LIVE: Veľká cena Japonska 2026 | Magazín F1 - F1online.sk

Zrejme áno, F2ky si pozriem, ale toto pre mňa nemá zmysel, jazdci pomaly ani nemusia stláčať brzdu, ak má software “lagy” alebo niečo zle vyhodnotí, tak sú v kýbli, mám voči ním úplne minimálny rešpekt, lebo toto je už na 98% o monoposte a tíme, jazdec je skoro len pasažier, keď sa vyrovnajú “deploymenty” bateriek, ako bolo vidno napríklad teraz, tak je to do istej miery všetko vyrovnané, nikto sa nikam nepohne, pokiaľ nemá lepšie optimalizovaný software alebo lepšie šasi, ktoré nežerie toľko pneu, resp. celé to zase stojí a padá na jednotkách a nulách, takže tak :slight_smile: .

Možno by som si pozrel tak masochisticky Monzu, že ako to tam bude vyzerať, ale ak budem mať čo i len o 1% k dispozícií lepší program (napr. spánok), tak si tu určite nezapnem.

1 lajk

ja pozeram Indycar, dnes vecer sa jazdi

Kde sa da pozerat Indycar zadarmo?

Je to tak, Honda aby dokončila závod ještě více utlumila jejich motor

2 lajkov

Ok, nikdy som to nevidel, možno tomu dám šancu, ak budem mať chuť, prajem ti príjemné pozeranie, nech je to lepšie, ako tento cirkus :smiley: :slight_smile: .

ja som zvedavý kedy prídu prvé kroky od FIA k zmeneniu pravidiel, pretože takto sa to jednoducho nedá.. z F1 sa vytratilo pretekanie, že pilot musí hladať skulinku cez ktorú prejde, jednoducho stlačí tlačítko a čaučau, a je tam tak velký rýchlostný rozdiel ako sme dnes mohli vidieť Ollieho že je to aj nebezpečné.. dnes som zaspal na F1 a zapol som si to až v pólke, čo ja za posledných 15 rokov som videl každý pretek od A po Z.. a normalne mi to nejak neprekáža, čo ma až mrzí na jednej strane.

@jason_bourne1995 vecer pred 19:00 poslem stream do Sportovni nedele. Green flag by mala byt o 19tej.

1 lajk

Tak Alo se 4s pomalejším monopostem porazil VB a Albona? nejlepiší pilot galaxie

1 lajk

celkem shoda náhod, že tohle řekl Alo před startem a pak se to stalo Bearmanovi

1 lajk

ty vies po spanielsky?

Jasně, ty snad ne?

nie, kedy si sa naucil?

od 2 do 4 semestru, nic moc, ale něco tam je. Čínština se mi opravdu učit nechtěla

1 lajk

:face_with_spiral_eyes:

Já jsem byl naštěstí taky utlumenej a to jsem ani nevěděl, že se mění čas.

To je příšerný tohle. Ale tak co, můžeme si odškrtnout dokončený zavod a hlavní cíl tohoto víkendu. :white_check_mark:

2 lajkov

Podíval jsem se na závod ještě jednou a musím říct že to bylo super. Mix taktik, zvraty, předjížděcí manévry.. Super. :+1:

1 lajk

Spletl sis data, 1 Apríl bude ve středu

U této formule bych Dod zrušil, co v ní vlastně připadá na driver skills a co na battery deployment a softwarovou režii? Jak to mám rozeznat? Jakmile se Antonelli ocitl po SC se štěstím na P1, de facto mu ten náskok zajišťovala software analysis, pro kterou to byla ideální situace.

1 lajk

vysvetli prosim

Vycházím ze zpráv po Číně, že z rychlostního hlediska bylo nejlepší jezdecky “nedělat” nic (= de facto jen konzervativně obsluhovat monopost) a nechat management baterie na softwaru, protože ten rozpočítal poměr nabíjení a využívání energie daleko efektivněji než sami piloti. Hamilton a Leclerc neztráceli jen samotným soubojem, ten zpomaluje vždycky, ale i tím, že v souboji pracovali aktivně, a tím ztráceli i proti algoritmu.

Tady má de facto pilot na P1 usnadněnou práci, především pokud je to nejrychlejší auto, což Mercedes je. To by vysvětlovalo i to, proč v provozu Mercedesy tolik neexcelovaly, jakkoli jinak objetí nepředstavuje problém (protože softwarový zisk je limitovaný pilotem, který hlídá vůz před sebou), ale jakmile se jeden ocitl na čistém vzduchu a neměl gumy v tahu…

De facto to teď čtu i v článku o Piastrim…