LIVE: Veľká cena Rakúska 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Koukám, že fans Landa tohle nezvládají. Místo toho, aby měli radost z win, tak tu budou kopat do Oscara a Webbera, protože mu dělá manažera. Donkey nebo Evap, jste schopný dodat nějaké důkazy, že Webber stanovuje privilegia Piastrimu v McL nebo, že tam jede v pozadí politickou hru? Nebo jsou to jen vaše konspirační teorie a kopance?

2 Likes

Jo, tohle je až úsměvné kolikrát to zmiňujou. Hmatatelně že by mu tam Webber vydobyl nějaké výhody nad Landem tak pokud je mi známo nikde nic nebylo, osobně si myslím že se snaží především o to aby měl Piastri rovné šance a ne aby byl upozaďován jako on sám zažil. Jako není fér takhle útočit na Piastriho.

3 Likes

Fakt nechápu tohle chování. Do Webbera i Piastriho ss tu kope od některých dlouhodobě, ale co tu dnes předvádí je neskutečný. Přitom v tom závodu to bylo vidět a očividně to vnímá vícero fans z jiných táborů. Nikdo tím neshazuje výkon Landa. Prostě jen nepochopitelné chování od McL skrze stejnou strategii. Btw v dalších dvou pitech šel Piastri po Landovi hned. Ale mám dojem, že to bylo skrz to, jak útočil na Landa ve 4 zatáčce, což mu vyčetli i během závodu. Možná i to byl ten důvod.

1 Like

Ta poslední poznámka nemusí být od věci, jakkoli je samozřejmě spekulativní. Jinak souhlasím, což je zjevné z mých přispěvků výše. Ohledně první zastávky u McLarenu mě bezprostředně napadlo také to, že ji možná plánovali na trochu později, ale tím, že Oscar probrzdil, vyvstala pravděpodobnost, že bude muset předčasně do boxů. Aby ovšem nepoškodili Landa a nevytvořili Oscarovi příležitost na undercut, povolali do boxů nejprve Landa. Mezitím si ale Oscarův inženýr všiml, že Oscarův čas nějak tím probrzděním poznamenán nebyl, a začal narychlo kalkulovat s možností, že v gumách je stále dost na to, aby na čerstvém vzduchu mohl čelit Landovým časům na nové směsi (což se nevyplnilo).

Ergo, McLaren s první zastávkou trochu improvizoval a u OP nešťastně.

Podotýkám, že je to rovněž spekulativní výklad, ale dává jistý smysl a nikomu nepodsouvá zlé úmysly, umožňuje ovšem věcnou kritiku (části) týmu.

Souhlasím, že @Donnie_Darko se k tomu dneska postavil zbytečně aktivisticky.

Hoši podla mna proste mclaren vedel ze u norrisa bola pomala zastavka a bolo riziko, že keby pojde do pitu hned dalsie kolo tak to može byt krkolomne na vyjazde s piastrim na studenych gumach a smrdelo by to koliziou tak to proste vymysleli takto, a zaobalili to tak ze bude offset, ale za mna uplne normalna vec a tiez by som to tak urobil keby som sef timu, zvlast po tom, ako na poslednej VC bola kolizia mclarenov

1 Like

Kiks vravela, ze dobre zrobil kedze ma len 18.

Antonelli zatial za mna trocha sklamanie, na to, ze z neho robili super mega talent, tak som cakal, ze bude robit chyby ako dnes, ale chyba mi tam od neho ta cista rychlost, russellovi nestiha absolutne nikde v podstate, ked prisli borci ako verstappen russell leclerc norris tak aj ked robili chyby tak okamzite bolo vidiet, ze su superrychli

Jsem zvědavý, co bude říkat, až příště sestřelí George. :grin:

Mark odvádí vynikající práci a většina jezdců Piastrimu může takového manažera pouze závidět.

5 Likes

To nevadí. Každý to môže vidieť inak. Gabriel tam mal nejaký pokus na Fernanda a bolo to na spadnutie, či Fernanda predbehne alebo nie. Gabriel má za sebou asi tak 10 pretekov a v konečnom poradí ho predbehol iba (španielsky matador najskúsenejší pretekár) Fernando s ktorým prišli do cieľa vlastne spolu. Gabriel dal veľmi dobrú kvalifikáciu v preteku neurobil žiadny prúser a tím zvládol stratégiu perfektne. V Sauberi asi nemohli nič urobiť lepšie.

Tady, když zjistil, že vrchní díl má bodec, tak mi zabavil spodní díl. Tak mám teď slunečník pro trpaslíky. Logiku jsem v tom nehledal, hádat jsem se nechtěl, stejně bych prohrál.

Piastri hovoril po pretekoch nieco ine…

Jo? Však řekl to co jsem tu postnul. Šel druhý do boxů, hlásil flat spot, ale stejně ho nechali venku. Tak si potom vybral 4s s deltou. Point byl ten, že ho měli vzít hned v dalším kole a ne ho nechávat venku, obzvláště, když hlásil flat spot

1 Like

F1 je na oko najnudnejšia, lebo sú oveľa väčšie rozdiely v monopostoch ako v F2.

Keď si mal general admission lístok, tak si sa mal prejsť dole za poslednú dvojzákrutu a videl by si ten obrovský výkonnostný rozdiel medzi F1 a zvyšnými sér.iami. To ako tam tie monoposty doslova letia v tých zákrutách je neskutočné.

Každopádne gratulujem k prvej návšteve F1. :slight_smile:

Ak si to nemyslel v konšpiračnom duchu tak to sa ospravedlnujem. Problem je to ked dalsich 5 ludi ktori to iste pisali to realne ako konspiraciu mysleli a teda si “nahodou” zapadol medzi nich. Ak si myslel len ako vtip ze Piastriho management sa musi porozpravat s McL chápem, ale niekedy je tu uroven intelektu na takej urovni ze to ludia myslia seriózne. A nie je to prvykrat co vidim ako ludia pisu ze McL uprednostnuje Norrisa, co je samozrejme hlupost. Takze ked vidim ako niektori v momente ako Piastri strati 3-4s (svojim rozhodnutim) pisu ze McL zarezal Piastriho, vo vacsine pripadov to smeruje za tým že McL uprednostnuje Norrisa a chudak Piastri nema co robit.

2 Likes

Debriefing po Rakousku.

neviem ci vies ale eisking tu ma svoju rubriku na hlavnej stranke

1 Like

Fakt? Tam jsem nebyl ani nepamatuji.
Chodím sem a čtu články přes pouze fórum.

ta stranka je ta lepsia strana tohto webu

1 Like