LIVE: Veľká cena Rakúska 2021 | Magazín F1 - F1online.sk

Tam by som si starosti Bretnix nerobil. O 2 tyzdne su v Silverstone a tam to moze hned vyzerat inak :slight_smile: Merc nebol posledne roky v Rakusku silny.

1 Like

Sezóna je ešte dlhá, no dúfam, že to začne byť ešte len tesné. Roky tu máme dominanciu jedného tímu a konečne to tento rok vyzeralo, že to bude boj o 1. Miesto. Tak snáď tam ešte niečo Mercedes má. :grin:

1 Like

Jistě. Jde mi ale o to, že Mercedes začíná mít nůž na krku. A na Silverstone nemusí mít nic jistého ani Mercedes, v roce 2018 tam Vettel zaskočil oba Mercedesy a vyhrál.

Nicméně Mercedes přiveze upgrade a podle mého uvidíme mnohem vyrovnanější show než dneska. Jenže Mercedes je v situaci, kdy prostě musí vyhrát. Jinak Maxe pustí do vysloveného trháku.

1 Like

Perez dneska nemal den. Ten manever na Norrisa bol proste odsudeny na neuspech. Piloti radsej vezmu 5s trest ako by mali takto lahko prepustit poziciu. Perez si to nakoniec este 2x zopakoval v opacnom garde.
Norris parada, isiel velmi dobre.
Bottas dal velmi slusny dvojkovsky standard.
Hamilton uplne zbytocna nevynutena chyba. Nejak ich tuto sezonu zacina kopit.
Verstappen ani nepotrebuje komentar.

1 Like

Neviem Bretnix nechapem preco ludia uz davaju RB do pozicie dominatneho auta.
Ano vyhrali 3 preteky po sebe ale 2x z toho na Red Bull ringu kde boli aj roky pred tim velmi silny. Vo Francuzsku bol Merc lepsi ale RB dal lepsiu strategiu. Podla mna to bude este viac ako vyrovanne a praveze podla mna mozme ocakavat viacero trati kde to bude viac sediet Merc.

A netreba zabudat na vykonost Maxa. Ten ide neuveritelne. Pre mna su s Landom zatial jednoznacne dvaja jazdci ktorych je tyzden co tyzden radost sledovat.

1 Like

V podstate to isté sa dialo po víťazstvách Mercedesu v prvých pretekoch, mnohí tu už lámali palicu nad RB a teraz je situácia presne opačná.

1 Like

Mercedes este ukaze silu. Mozno uz coskoro na Silverstone. Je to trat, ktora im zvykla sadnut a este tam donesu aj vylepsenia. Nebol by som vobec prekvapeny ked tam uvidime dominantne preteky z ich strany.

1 Like

Tak já jsem záměrně použil sloveso “stává”, nikoli “je”. Pět vítězství v řadě není banální výsledek, to už je šňůra výher. Ale právě proto jsem psal, že Silverstone bude z hlediska šampionátu kritický závod. V tom smyslu, že buď se Mercedes vrátí do hry, nebo se Red Bull dostane do trháku, možná dokonce rozhodujícího.

Konec sezóny je ještě daleko, ale toto se mi jeví jako jeden z těch bodů, kdy se láme chleba. Teď už prostě Mercedes musí. Nikdo je v této chvíli nemůže podcenit, ale při Maxově formě si nemůžou dovolit v Anglii zaváhat.

2 Likes

A ty si čo sledoval? Veď Bottas predbehol Norrisa v boxoch len a len vďaka tým 5 sek. Ale ty budeš tvrdiť, že by Mercedesy neudržal za sebou. A to skončil 2 sek. za Bottasom aj napriek penalizácii. :man_facepalming:

1 Like

A čo? Si myslíš, že Bottas sa niekam ponáhľal? Len si pohodlne kontroloval náskok, Maxa by nedobehol a zo zadu ho nikto neohrozoval. Keby to bolo potrebné, tak by pridali a Landa predbehli.

1 Like

Bottas pochybujem, Hamilton s neposkodenym autom mozno, ale tiez pochybujem. Norris mal dobre tempo.

1 Like

Čo sa tam dialo? S Kimim? A Alonsom?

Inak Lewis co vyviedol? Ci len ukazuje ze v nie dokonalom aute robí chyby každý?

Nevidela som to, radsej som ani nepozerala ale vidím ze nepomohlo.

Mam si to vôbec pustiť?
Pýtam sa teba lebo od teba očakávam normálny názor :wink: vďaka za odpoveď

Každopádne škoda bodov ale zase 11 miesto s Williamsom ak ho predbehli 2 Ferrari a Mclaren ktorý jazdil 2 miesto, zase nie je zle umiestnenie. Och keby mal aspoň o čosi lepšie auto :smirk:

Bod pro Alonsa beru :muscle: Po startu že 14 příčky když před ním nikdo nevypadl velmi zasloužený. Nevěřil bych že dá oba Astony. Ten boj s Russellem byl skvělej.

Péreze jsem nepochopil že když dostal jednu penalizaci tak to na hulváta zopakoval.

Norris, Sainz a Alonso výborně :+1:

1 Like

Rakkonen asi esemskoval pocas jazdy.

1 Like

Áno mal, ale neverím, že by to stačilo. V úvodných kolách si Hamilton pýtal viac výkonu, naproti tomu Landovi hlásili, že príliš tlačí na zadné pneumatiky. A o chvíľu sa Lewis pohodlne dostal pred neho. S Bottasom to dali cez boxy lebo vedeli, že to bude jednoduchšie, ale zvládli by to aj na trati. Možno by to Bottasovi trvalo dlhšie, ale dal by to.

1 Like

A predpokladám ze si to zase raz odsral George nie?

Citujem klasika to je špekulácia :rofl:

Nebuď smutná kvôli Russellovi, tu máš virtuálny kvietok :tulip:

1 Like

Ricciardo něco zachránil ale když Norris s tím jezdí takhle tak je to spíše stále ostuda. Tenhle závod ale rozhodně lepší než před týdnem.

Zaráží mě že Sainz je již v tabulce jen 2 body za Leclercem.

1 Like

Perez, Sainz, Leclerc, Ricciardo, Gasly, Latifi, Mazepin a Giovinazzi byli předvoláni ke správcům za to že nerespektovali dvojité žluté.

1 Like