LIVE: Veľká cena Japonska 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

No jako je to tak. Jaká by byla výhoda? očekávat, že Merc zvládne přechod na nové pravidla. Jenže to může teď i Honda u AM

1 Like

Fernando nemá zájem, tak jak mohl někdo předpokládat, že ho bude mít Verstappen?

Dodnes jsem záhadu této logiky nepochopil. :wink:

Teda kromě zbožného přání, aby Fernando přestoupil do Red Bullu a zároveň tam nestrašil ten Verstappen. :grin:

1 Like

Jj poukazoval jsem na to obecně co tu tvrdil po bahrajnu jako obecný pravdilo o Strollovi, ale nakonec jsme skončili u toho, že Alonso dokazal totéž co Vettel…jako bych nic neřekl/nenapsal. :upside_down_face:

1 Like

Nejen že Mercedes už nějakou dobu nepůsobí proti Astonu příliš zvláště atraktivně, ještě k tomu to tam vypadá že oni pilota nehledaj, ale jen někoho kdo bude zahřívat sedačku pro Antonelliho. Nic kvůli čemu by měl člověk bláznit, myslím si. Samozřejmě pokud by tam měl přestoupit Max měnilo by to všechno, hlavně pro Russella.

1 Like

Možná ten, že Max má přístup k datům vývoje nového motoru RBPT

Já vím, výsledky kvalifikací a závodů mluvěj v tom porovnání jasně. Ten vzorek už je obsáhlý aby neignoroval místo jeho dojmologie skutečná data.

2 Likes

preco tak velmi neverite motoru z dielne RBPT? ja viem, sam som tu pisal, ze by ten “mozny” prestup maxa do merglu mohol byt kvoli tomuto, ale zaujimali by ma vase odovodnenia

edit: ja som to napisal kvoli tomu, lebo ziaden iny dovod ma nenapada, preco by tam inak verstappen mal ist, ale to neznamena, ze ten projekt je/bude v mojich ociach fail

Kamo kopnut do hlavy niekoho kto ťa niekde pošle, je asi stonasobne horsie ako niekoho niekde poslat za iny nazor…
Milujem tychto hrdinov co sa tvaria ako najspravodlivejsi, najmierumilovnejsi a najmudrejsi a pri tom nemaju problem ohnut pravdu ci pouzit nasilie, ked im prasknu nervy. A je uplne jedno na ktorej , v ktorej, ci pod ktorou stranou su…

čistě za mě - RBPT dělá svůj vlastní motor poprvé. Ano nabral spoustu velmi šikovných lidí, přesto je to jejich první “dítě” a tam se dá čekat, že celkové know-how se dává dohromady. Nemyslím si, že by RBPT byla katastrofa ala Honda 2015, no ale myslím si, že za Merc, Hondou i Ferrari budou zaostávat a to hlavně v oblasti elektrické části

Především má přístup k vlastnímu rozumu a ten velí

za a) nevyhazovat z okna vysokou šanci na titul v roce 2025 (a možnost pěti titulů v řadě, což dosud dokázal jen Schumacher)

za b) nesázet předčasně na nového koně, když vývoj nových motorů teprve běží a konečné výsledky neznáme

a za c) zvážit i možnost, že ztratit rok nebo dva se může vyplatiti, pokud tým svou krizi zvládne a znovu se zvedne. Koneckonců, Red Bull už takovou křivkou prošel.

Pro Maxe může mít přestup do Mercedesu spoustu důvodů. Motor, Josovi ambice, vyhrát a vybudovat vítězný tým jinde, problém s Hornerem, mezilidské vztahy, a třeba i spoustu dalších, a třeba ne, u Alonsa ale jakej?

lenze u mercedesu je takisto predispozicia na dalsie netrafenie sa do pravidiel, toto ber v potaz takisto ked uz mas byt skepticky k motoru RBPT

To může, ale u Mercedesu spíš věřím motorům (poslední 3 motorové změny v F1 zvládli vždy nejlépe). A motor od 2026 bude zase duležitý, jako byl do 2017

1 Like

tak alonso do mercu nechce ked aston sa javi ako lepsia volba, a takisto premysla podla mna verstappen, on aj keby mal dalsi rok tohtorocne auto, tak aspon bude vzruso mozno pozerat na suboje, ked by sa aj nahodou superi dotiahli, chapes aspon sa o nieco zmensi ten gap :smiley: fakt si myslim, ze tam ostane

Podle mě Wolffa odpálkoval ve chvíli kdy do médií vzkázal že čekat na druhé nebude a zvolí si osud sám, jednoduše podle mě necítil to že by si z něj v jejich pozici sedli na zadek, no Alonso si z nich taky nesedne na zadek, tak to má podle mě být, každý svého strůjcem. Já jsem taky pro Aston než být dočasně trpěn v jejich Mercedesu. Mě Wolff + Alonso nejde.

1 Like

https://twitter.com/FDataAnalysis/status/1776949937873248406

Já tomu nerozporuji. Ale myslím si, že tam bude hrát roli i Jos, který tyhle logické arguemnty nemusí úplně zohledňovat, uvidíme, jak to vše nakonec dopadne. Za mne by byl výborný Sainz v Mercedesu

1 Like

Docela by mě zajímalo jak by Alonso dopadl na Leclercově strategii :slightly_smiling_face:

Myslím, že velmi podobně. Jinak koukal si na odkaz? vypadá to nadějně

Zůstávači prorokovali že UK se ekonomicky zhroutí a propadne do moře. A to se nestalo. Ani ekonomicky na tom není hůř než před Brexitem(Covidem). HDP je od Brexitu trvale nad 3000 miliardami. Předtím bylo naposled v roce 2014. Mají nejnižší nezaměstnanost od začátku 70 let. Poprvé od 90 let bylo nejprodávanější auto vyrobeno v UK. Fakticky bordel tam dělají zůstávači, aby to vypadalo že za to může Brexit… Zůstáváčí si vycucali jak by UK prosperovala v EU i když se to v minulosti nestalo. A tu fiktivní prosperitu porovnávají s realitou a vydávají to že Brexit je poškodil.
S těma řidiči je to pěkně podané EUhujersky. Účelem bylo zvýšit náklady aby ti z východu nebyli konkurenceschopní na západě EU a nemohli tam brát zakázky.