Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/5732/live-velka-cena-madarska-2020
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/5732/live-velka-cena-madarska-2020
Mame za sebou skoro 30 kôl a nikto nerieši uliaty štart VB77 ??? Vytiahne to ešte nejaký tím ??
Škoda času a spálenej elektriny. Ako keby som pozeral live prenos zo žel. stanice, lokomotíva a 19 vozňov. Bottasa nepotrestaní po evidentne uliatom štarte, prvý štyria nedostali kolo. Tešil som sa na začiatok sezóny, ale dnes sa ukázalo, že to budem pozerať len zo zotrvačnosti a na tréningy a kvaldu sa vykašlem.
Jedno veľké sklamanie. Som fanušík športu, viac než nejakého timu. A je to jedno veľké sklamanie. Mercedes by sa mal premenovať na Mercedes FIA F1 AMG TEAM. To je naozaj úbohé sledovať, ako im FIA “postavila” auto. Tiež ako ho postavila aj Force Indií.
Vidieť toto z opačného pohľadu ako Ferrari víťazí a Alfa alebo Haas sú hneď za nimi, bolo by to nenormálne haló. Protesty, sťažnosti, súdy, ťahanice… po týchto pretekoch môžem skonštatovať že toto nie je čistá hra. Tobôž nie zo strany FIA.
Prekvapuje ma, že mnohí o tom stále, buď nevedia, alebo zabúdajú, že tu existuje tolerancia, cca 0,2s. Práve Bottasovi sa to už stalo kedysi v Rakúsku.
Urobiť to tak Ric, Oco, Rus, Lat, Vet, Rai, Gio, Lec, Sai, Nor, Mag, Gro a vlastne všetci ostatní, okrem pilotov Mercedesu, okamžite by tam bola informácia o vyšetrovaní. To všetci dobre vieme:)
Uz neviem co napisat ,ano som fanda ferrari ale ak takto idu sezony vyzerat minimalne do 2022 ,tak F1 budu pozerat len Mercedes fun.Trapne clanky od mercedesu ako prvy zavod im nevysiel v Rakusku ,vsak keby neboli SC tak vyhraju aj tam double o parnik.Ferrari je pomale ale aspon bojuju s Mcl atd na trati, bez nich dnes by som sa unudil k smrti ,kruzenie do nemoty.
Jasné. Trápne
Zaujímavé preteky, s valcom menom Hamilton sa treba za súčasných okolností jednoducho zmieriť - najbližší rok a pol sa nič nezmení, karty sú na technickom aj politickom stole rozdané úplne jasne. Najhoršie na celom stave F1 je to, že ani poriadny dážď by výsledkami pretekov veľmi nezamiešal, skoro akoby veľa tímov zasiahlo zatvorenie tovární a mnohé sa už na túto sezónu ani nesústredili a ešte pred koronou prepli na nové pravidlá. Aj napriek všetkému ale mám z pretekov zopár zaujímavých postrehov, ktorým asi kraľuje Wolff a jeho dosť otrávený výraz po víťazstve, čo je v kombinácii s jeho podráždenými a netrpezlivými odpoveďami na otázky v posledných dňoch fakt silný námet na zamyslenie. Inak penalizácia pre Bottasa by vôbec nič neriešila a vlastná chyba pri štarte ho stála viac než dosť, takže dodatočná penalizácia podľa mňa nezmysel, skôr by sa mal riešiť Red Bull a jeho práce na Verstappenovom aute/vysúšanie Albonovho štartového miesta.
Dnes podal Verstappen absolutne skvely vykon, po vcerajsku som neveril, ze bude mozne podium. A mechanici Red Bullu boli tiez skveli, klobuk dolu.
Jazdcom dna dnes za mna vsak Magnussen, deviate miesto s tym srotom je fakt dobre. Aj Hass to dobre vymyslel so strategiou, zasluzene body a trocha svetla v tej mizerii, ktoru prezivaju.
Hamilton tiez tradicne bezchybny. Mercedes podla ocakavani vlastna liga.
Sklamanim dna pre mna Ferrari, zase raz uplna blamaz, po vcerajsku vyzerali byt pred Red Bullom a dnes na nich nemali ziadny narok, uprimne to nechapem. A aby toho nebolo malo, zase raz sa pochlapili so strategiou pri Leclercovi. Este k tomu boli jedini, kto taku mizernu strategiu zvolil.
Aj Racing Point dnes slabota, po vcerajsej kvailfikacii urcite cakali viac. Aspon sa ukazalo, ze okopirovany Mercedes automaticky top tim nerobi. Aj lepsi jazdec im dnes chybal.
Williams taktiez tragedia, takto zahadzovat sance, ked su konecne trochu konkurencieschopni, je smutne.
A na zaver treba spomenut, ze Bottas ma jedno uplne nezasluzene podium, uplna slabota, ale cele to len podciarkuje dominanciu Mercedesu. Trest vsak nedostal opravnene, na starte je senzor, na zaklade ktoreho sa urcuje, ci bol uliaty start. Bottas mal stastie, ze sa necukol dopredu dostatocne a senzor ho nezaznamenal. Takze sa netreba rozculovat.
Inak po dobrych prvych kolach napriek premenlivym podmienkam celkom nudny zavod. Dominancia Mercedesu je strasna.
no to nevies. Ferrari oproti planovanym +15 koni stratili 45.
Tieto motory su tu (minimalne) az do 2025 a je aj mozne, ze sa nedotiahnut na spicku vobec.
to fakt tieto motory do 2025 ? no zbohom ,to je fakt pravdepodobne ze po x rokoch uplne zanevriem na F1
O Vettela sa este RP s RB pobiju
Súhlasím, že sa na štarte potrestal sám, ale to aj Kimi vlani v Rusku a aj napriek tomu dostal ešte aj dotatočný trest.
S ferrari nesuhlasim ,prave vidiet ze v Q odjazdili obaja super kola ,v zavode miestami stracali 3s na kolo Hamiltona .Ferrari zial nema grip a Leclerc ani na zltych pneu by neodjazdil nic extra,asi by bol pred Magnusenom,na Pereza ani Riciarda by to nestacilo ,kedze Leclerc siel velmi skoro do boxov .Ako som pisal davnejsie Ferrari este olutuje ze vyhodia Vettela a budu tam mat dvoch zazsranov.
Vývoj závodu na čele - smrtelná nuda. Hamilton určitě odjel svůj dobrý standard, ale v obrovské pohodě, protože věděl, že ho nic neohrožuje. Tuto situaci zná velmi dobře, už sedmým rokem v řadě takto získává řadu závodů.
Bottas podle mého názoru doložil, že v týmu ho drží nikoli vlastní výkony (ty výborné nepodává tak často), ale to, že je součástí Hamiltonovy komfortní zóny. I když se o to určitě nesnaží. Ať už jeho start byl nebo nebyl v rozporu s pravidly, o chybu v jeho podání rozhodně šlo.
Max odjel velmi dobrý závod, ale za chybu v instalačním kole, která ho málem stála účast, bych ho jezdcem dne nejmenoval. Albon dojel s hrůzostrašnou ztrátou na týmového kolegu, tady se nějaká obhajoba nedá vymýšlet. Není to jeden závod a spíše vzniká otázka, jestli se propast mezi ním a Maxem neprohlubuje. Nechci proti němu být zaujatý, ale chybí tu dobré výkony nepodmíněné okolnostmi typu SC.
Ferrari - už jsem napsal v chatu, podle mého názoru se dneska klukům nedá nic vytknout, oba předvedli statečný výkon. Auto je otřesné - i na krátké cílové rovince je soupeři dokázali masivně stahovat (ta ztráta motoru je enormní a nechci vidět Monzu), výjezdy z některých zatáček poškozovala špatná trakce, navíc poměrně rychle odcházely pneumatiky. Charles opakovaně předvedl srdnatou obranu, ale hlavně v závěru šlo vidět, o kolik rychlejší ve skutečnosti byli soupeři. Sainz i Albon se během několika zatáček vzdálili o více než sekundu a následně pak rychle zvětšovali náskok. Charles navíc doplatil na strategii týmu a Sebastianovi nepomohla první zastávka v boxech, kde ztratil několik cenných sekund. Za zmínku stojí i skutečnost, že v přímém souboji dvou budoucích týmových kolegů nakonec jasně uspěl Sainz. Možná si s tak úplnou radostí tento souboj v hlavě promítat nebude.
Velké uznání - nenápadný, ale úspěšný Kevin Magnussen.
A teď několik otázek: Bottas - přezkoumávali sportovní komisaři jeho start, zda byl nebo nebyl v rámci tolerance? Verstappen - byly práce na jeho voze a výměna některých komponent striktně v souladu s pravidly? Albon - údajně mu měli vysušovat místo na startovním roštu, je to pravda a pokud ano, WTF???!!!
Bottasov start nebolo treba presetrovat, dovod som vysvetlil v mojom prvom komentari.
Albona uz vysetruju a ak sa potvrdi, ze mu vysusovali miesto na starte, hrozi mu dodatocna penalizacia.
Praca na Verstappenovom aute sa nijako nepresetruje, takze ocividne je v sulade s pravidlami.
Co k Hamiltonovi po prvom kole mal 3,1s naskok na druheho Strolla,medak ma proste uzasny grip to auto drzi ako pribite .V tom pripade je jedno ci bude prsat alebo nie ,vitaz je jasny Mercedes Ham alebo Bottas.O titule rozhodnute ,Silverstone budem bojkotovat:D.
No zo začiatku to vyzeralo na celkom zaujímavý závod, ale škoda, že neskôr už nezapršalo.
Hamilton si tak vyjazdil jednoduché víťazstvo, štandardne dobrý výkon. Bottas, podobne ako Ham v prvom závode, nič moc. Chyba na štarte, našťastie v rámci toleranice, takže obišiel bez penalizácie, ho pripravila o možnosť bojovať o víťazstvo. Premávkou ale mohol prejsť o niečo lepšie a byť aspoň druhý.
Zároveň treba pochváliť Maxa, ešte pred závodom som ho mal za babráka, ale nakoniec dobrý výsledok, manažoval si to veľmi dobre a akurát mu to vyšlo. Albon opäť raz zas veľa stratil, ale inak dobrý posun na to, že väčšinu času bol zaseknutý v premávke.
Ferrari pôsobilo o niečo lepšie ako v Rakúsku. Ale zbytočná chyba v stratégii, zdržanie Vettela v boxoch a aj jeho zbytočná drobná chyba ich stálo lepšie umiestnenia. Inak ale predviedli slušnú obrannú jazdu.
Stroll sa celkom pekne ukázal po minulom slabom víkende. Perez naopak trochu rozpačitý.
Škoda McLarenu, ktorý doplatil na okolnosti s počasím.
Naopak sa vďaka počasiu celkom sympaticky ukázal Haas, chvíľu mali veľmi pekné pozície, ale bolo jasné, že to neudržia až do konca.
Motory budu do 2025, ale zmrazený vývoj je len tento rok.