Stale mi nebolo vysvetlene, co je “konspiracia” na skonstatovani skutocnosti, ze McLaren nechal Piastriho nezmyselne kruzit na trati, kvoli comu stratil 5 sekund a definitivne vypadol z boja o vitazstvo.
Nemá se to uzavírat 30.6.?
Bylo to po dohodě s inženýrem na jeho přání.
Uzavíralo se to po Kanadě
Ked to zverejna, kludne pocitajme, ved mame radi F1 s datami, nie pocity
Kebyze to sama nespomenies, ze oba pitstopy atd., pro Lando a vlastne antiOscar (viem, ze ho nemusis a to vela vysvetluje, ja mam vyhodu, ze mam rad oboch), tak sa neozvem
Inak suhlas, ze mimo strategie, rozhodla aj Q.
Tam mal vsak Oscar tiez smolu, Lando nie, no Lando si PP zasluzil a aj dnes siel vyborne a zasluzene vyhral.
Co vsak treba doplnit je, ze zavod nerozhodlo len to, ze Oscar siel po Landovi do boxov ale ze nesiel kolo po, ale az 4, co netreba len tak odbit, ze holt… Kebyze je to naopak, nepochybne sa fans Landa pravom ozvu
Taky jsem si to myslel, no najednou dnes vylítly tabulky a že je hotovo. Nechápu že to teda neudělali hned po minulém závodě.
Ale tohle se udělalo druhý den po Kanadě
Chybou bylo, že když Piastri hlásil probržděnou pneu, tak mu bylo řečeno, že ho chtějí nechat venku. To není žádná domluva a ani přání jezdce.
Jinak Alonso řekl že jízda za Lawsonem byla čistě strategická věc a nikdy ho neměl v úmyslu atakovat, využíval ho pro DRS. Taky ho nikdy neohrožoval neb potřeboval ať jede co nejrychleji. Ono bylo vidět že bez DRS ty časy u nich rychle padaly, takže skvělá taktika.
Ok, nějak mě to minulo a dnes mě to zavalilo
Proč pořád ignorujete, že to bylo po dohodě a on si to takhle vybral. To mi stačí.
Tak poprvé v životě jsem byl přímo na závodech. A musím říct, že z celého dne (F3,F2, Porsche super Cup a F1) byla ta F1 nejnudnější. Kdybych nevěděl, že vidím ten pravý McL, Fer, RB,… a ževnich sedí ti slavní jezdci, asi bych odešel i dřív. Ostatní závody bitka od začátku do konce, většina aut u sebe a nějak mi přišli rychlejší ja ta F1. / Vedro nesnesitelný.
Tak Tys byl premiérově na okruhu? Gratulace veliká! Škoda toho vedra, to muselo být peklo… Odkud jsi koukal?
Presne tak, v tejto teme sa zavadza, ze Oscar si vybral. Ako prve sa vlastne postazoval na flat spot a strategie a casy boli jasne, nic prevratne sa nedalo vymysliet a mal ist kolo, max 2 do boxov a nie navadzat Oscara na nezmyselnu strategiu, nemaju nechavat rozhodovat pilotov, co rado robi Ferrari. Najlepsia mozna strategia bola jasna aj laikovy zvonka a tu chybne nezvolili. Zavod by potom vyzeral inak…
A zopakujem absolutne presvedcenie, ze kebyze je to naopak, tak fans Landa budu tiez opravnene frflat, takze sa mi nepaci toto prekrucanie a obhajovanie chybnej strategie len preto, lebo uskodila Oscarovi a pomohla Landovi
Piastri: “Společnost Alpine si i po tolika letech stále nachází způsoby, jak se mnou vyběhnout.”
Tak bolo by dost blbe, ak by Oscar nemohol doverovat timu a svojmu inzinierovi, nie?
A ten to dnes zbabral, je problem to uznat, ze stratil viacero sekund?
Po dohode bolo v McLarene zatial vsetko (aj minulu sezonu) a mam silny pocit, ze nie vsetko sa ti pacilo, cize to vsetko len slusne a vecne komentujeme
Valtteri v Maďarsku bol tiež dieťa? Alebo Romain v Belgicku, Ralf v Austrálii, Gulgemin vo Francúzku. Takých chýb už bolo a ešte bude.
Zkusím rozetnout gordický uzel. O konspiraci by se dalo hovořit jedině tehdy, kdyby otálení okolo Piastriho první zastávky bylo výsledkem jasného rozhodnutí ze strany vedení týmu zajistit touto cestou Norrisovi klidné vítězství a týmu bezproblémový double.
Což samozřejmě netvrdíš a mám za to, že to netvrdí ani většina fóra (pokud vůbec někdo).
To otálení vzniklo, nejrealističtější varianta, pokušením Piastriho inženýra provést overcut na Norrise s přispěním jízdy na čerstvém vzduchu. K tomu ovšem Piastri neměl potřebnou rychlost, kromě jiného proto, že Lando se po zastávce dostal do volného prostoru, takže na tom čerstvém vzduchu jel de facto taky (na nejbližší pozici měl tuším manko cca 10 sekund). Navíc Oscar poměrně výrazně probrzdil, Oscarův inženýr ovšem probrždění vyhodnotil jako druhotné (bez vlivu na Oscarovy časy). Oscar nicméně konstatoval jistý jezdecký diskomfort.
Pokud je můj výklad správný, pak za a) zodpovědnost jde primárně za týmem, v tomto případě Oscarovou částí zídky, tudíž lze konstatovat, že “tým zařízl Piastriho”, a, resp. ale za b) nestalo se tak s úmyslem poškodit Oscara a zvýhodnit Landa.
Pokud @Donnie_Darko používá obrat “konspirační teorie”, pak buď myslí právě b) a ohrazuje se proti názorům, které operují s úmyslem týmu, v čemž by měl pravdu, anebo někomu chybně připisuje, že si myslí b), ačkoli si dotyčný myslí a).
Lépe to rozebrat nedokážu.
Alpine na stejné úrovni jako Cadillac. Ti to dopracovali.