LIVE: Veľká cena Maďarska 2020 | F1online.sk

Nesúhlasím …hlavne od Landa
a určite nie. Ešte povedz že bude lepší ako Russell a Charles. Ľudia neblaznite toto je autom nie Strollom. Aj keď spolu s Lattifim ozaj nie sú to najhoršie čo si platilo za miesto. Ešte to celkom dobre dopadlo lebo títo dvaja sú aspoň schopní pretekári.

Aha, tak vyšetřování té situace s Albonem už zmiňuje i oficiální web f1. A údajně to k prověření nahlásil technický delegát Jo Bauer, takže tady OK. Výsledek nepredikuji a příliš mi na něm nezáleží, byť teoreticky může Sebastian nakonec zapsat páté místo (ale to opravdu není tak podstatný rozdíl).

Na zaver dna by som este rad vyjadril pochvalu redakcii, stranka bezi naozaj dobre, clanky su kvalitne, online prenos s chatom je super a diskusia ma dobru uroven. Tak sa to snad udrzi.

Mozno by bolo dobre tuto stranku prilis nespominat v diskusii na F1.sk, aby nenastal presun tamojsej smotanky sem. Aj ked verim, ze by ich tu redakcia vyfiltrovala.

1 Like

Tady se rád připojím a dodám, že na nový formát diskuse jsem se adaptoval rychle. Chat během závodu je skvělý. Na f1.sk se přiznám k malému hříchu, uživatele “Tomase” jsem vyzval, ať se netrápí v tamní “diskusi”, že diskutovat může i jinde (stránku jsem nezmínil, on ji zná, protože tu má profil) - bylo mi líto, do jaké “diskusní” situace se tam dostal. Ale po přečtení tvého příspěvku jsem to přepsal, aby tam nebyla ani tato zmínka, protože migrace některých případů na tyto pěkné stránky děsí i mě. Jinak tam už prakticky nechodím. Tady jsem spokojen.

2 Likes

Keď sa na to pozriem s odstupom času tak musím uznať že moja reakcia na štart VB77 bola ozaj prehnaná a zabudol som že je tam tá odchýlka, ďakujem za pripomenutie ale asi je to aj tím že ozaj chcem aby sme mali férový šampionát a Mercedes aj keď má ozaj dobre auto tak už mi ti príde ako stará obohrata platňa, Mercedes sa môže poraziť tuto sezónu jedine sám,…

Já bych ještě podotkl, že na trati jsme viděli přímý souboj mezi Sebastianem a Charlesem. Když se v diskusích vracejí jejich kolize v Brazílii nebo ve Štýrsku, tak tady to byl pěkný, nelehký a čistý souboj. Sebastian odstartoval z lepší pozice než Charles, v důsledku toho, že Charles absolvoval první zastávku dříve a dostal navíc červenou sadu + Sebastiana v boxech zdržely okolnosti spojené s bezpečným vypuštěním, se ocitl za ním, ale dojel ho. A souboj to byl pěkný, Charles navzdory červené sadě proti Sebastianově žluté tahal za kratší konec provazu, protože pneumatiky mu v té chvíli už degradovaly, ale pozici nedával zadarmo. Žádné přepuštění typu Sainz/Norris se nekonalo. Takže malé plus za souboj s čistým vyústěním.

Myslím že s tejto trojičky to bola najslabšia VC ale tak Mercedes nemůže za to že sa nenájde súper čo by ho vyzval, dokonca v kvalifikácii by im stačilo aj minuloročné auto ako ukázal Racing Point. Čo sa týka pretekov stred poľa sa dal pozerať bolo tam predbiehanie aj rozne stratégie, nejaké dnešné sklamanie výkony Albona a Botasa, tam je vidieť že sú v týmoch len dvojky a zo zvyšku sveta trocha zamrzí Russel a Ocon, hlavne jeho auto malo na viac čo ukázal Riciardo. Myslím že pozítyvne prekvapenie určite Magnusen ktorému pomohla dobrá stratégia inak by asi nedopadol Lepšie ako Leclerc. Inak zaujímavé ako sa líšia autá v kvalifikácii a potom pretekové tempo, dnes bolo Ferrari ale aj Mclaren ale aj Wiliams za očakávaniami oproti kvalifikácii.

1 Like

No čo ja viem, či zrovna plus. Ferrari by sa vo svojej situácii malo skôr, podobne ako spomínaný McLaren, snažiť o každý bod. A aj tie 2 body naviac za 5. miesto by sa rátali. Leclerc mal už aj dopredu dostať príkaz, aby Vettela čo najskôr pustil, po tom ako ho predbehne Albon, veľmi dobre vedeli, že je na zlej stratégii. Napriek tomu nič. A kým sa Vettel dostal pred Leclerca, tak Albon už mal náskok okolo 2s. Pritom reálne mali na to 5. miesto a aj tie stratené 2s mohli pomôcť.

Máš pravdu, Adame, taky mě to už napadlo. Oceňuji sportovní stránku situace mezi Charlesem a Sebastianem, nikoli strategický aspekt, která padá na vrub týmu. Ale víš, jak to bylo loni v Rusku. Binotto raději obětuje možnost lepšího výsledku než preferenční zacházení s Charlesem. Jako odpůrci týmové režie mi dnešní situace tak moc nevadí, ale vím, že stejným zásahem minule McLaren vytvořil předpoklad výsledku, který Lando Norris tak fantasticky maximalizoval.

Přitom Sainze si podle mého názoru Ferrari vybralo právě proto, aby mohlo hladce uplatňovat týmovou režii. (Jenže pro Charlese Leclerca.)

Nabízím svůj osobní koment. Dnešní závod nebyl tak poutavý jako Štýrsko, Mercedes ve svém klasickém rozpoložení, Hamilton první, Bottas upadá do své nemistrovské bubliny, bylo tam zaváhání Verstappena, Red Bull to kupodivu ustál, opět dokázal fungovat mezi Mercedesy a to se cení. Pátý Albon byl posledním, kdo dnes nedostal kolo. Překvapení dne určitě Haas, skoro se divím, že nevidíme protesty. Racing Point to na mokru zatím nemá vychytané, i když Stroll s čistou hlavou na čtvrtém místě. Williams asi nezvládá pozitivní ohlasy, snad si zvykli na posměch a poslední místa, po vzestupu přijde okamžitý pád, Latifi byl dnes pro okolí doslova nebezpečný. Ferrari dnes neriskovalo, úvod závodu zvládli a to je něco co potřebují, získat zpět klid a rozum, výsledky se dostaví. Mclaren dnes vychladl, to potvrzuje umístění Sainze i Norrise ve středu pole, jen doufám že se v příštím závodě chytnou.

Zkouším zdejší komunikaci, zatím trochu nepřehledné, škoda, snad se to časem vyšperkuje, na původní stránce je to lepší, myslím technicky, jinak tam vládne názorový odpad.

1 Like

Ahoj, bobe, nový formát diskuse je trochu atypický, ale já jsem si zvykl rychle a teď vnímám jeho výhody. S tvými poznámkami souhlasím, jen perspektivu Ferrari vzhledem k problematickému chování vozu moc optimisticky nevidím. Pokud tím myslíš to, že s klidnější hlavou mohou pravidelně sbírat body, které se jim naskytnou, pak ano, ale slabý motor z obou kluků na řadě tratí udělá štvanou zvěř.

Zaujímavé to ešte mohlo byt s Gaslym škoda 2 motory za jedne víkend :-/

Ferrari jsem myslel spíše celkově, týmu by neuškodilo nějaké odborné sezení, nedělám si srandu, vypadá to že nic takového u nich neprobíhá, kromě závodních a technických meetingů, dnešní doba je na myšlení a nervy náročná, už dávno není ostudou tyto věci řešit.

Původní systém debaty mi přijde jednoduchý, pohotový, přehledný, ale asi tam není možnost zasáhnout, proto ty změny, jinak bych ten systém zachoval.

Dobre postrehy, do velkej miery suhlasim. Na obranu McLarenu vsak treba povedat, ze to dnes bol na zaciatku chaoticky zavod, ktoreho vysledok velmi zavisel od prvych par kol a zvladnutia prvych zastavok v boxoch. A tu v plnej sile udrela jedna z najvacsich slabin v Mclarenu- zastavky v boxoch, ktore boli zalostne pomale a kvoli ktorym sa obaja jazdci, najma Norris, prepadli dozadu. A prepadnut sa dozadu na trati ako Madarsko, je koniec vsetkym nadejam. Odhadnut silu auta Mclarenu na zaklade dnesneho preteku, sa preto celkom neda. Williams velmi sklamal aj mna, najma Russell, Latifi ako platic nema ziadnu relevanciu. Ked maju, podla mna halvne vdaka motoru Mercedes, konecne dobre auto, absolutne to nevedia vyuzit a skoncia posledni. Nechapem, preco nezariskovali rovnako ako Haas, v ich pozicii by to bolo len logicke. Ale tak, asi je to tym, ze lepsie auto nestaci a v time zial nefunguje viacero veci.

To je aktuální problém medií, bulvár už neexistuje, všechno se to pere do hlavních zpráv, výsledkem jsou nafouknuté hlavy a život v bludech celé civilizace, výsledky vidíme po celém světě.

1 Like

Chtěl jsem aby Racing Point víc tlačil, ale zároveň jsem od nich moc nečekal, viz minule kvalifikace na mokru, určitě jsem viděl Pereze před Strollem, ten se rozjel a pokud zajede dobrý závod i příště, už by tam nemusel být pocit náhody.

Súhlasím v podstate so všetkým, čo si napísal.

Ty si dobrý človek.

Formula M(ercedes)