:

A to si jeste predstav co bude pristi rok, to uz tady nepujde vubec fungovat.

No ano, bol to racing. Norris tam isiel do rizika a bolo to tvrde, ale z kameroveho zaberu je uplne zjavne, ze sa po kontakte s Verstappenom posmykol a preto tukol do Piastriho, cize tam nebol ziadny umysel. Je pravda, ze v boji s timovym kolegom sa dal zvolit aj opatrnejsi pristup, ale Norris bojuje o titul, straca pomerne vela bodov, tak musi riskovat, ak ho chce ziskat. V sucasnej situacii si uz nemoze dovolit ubrat len preto, ze Piastri je timovy kolega. A zase sa netvarme, ze Norris Piastriho vyradil z pretekov, doslo k miernemu kontaktu, ktory vo vysledku nemal na preteky ziadny vplyv. Takze aj miera rizika bola od Norrisa primerana.

To nie je pravda, incident sa predsa vysetroval. Zostal bez trestu tak, ako mnoho podobnych tukancov tento rok. Bezny racing incident po starte.

Ano, to som pisal, ze si v tomto smere v Monze strelili do nohy, to bola uplna hlupost. Problem ich pristupu je, ze vo svojej snahe o ferovost vo vysledku nedosiahnu nic ine, nez nespravodlivost. V pretekoch sa kazdemu jazdcovi stane nejaky smolny moment. “Spravodlive” ale je, ze v priebehu celej sezony sa tieto smolne momenty vacsinou vyrovnaju. Akonahle sa do toho McLaren rozhodol zasiahnut, tak tento princip narusili a dostali sa pod tlak, kazdu smolu alebo drobnu neferovost kompenzovat timovou reziou. Ale to sa neda, vo vacsine pretekov na to ani nie je priestor bez toho, aby ohrozili vysledok. Cize zo strany McLarenu jednoznacne hlupe a neferove rozhodnutie. Ale zaroven si vobec nemyslim, ze je za tym cielena snaha zvyhodnit Norrisa, skor je to uplne nepremyslena snaha o rovnost medzi jazdcami, ktorej dosledky v McLarene vobec nedomysleli.

Já tě přeruším hned na začátku, nemluvím o reakci Piastriho dneska (ta mě naopak potěšila, respektive je tam naděje, že dnešní situace otočí přílišnou servilnost Piastriho vůči McLarenu). Nasr ala mě jeho reakce po Monze, kdy McLaren vyrobil solidní k0k0tinu ale Piastri zahlásil, že všechno je maximálně fér.

Jinak držím svojí názorovou linii kdy se mají dva hlavní konkurenti bít, takže za mě má dneska plusové body Norris.

Aha, ja ze dnesok a nie Monzu…
No chcel to Oscar v Monze zahrat timovo, bez reptania hned pustil Landa a nekonfliktne to aj odkomunikoval.
Mozno dufal, ze konecne sa aj jemu dostane nejakej pomoci, ale dnes to teda nebolo :joy:

1 Like

Ale tomu přepuštění pozice v Monze předcházela jasná dohoda. Že to neměli dělat vůbec je pravda a je dobře, že na to Lando už dnes nepřistoupil.
Pamatuju si, že jsem napsala, že mi Oscar nepřipadá rovný. To je s odkazem na jeho chování k Alpine pravda, prostě se mi to nelíbí, i když na tom vydělal. Manažeři jsou mj od toho, aby dělali zákulisní hry ve prospěch svého svěřence, nechápu, co na tom koho překvapuje nebo pobuřuje. Webber byl vloni hodně chválený, jak nepřipustí, aby byl Oscar využitý k pomoci Landovi, i když sám už měl možná teoretickou šanci (přitom rozhoduje snad vedení týmu). Tak co se vlastně řeší?

Co by se podle tebe stalo, kdyby po Landově pitu byl VSC a Piastri se dostal před Landa - žádal by McL Piastriho zase, aby pustil Landa?

2 Likes

A proč tedy Piastri loni pomohl Landovi? Ty si tu psala, že Webber hraje politické hry v zákulisí McL. Tak to neotáčej na tom, že manažeři běžně lobbují za své jezdce.

1 Like

To tenkrát byli všichni. Nikdo nevěděl, jestli přežije příští závod. Bylo to naprosto strašlivé.

1 Like

Dobré závodění, popsal Norris souboje v prvních zatáčkách závodu :+1:

2 Likes

No jo, to byla drsná doba! Ale Jacky byl myslím i “drsňák mezi drsňáky”, jenom tak na první pohled nevypadal :smile: . Myslím, že se nepřipojoval k ostatním třeba v požadavcích na bezpečnost, měl tu hranici nastavenou ještě o kousek dál :slight_smile: .

Je vtipný, jak si Norris tohle dovolí jen na Piastriho, protože má za sebou McL. Na Maxe nic nezkusil, tam se mu koule zase ztratily

1 Like

Nie. 14141415151515

Neber to osobně, ale ty jsi víc naivnější, než voliči ANO :smile:

Jako ujelo mu to do Piastriho, fakt nemám pochopení pro ty jejich praktiky a jak se snaží navenek vytvořit iluzi že jsou k jezdcům strašně fér. Piastriho letos dojej neskutečně, dělaj z něj blbce.

3 Likes

Co by McL dělal, kdyby Pia vedl o 5b před Norrisem v posledním závodě, Max byl o 30b vzadu a Piastri vyřadil oba? Jak by se k tomu stavěli? Oni si tou klauniadou opravdu říkají za velkou eskalaci

1 Like

Mozes si to mysliet, neberiem to osobne. Len si mi teda nevysvetlil, preco by malo byt takou samozrejmostou, ze by McLaren od Piastriho ziadal prepustenie pozicie.

Ve správný okamžik to přijde :slightly_smiling_face:

1 Like