LIVE: Veľká cena Kanady 2022 | Magazín F1 - F1online.sk

Aspoň vyšla Ferrari jedna predikcia - 5. miesto pre LEC (asi počítali s 2x VSC a 1x SC :D)

Nikdy nemozno potcenovat borcov z Maranella, ale myslim si, ze takuto hlupost by neurobili ani oni. Ved ostatne so Sainzom to zvladli. Skor to vyzera tak, ze o strategii rozhodovala Oconova cast boxoveho muriku. V tom pripade to naplanovalo perfektne.

Prostě ti šampióni už nejsou, co bývali. ::

To víš, rozpočtový strop. Všechno je drahý, musí se jezdit opatrně. Jen u Haasu prej mají peněz dost, ale tomu jejich šampiónovi dneska zdechl motor dřív, než mohl něco předvést. No a ten druhý aspoň zničil křídlo a závod.

Tsunoda se dnes taky ukázal že chce přestoupit do Haasu k Schumimu. Nejdříve jsem si myslel, že ho postihla mozková.

1 Like

Jo, na rovinkách prý ztrácel něco kolem vteřiny. Takže Ocon, na kterého před prvním pitstopem Alonso najel nějakých 12 sekund, ho na konci vlastně chránil v slipstreamu, aby se nepropadl ještě níž. What a joke! :roll_eyes:

U toho jsem nepostřehl, co se stalo. Viděl jsem, až když skončil v bariéře. Ale dnes než havaroval (jakožto celou sezónu) je lepší jak Gasly. Takže toho bych do Haasu neposílal.

Takže opět problémy na trati kde Alonso letěl a byl best of the rest. Tohle už není možný.

Letos se mi AT zdá nějaké divné. Problémy s motory a strategie jsou katastrofální.

Tak s motorem moc neudělají, ten hoří i v RB. A jsou prostě béčka. Ale s těmi strategiemi letos je to vážně sranda. Mohl by se udělat šampionát o nejhloupější strategie. Na dvojici Alpine a Ferrari asi nemají, ale mohli by se umístit vysoko, to je fakt.

Jako by se ho chtěli zbavit, ale bojí se mu to říct.

Od škaredého rozchodu s Hondou išli pomaly ale isto hore zdalo sa mi že to najhoršie majú už za sebou. No v Kanade bol opak pravdou. Sú ako kolotoč raz hore a všetko funguje v rámci možností a raz dole a tam sa kazia aj veci nevídané. Majú pred sebou ešte riadny kus tvdrej driny aby si napravili reputáciu a vrátili sa do Top 5 a 3. Z úspechov doby minulej sa večne žiť nedá. Odchodu Sainza som sa vtedy netešil, nuž dnes ho už chápem a som aj rád že ho Ferrari podpísalo

Áno ja som spokojná najmä po Q. Dobre. Nič zázračne ale dobre. A šnúra drží.

Možno že aj aj Ako pozerám :joy:

Je fakt, že v kopancích letos rudí kralují. Naštěstí jim aspoň ten vůz jede když jede. Alpine je stále ve vývoji, takže tam se dá mírně, ale skutečně jenom mírně přimhouřit oko.
U AT se mi zdá, jakoby se jim přemýšlet ani nechtělo. A přitom mají k RB které je v taktice jasně nejlepší hodně blízko.

Jak píšeš. Spíš bych řekl od doby, kdy tam přišli do vedení noví lidé. Nejen Seidl, bylo jich víc. Že se třeba nepovede nové auto, to je sice škoda, ale budiž. Dobrý tým se z toho časem vyhrabe, viz Mercedes. Ale mě přijde, že je tam chaos a kazí základní věci. A nějak se vytratila ta pozitivní nálada, co tam byla za Sainze.

Divná kolize.

1 Like

Možný je všecko. Letos ten tým vůči Alonsovi nechápu.

To snad nebrzdilo, ne? Vždyť tam nikdo nebyl. Jel rovně pak otočil kola ale jel pořád dál. To bych tedy na Jukiho chybu neviděl.

Taky mi to připadá jakoby mu mechanici nechali pod přední nápravou zvedák.

To vypada jakoby mel predek polozeny na desce s koleckama…