LIVE: Veľká cena Rakúska 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

+3místa je ekvivalent +5 vteřin? Trochu málo, ne? :thinking:

Ne, 3 místa se dávali běžně. Majkl taky v Barce 2012 dostal +3 místa na startu, když sundal Sennu

1 Like

Polehčující okolností bylo to že vyřadil Maxe :man_shrugging:

:stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Ale po novu se za způsobení kolize dává +10 vteřin což je určitě víc než +3místa.
Nebo to už zase neplatí a vyřazovat soupeře je zase hodně výhodné?

S tebou se dnes nemá cenu bavit, jsi úplně mimo.
Je známo že Mcl nesmyslně v Madarsku pokryval Landem jezdce za sebou a proto ho boxli před oscarem i když byl Oscar před Landem - proto je i kvůli tomu přinutili k výměně pozic. A to ikdyž byl Lando tehdy očividně rychlejší a vyhrál by to asi i z druhého místa. Dnes od Mclarenu dobře, ale v Maďarsku ne.

1 Like

Alonso o strategii, která je pro Aston Martin pozitivní:

"Když mi to ráno řekli, měl jsem pochybnosti kvůli teplotě a horku. Takže pochvala týmu, někdy se nám to nepovede a někdy se nám to povede. Dnes se jim to povedlo naprosto správně.

:+1:

1 Like

V čem jsem mimo? Však si tu sám napsal, že jezdec ve předu dostává lepší strategii, jen jsem ukázal na loňské Maďarsko a jsem mimo? Mimo jsou fans Landa, co tu tak nesmyslně kopou do Oscara.

2 Likes

Ano, vidim to rovnako a sam som aj v diskusii s Evkou Landa pochvalil, ale viem ze Oscara nema rada, Donnie este viac, cize viem, ze zbytocna snaha, kedze ja k jazdcom McLarenu pristupujem rovnako :slight_smile:

3 Likes

+10s není automaticky, zase. Jinak do dalšího závodu se dávalo +3 běžně, pokud to někdo neudělal na Grosjeana

Sorry, ale mně z toho plyne, že Oscar chtěl boxy, ale pokyn byl zůstat venku

2 Likes

Já osobně z dvojice McLarenu preferuji Oscara, ale věřím, že mi to nezkresluje realistický úsudek. Lando je relativně nevyrovnaný pilot, ale naprosto zjevně se nevzdává a nepouští Oscara do vyloženého trháku, k němuž si Oscar už několikrát vypracoval dobrou výchozí pozici. Vzhledem k tomu, že souboj o titul zůstane pravděpodobně v režii McLarenu (Verstappenovy šance i s přispěním dnešního odstoupení považuji spíše za teoretické), užiju si boj o titul mezi LN a OP. Jako fanoušek MV jsem se v uplynulých letech radoval často, teď je řada na jiných.

Ale Oscar se mi jako jezdec líbí čím dál víc. :slightly_smiling_face:

Plus trochu to přeji i Webberovi, když už ho můj oblíbenec Seb kdysi poslal do skladu ne zase tak úspěšných pilotů. :slightly_smiling_face:

1 Like

tak Alonso použil taktiku na něj. Krásný souboj na závěr. :relieved:

2 Likes

Typicke pre konspirstora:

4 Likes

Taky bys mohl říct, že to zaznělo po dvou kolech od toho, co jsem postoval výše za komunikaci. Jakej gap byl před pitama?

1 Like

Presne sa ukazalo to co som hovoril uz pocas pretekov a to ze Piastri stale omiela svoj clean air. Dostal moznost vyberu a vybral si to co on preferoval - clean air. Ale jasne, McL umyselne zarezal Piastriho z nejakeho inaginarneho dovodu a Piastri bol dokonaly ako vzdy. Pritom to bolo presne jeho rozhodnutie. Kazdopadne treba volat Webberovi nech si pride pobuchat vodou o stol lebo za vsetkym je vzdy konspiracia.

2 Likes

Snad to děti přežily…
Discord_xMdVPGA28x

1 Like

Nemyslím si, Bortoleto mohol a mal skončiť na 6. mieste

však mu to řekl inženýr, aby zůstal venku. Někteří fans Landa tu budou ze sebe radši dělat ■■■■■■■■ než aby uznali, že Oscar byl zaříznutej týmem.

Ano, ja rozumiem, kam Donnie Darko smeruje svojimi recami o konspiracnych teoriach. Ale ked na mna niekto na tomto fore reaguje, tak (asi trochu naivne) ocakavam, ze si precita, co pisem, zamysli sa nad tym a primerane tomu naformuluje reakciu na zaklade obsahu mojho prispevku a nezacne si tam domyslat veci, len aby sa mohol hadat. Ja som napisal, ze McLaren Piastriho zarezal strategiou, pretoze ho nechal uplne nezmyselne kruzit na trati na starych pneumatikach a povazujem to za jednoznacnu chybu timu. S jedinou pre mna relevantnou a vecnou namietkou voci tomuto tvrdeniu prisla @Evap, ktora napisala, ze si Piastri tu strategiu sam vypytal. To je sice pravda, ale ja si myslim, ze tu vobec nedavalo zmysel, aby sa ho v McLarene nieco pytali. Strategia, kde nechaju Piastriho stratit pat sekund, ked bol hned za Norrisom a aj na neho vedel dobre utocit, vymenou za o styri kola novsie hardy v druhom stinte je uplna hovadina, ktora nic neprinesie, toto mali na boxovom muriku vediet a Piastriho sa nemali co pytat a rovno ho povolat do boxov kolo po Norrisovi, najma, ked mal prebrzdenu pneumatiku. Za strategiu je zodpovedny v prvom rade boxovy murik a nie jazdec.

To je vsetko, co som k tomu napisal. O nejakej umyselnej snahe zvyhodnit Norrisa a darovat mu vitazstvo uz tara jedine Darko a mlati tym slamenneho panaka. Ja som len mizernu strategiu, ktora objektivne Piastrimu poskodila, oznacil za “zarezanie” ak si z tohto pojmu niekto vycital, ze tym myslim nejaky zakerny umysel zo strany McLarenu, tak ok, da sa to tak pochopit, aj ked si to podla mna vyzaduje znacnu davku kreativity. V kazdom pripade som pod zarezanim nemyslel viac nez to, ze Piastrimu strategia objektivne poskodila. Za pripadne nedorozumenie sa ospravedlnujem.

Co sa tyka priciny zlej strategie tak mozem iba spekulovat, mozno to bol jednoducho zly usudok timu, ale ja by som skor tipoval, ze sa po Piastriho prebrzdeni v stvrtej zakrute v McLarene zlakli kolizie a snazili sa preto trochu rozdelit svojich jazdcov. Ale aby som viac nerozduchaval vasne, tak upozornujem, ze je to len moj nazor, s ktorym sa da nesuhlasit a ktory netreba tesat do kamena.

5 Likes

Ale jak si ji vyžádal? Reguálrně řekl, že má flat spot, když mu bylo řečeno, aby ukázal pae (potom co Lando zajel do boxů). Na to nemusí být nikdo genius, aby tím řekl, že chce vyměnit pneu. Po dvou kolech venku, kde ho Lando stáhl o 2s, tak se ho zeptal inženýr, jestli chce ztrátu 1,5s nebo 4s s deltou, přičemž 1,5s už v tu chvíli bylo nerálné.

1 Like