LIVE: Veľká cena Mexika 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Jazdci nemozu ani za to, ked ich tim postavi slabe auto, no nikto im to nekompenzuje.

V timovom sporte, kde nemozes oddelit vykon jazdca timu je argument, ze jazdcov za pochybenia timu nemozno trestat, lebo za to „nemozu“, uplne odveci. Jazdci su sucastou timu a nie nezavisla jednotka.

Jezdce samozřejmě nikdo vylučovat nebude, to, pokud vím, ani mezi sankcemi za porušení není. Podobný scénář tu už jednou byl: v Spygate, kde pilotům McLarenu zůstaly body i výsledky, zato tým klepli přes prsty.

Nicméně je v tom díčí nedůslednost, že tým může výrazně porušit pravidla a část zisku (výsledky v PJ) mu zůstane.

Ano, to bola uplna nehoraznost, nastastie to karma zariadila tak, ze ani jeden nebral titul.

3 Likes

Tady naprosto suhlasím.

1 Like

Ok, tak preco nebol diskvalifikovany Hamilton z 2007 alebo odcitane body jazdcom Racing Pointu v 2020?

Tak uz ostava len Mercedes a RB. A vzhladom na to, ze spekoun Zak je ticho, tak si mozme domysliet na koho pada vacsie podozrenie.

My vraj sme zaseknuti ‘‘iba’’ 4roky dozadu v 2021, ale ty carujes s tymi 17timi rokmi stale, este si Massu nevytiahol z klobuka :smiley: Este ze je Hamilton tak dlho v F1, lebo za poslednych 11 rokov by si toho velmi nemal co vytiahnut, snad uz iba Albona a este nieco tam bolo… uz si nepspominam. A jasne, este Madarsko a Bottasov gulecnik :smiley:
Teba je radost citat :smiley:

Jakou bys dal včera znamku Gaslymu od 0-10? @Ferda

Preco by mal byt Hamilton diskvalifikovany v roku 2008?

Prečo nebyl DQ Kimi z Austrálie 07, když měl nelegální podlahu?

Lebo sa im na to v popretekovej kontrole neprislo a McLaren sa rozhodol nepodat protest.

1 Like

Preklep, malo tam byt 2007.

Ale otazka plati:

Otazka nestala tak, ci budu jazdci potrestani tiez, ale ci by mali byt.

Myslim si, ze v roku 2007 mali byt vyluceni aj obaja jazdci? Ano. A rovnako si myslim, ze mali byt postihnuti sj obaja jazdci Racing Pointu 2020.

Ok. :+1:

Takze by si vylucil aj jazdcov z 2024 a 2025 ak sa ukaze, ze niektory tim vyrazne prekrocil cost cap? Ci aj pri miernom prekroceni?

(ja by som jazdcov netrestal)

Dal by som jazdcom sumerny trest s timom. Teda s vynimkou pokut, tam by som netrval na tom, aby ich jazdci platili z vlastneho vrecka. Ale ak ma prist sportovy trest, samozrejme sa musi tykat aj jazdca.

“… dnes vyhral s náskokom 30,324 sekundy. Nikto od VC Mexika 1968 nevyhral s väčším náskokom…”

Jackie Stewart, two laps, 3’59.6, 1969 Spanish Grand Prix

Damon Hill, two laps, 2’55.713, 1995 Australian Grand Prix

Elio de Angelis, one lap, 2’41.183, 1985 San Marino Grand Prix

Stewart, one lap, 2’36.1, 1969 British Grand Prix

Ono se to asi myslelo jako největší náskok v rámci GP Mexika.

Tak potom asi OK…

Keby ste tu nespammovali 80% komentov tak ver tomu ze nikoho by to tu nezaujimalo :wink:

2 Likes

Co je pro tebe spamování?

2 Likes