LIVE: Veľká cena Kanady 2022 | Magazín F1 - F1online.sk

Verstappen nevyhral vôbec kvôli top speedu, jeho maximálka bola okolo 300 km/h, Sainz s DRS mal 325 km/h. Max mu vždy dokázal újsť v prvom sektore, ktorý nie je o maximálke.

2 Likes

Ale naplnila sa tvoja predpoved, ze do 5 kola bude pred Oconom a oboma Haasmi :wink:

1 Like

Tak to mi je tých, čo to sledujú ľúto, asi majú smutný život.

Asi dobrý výsledek pro Alpine, za Alonsa jsem trochu vykuchaný :thinking: Zpočátku slušná rychlost a nevyužili první VSC, další VSC jen pro Ocona který měl už docela solidní ztrátu, pak tam nechali Alonsa trápit, pak SC kde měl Alonso jen 20 kol na tvrdý a pak ještě zákaz útočit na Ocona. No, jedeme dál :upside_down_face:

Bylo evidentní že první 3 týmy jsou jinde, rychlost Ferrari na konci vskutku překvapila.

Tak nevím, jestli se někteří dívali na závod nebo co. RB měl lepší trakci, ale ne rychlost na rovinkách.

1 Like

Třeba od Leclerca jsem čekal po SC daleko více.

ziadne nove lanka napouzivali

Je to talent, nemozu o tom byt pochybnosti.

1 Like

Nebolo to 10, ale 6 kol, cize skoro o polovicu menej, z tych 6 kol bolo jedno zlta faza a priprava na SC a za SC mohol Verstappen pneumatiky posetrit.

Kto mal marginalnu vyhodu je tazke povedat, ale Sainz mal urcite zrovnatelne tempo.

Asi to nebol ten najlepsi okruh, kde si ju mali odpykat.

2 Likes

Ide skôr o to, aké rýchlosti majú tie monoposty bez drs. Dnes sa aj LEC trápil za oconom, Max predbiehal bez problémov.

Kto umi ten umi :joy:

Dnes išiel poriešiť to a pokryť Haas a oba Alpine od začiatku. Mal ten pokyn kým nepitol Alonso - blbo tam už vedel že ide pred neho :joy:

A tempom ktoré mal bolo takmer jasne že to da. To zase nie je taký sok.

Nemám dojem že mali nejaké silou mocou s snahy dohnat Lewisa. Vždy keď už išli tak prišlo SC, alebo museli riešiť niekoho iného. Istú fázu išli takmer totožné časy každý na iných gumách - raz mal výhodu jeden raz druhý. Dnes nebol dôvod ani šanca a Lewis bol objektívne o čosi rýchlejší najmä ku koncu a na začiatku ( čo je aj logicke ten začiatok)

Ako vravím o pódium sa obral Q rozhodnutím včera.

1 Like

Když jezdil Lec za Oconem, tak je Alonso na novějších pneu nedokázal dotáhnout…

na rovinke ho Sainz vzdy stiahol 0.5s. Sainzov problem bol, ze sa pred rovinkou nikdy nedostal blizsie ako na 0.7s, vacsinou to bolo okolo 0.8-0.9. V top speede to tento krat nebolo. Sainz sa jednoducho nevedel v poslednej vracacke dostat dost blizko. Verstappen mal vzdy druhy sektor celkom dobry.

2 Likes

Bol. Pri kompetentnosti Maranella by to Leclercovi pri tolkych VSC a SC urcite strategicky domrvili.

1 Like

Obdivujem, s akou pokorou a ferovostou k tomu pristupujes, ja byt fanusikom Alonsa by som podstatne viac prskal od jedu.

Je to len prvý rok a ôsme preteky, to sa dá v pohode zvládnuť. Ak to bude pokračovať aj ďalšie sezóny, tak budem s tebou súhlasiť, ale zatiaľ sa to na Mercedes počas minulých rokov ani zďaleka nechytá.
Ako som písal pod nejaký iný článok, po prvých troch GP tu mnohí nadávali na dominanciu Ferrari, aká to bude nuda, že Ferrari má obrovský náskok (a neviem, či si nebol jedným z tých ľudí). Vtedy som napísal, že to, čo oni považujú za obrovský náskok sa môže zmeniť v priebehu dvoch GP. A pozri sa na to teraz, kde je Ferrari. Počkaj do konca sezóny, prípadne do budúcej sezóny, a potom to môžeme hodnotiť.

1 Like

Ferarri moze oslavovat, dalsi rok bez titulu, Fiorano rozorat a pestovat hrozno alebo olivy.

To je pravda. Ale so Sainzom im to vyslo.

Z týmů AT, Aston, McL podal dnes Renault nejlepší výkon. Ostatní pohořeli. Ještě Alfa Romeo si zaslouží pochvalu.