LIVE: Veľká cena Sao Paula 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Data analytik neví co je median a matematik co dělá ekonomické modely neumí s excelem, jojo ta jejich genialita je naprosto úžasná :grinning:

2 Likes

Ani Gretzkeho nemám nakoukaného a verím, že je najlepší v histórii hokeja. Stačí si pozrieť štatistiky a jeho dominanciu v danej dobe.

1. A predsa si stále neodpovedal.
  2. Ja som sa ťa pýtal na top 5 v histórii, nie top 5 tých, ktorých si zažil.

Ony snad záznamy ani neexistují, možná jen krátké reportáže.
Ale určitě to byli borci. To byly rakve na kolečkách. Byl to obrovský punk.

3 Likes

Nemusím chodit do zoo, podívám se na tvoje, ježkovy, bretnixovy a donkeyho vyplody a vidím existence primitivnější, než pavián (a místo rudé prdele máte rude ksichty a pěnu u huby)

2 Likes

Tak jasně že jo, vem si včera Bortoletta, ten by byl mrtvej nebýt takové bezpečnosti dnes a za to hrozně piloty z dřívějších dob obdivuji.

2 Likes

@Matti čo je ty moralista, kde si teraz zalezený s tou tvojou slušnosťou ty šašo? :clown_face:

:fu:

Nemusíš tu Mattimu dávat názornou ukázku toho červenýho ksichtu a pěny u huby, Matti tvoji blbost a agresivitu vidí :slightly_smiling_face:

1 Like

Ne, nevzal si vůz Mussi, ten mu ho odmítl pujcit i kdyz podle gentlemanskych dohod měl, ale vůz mu půjčil Peter Collins, ktery díky tomu přišel o titul mistra světa. Jinak by ho získal.

Komentoval to tehdy ve smyslu, že si to Juan zaslouží, že měl nejlepší sezónu a ze on, Peter, ještě titul vyhraje.

Nevyhral, zemrel na Nurnburingu, tusim.

2 Likes

Ta diskusia veru naozaj racionalna a uz vobec slusna nebola. Ceresnicka na torte je, ako to zaklincoval Charles, ale vsetko odignorovane, treba dalej bojovat a urazat…
Kazdopadne provokujete sa casto navzajom, ale uznavam ze dnes ma postoj dejva a jezka prekvapil…
Naivne som si myslel, ze sa vyjadria, ze divebomba to nebola a vyhrania sa slovam ake tu padli, ale to neprislo a prislo skor riesenie mna ako agresie, nepravdivych urazok a vecnej diskusie :slight_smile:

3 Likes

Já byl naposledy v pražské zoo a za 9 hodin jsme to nestihli projít. :smiley:

1 Like

Ferrari dominovalo v tréninku a obsadilo první tři pozice na startovním roštu, přičemž Fangio byl o 2,2 sekundy rychlejší než druhý v pořadí. Maserati dominovalo v úvodu závodu, kdy Menditeguy a Moss vedli pole.

Fangio byl kvůli porouchanému palivovému čerpadlu mimo hru. Po 30 kolech převzal Mussoův vůz a vrátil se do závodu, aniž by ztratil Mussoovo páté místo. Mezitím Musso převzal Fangioův porouchaný vůz, ale nedokázal s ním dokončit ani jedno kolo.

Fangio rychle předjel Behru, ale po smyku o svou pozici přišel. V kolech 40–43 postihla vedoucí jezdce katastrofa. Castellotti, který byl na třetím místě, měl poruchu převodovky, Menditeguy opustil vedoucí pozici kvůli poruše hnacího hřídele a motor nového vedoucího jezdce Sterlinga Mossa začal kouřit. Fangio, který předjel Behru, předjel v 67. kole porouchaný vůz Sterlinga Mossa a po Behrově smyku v závěru závodu dojel bez problémů do cíle.

Závod se neobešel bez kontroverze, když manažer týmu Maserati podal protest, že Fangio byl po předchozím smyku odstrčený. Protest byl nakonec zamítnut jak komisaři, tak FIA

2 Likes

To nejde absolutně srovnávat. Hokej v té době a dnes měl úplně jinou podobu. Stejně i ta formule.

Nejlepší hokejisti historie jsou samozřejmě Dominátor a Jarda Jagr.

1 Like

Hogr, pako numero uno dnešního fóra, je zase v ráži. :grin: :grin: :grin:

Bude ten bobek někdy šťastný?

Přitom dneska hezký, dramatický, akcí nabitý závod. :+1: A @Evap má radost z výsledu, tak co víc chtít?

(Kromě Maxovy výhry, ale nemůžeme mít všechno. :slightly_smiling_face:)

No to mám, to je jasná věc. A jestli kvůli mojí radosti mají i další lidi radost, no tak to mám pak dvojnásobnou radost :smile: ! Dál už to snad radši násobit nebudem…

1 Like

Diky, tohle jsem nevedel.
Ale regoval jsem na

Třeba v roce 1956 získal Fangio titul i díky tomu, že se mu v Argentině porouchal vůz. Vyskočil z něho a vzal si vůz Luigiho Mussa. Závod pak Fangio vyhrál. 7 v pořadí dostal třeba +15 kol.

Myslel jsem tohle, to jsem videl na Netflixu.

Abych to nehledal, tak za me AI.

V roce 1956 Juan Manuel Fangio získal svůj pátý titul mistra světa F1, ale rozhodující Velká cena Itálie v Monze byla velmi dramatická.

:point_right: Co se stalo:

• Fangio tehdy závodil za Ferrari.
  • Během závodu měl technické problémy se svým vozem a musel odstoupit.
  • Jeho týmový kolega Peter Collins jel na druhém místě a měl šanci vyhrát i titul.
  • Collins ale velmi sportovně a neuvěřitelně férově zastavil v boxech a přenechal svůj vůz Fangioovi, aby mohl pokračovat v závodě a bojovat o titul.
  • Fangio v převzatém autě dojel na druhém místě, což mu stačilo k zisku mistrovského titulu.

Tento čin je dodnes považován za jeden z největších projevů sportovního ducha v historii Formule 1. Collins tím přišel o šanci stát se nejmladším mistrem světa té doby, ale získal obrovský respekt.

Vim ze tehdy figurovalo sdileni vozu.

Edit. Jeste odokaz na wiki.

Myslim ze titul ziskal Fangio, prave diky Collinsovi. Myslim ze to byl nejvetsi gentleman v dejinach F1.

3 Likes

Nemal si stáť 6 hodín pri Honziho výbehu.

Ale je to fakt pekná Zoo, asi najkrajšia minimálne v strednej Európe.

Pepa Král pravě řekl, že by Oscarovi 10s taky nedal. :smiley:

2 Likes

Já z vítězství Landa žádnou radost nemám. Oscar to je hráč. Hezky způsobeně ztrácí body.

Jen Lando to kazí. A takové jsme to mohli mit pěkné.
:smiley:

“Zlé” jazyky říkají, že v Zlíně je (ještě) hezčí.

Ale každá zoo má něco. Sloni jsou bezkonkurenční v Zlíně, zblízka a bezbariérově, navíc zlínská zoo má krásnou japonskou zahradu. Praha má nejlepší tropický pavilon, ten zlínský je proti tomu druhá liga. V Ostravě mají vynikající pavilon o-p-i-c. Olomouc a Brno zaostávají, Brno hodně. Omlouvám se, ale slovenské zahrady neznám, někdy budu muset rozšířit své výlety. :slightly_smiling_face: Soudě podle fotografií, kombinace hradu a zoo v Bojnicích je jistě zážitek.

2 Likes