Komedia
Isto, keď to postavíš takto, tak určite áno.
Popravde ale ja by som bol opatrnejší - po Belgicku tu bol článok, ktorý zase pre zmenu výrazne pražil Landa. A tam som sa vyjadril, že v tomto by som sa byť ním alebo McLarenom brzdil, aj keď ono sa to veľmi ľahko povie.
Prakticky by IMHO mali cieliť na PK, ten je blízko a je realistický. Dnes to vyzeralo parádne, ale už o týždeň v Monze to môže byť iné a nie všade musia byť tak dominantní. Takže cieliť na titul pre Landa mi príde…ako nie je to výlučené, ale Max má veľký náskok, aj dnes minimalizoval straty a môže z nich taká snaha priveľa vyždímať. Áno šanca nejaká je, ale evidentne nie sú ready - imho ani McLaren ani Lando úplne a keď sa na to priveľmi upnú, ľahko to môžu prepáliť. Emocionálne sklamanie, kopenie chýb, obetovanie rokov 2025 či 2026.
Ale samozrejme nikto nevie či to nebude dlhodobo najlepšia šanca.
TOTO je trochu veštenie z gule, ale ja by som to skôr tlmil a tak trochu viac sa sústredil na jednotlivé preteky (ktorých stále vyhral v tejto sezóne Mercedes rovnako a to tiež o niečom svedčí) ako na big picture. To je môj názor.
Presne tak.
Celkovo sa tu miesa viac tem.
Hodnotenie Oscara tento zavod. Co riesi napr. @Bretnix
Hodnotenie za celu sezonu, najma oproti Landovi.
A jeho sance bojovat o titul do buducna…
To su odlisne temy a ja nestiham reagovat na vsetky, ked to nema hlavu a patu, pritom to co ich spaja je hejt Piastriho. Lebo Perez nie je oproti Maxovi problem, Lebo jazdci Ferrari nerobia chyby a su titul material… Lebo Hamilton, ako 7x MS dostava casto, miestami aj velky naklad od Russella v Q a nebudem preto tvrdit ze na to nema A to vsetko velmi skuseni piloti… Ale problem je Piastri, lebo je “az” vo svojej druhej sezone a nie je treti v sampionate ale stvrty o par bodov…
Celkově ten hejt na Piastriho dneska je mimo, ok závod z jeho strany nebyl povedeny, přesto bere 4 místo. Kde byl takovej hejt na Landa za SPA? Tam ho ještě všichni placali po ramenou, jak je to ok
Nikdo nehejtuje Piastriho. (kromě mě)
Nebyl schopný předjet, jak Russella, tak Leclerca. A svedlo se to na špatnou strategii McL.
Iste, cim dlhsie to dokazu udrzat v rovine, ze jazdecky titul je vlastne mimo dosah a cely tlak budu drzat na Verstappenovi, tym lepsie pre nich. No podla mojho nazoru nie je ani 50 bodovy naskok vobec taky velky, ked Red Bull nema mat rychlost na to, bojovat z McLarenom. No spravne pises, ze na inych tratiach to moze vyzerat inak, Zandvoort mal McLarenu predsa len mimoriadne vyhovovat a na rychlejsich okruhoch to moze byt ine a Red Bull tiez este moze priniest relevantne vylepsenia.
Ale ani Verstappenovi sa nemusi vzdy darit minimalizovat bodove straty, staci jeden vypadok a McLaren je zrazu absolutne v hre.
V kazdom pripade sa McLaren zastrajal, ze ma oproti Red Bullu klucovu vyhodu v tom, ze ma narozdiel od neho dvoch jazdcov, s ktorymi vie bojovat o najvyssie priecky. Hoci je Piastri nepochybne lepsi nez Perez, tak si myslim, ze jeho rychlostna strata je predsalen privelka, aby dokazal Verstappenovi relevantnym sposobom brat body, aby na to McLaren nakoniec nedoplatil.
Aky hejt mas konkretne namysli?
Hamilton nepředjel Gaslyho a svádíš to na jeho špatnou kvalifikaci
Jak se tu do Piastriho od poloviny závodu jede, jak je špatnej, že na to nemá atd.
Ano, Lando jazdi konzistentne na vyssej urovni, nez Piastri, poraza ho vo vacsine pretekov aj vo vacsine kvalifikacii, nemam pocit, ze Piastriho smola vo Velkej Britanii na tomto celkovom obraze nieco zasadne meni.
Mercedes byl 4. autem. Skončil 8 z 14 místa.
Piastri měl nejlepší auto, startoval 3 a skončil 4.
To su ale uplne neurcite a relativne pojmy, ktore takto priamo nikto nepise.
Jen malá korekce: Lando ztrácí 70 bodů.
Jakkoli se takový náskok dá solidně hájit, na místě McLarenu bych bral možnost urvat v samotném závěru titul vážně. Pravděpodobnost je poměrně malá, ale přesto.
Ad Piastri: osobně nemám problém s představou, že OP během několika let dozraje do stadia, kdy bude schopen získat titul. Evoluce pilotů může probíhat více způsoby. Co je ale už v této chvíli evidentní, je to, že Oscar není podobný případ jako Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Max Verstappen, protože ti začali záhy vykazovat to, co mi u Oscara chybí a je to podle mého podstatnější než nepodařené nebo méně podařené závody, které se přihodily i výše jmenovaným. A to je schopnost suverénního výkonu. V začátcích nemusí přicházet vždy, dokonce ani nějak často, ale je to ten záblesk, kdy zahřmí “tohle je můj závod a vy nemáte šanci”. Se slabším vozem to může stačit třeba na horší příčku, ale skvělou právě vzhledem k horší kondici vozu. Nedá se to snadno definovat, ale je to důvod, proč si myslím, že Oscar Piastri v této chvíli není materiál na mistra světa, a to ani ve voze, s kterým se dá získat titul mistra světa (pokud kolega schopnost toho suverénního výkonu má).
Což není z mé strany “hate” ani přezíravost, ale čtení průběžné reality. OP je určitě solidní pilot, ale ještě se musí vyvinout.
Tak se podívej na celou tuhle diskuzi, nedělá se tu z Piastriho neschopnej jezdec? Z těch komentů to jasně plyne.
Jo, tak Lando jezdí na tak vysoké úrovni, že ztratí každou PP do první zatáčky a čeká na team se strategickým callem, já fakt nechápu tohle zatmění.
Landa mám rád a přeju mu úspěch, ale dělá sakra chyb na to, aby ho tu někdo pasoval na top úroveň. Jako jede 6 sezónu v F1, Piastri druhou a tady se někdo pohoršuje, že Piastri ztrácí 46b na Landa, když Lando ztrácí na první misto 70b.
Sorry, ale to, ze Lando sa trapi so startmi, (co nijako nepopieram a je to slabina, na ktorej musi zapracovat), predsa nie je ekvivalentne tomu, ze Piastri na neho konzistentne rychlostne nestaci. Ak podla teba Lando robi privela chyb a nejazdi top uroven (pricom nechapem, kto potom akoze okrem Verstappena top uroven jazdi), o to viac by ho potom Piastri mal zdolavat, co sa ale nedeje.
V poriadku, ale ako @Arafinwe spravne poznamenal, ako dlho a do akej miery to ma teraz Piastriho ospravedlnovat? Lebo ja suhlasim s tym, ze drviva vacsina majstrov sveta dokazala vo svojej druhej sezone (najma v relacii k svojmu timovemu kolegovi) predvadzat lepsie vykony. Pilot, ktoremu fandis, vo svojej druhej sezone pozbieral styri podia (co bola stvrtina vsetkych odjazdenych velkych cien), z toho jedno vitazstvo a dalsie tri stvrte miesta. Leclerc v druhej sezone vo Ferrari porazil Vettela a konzistentne bol rychlejsim jazdcom.
Piastri naopak konzistentne na Norrisa rychlostne straca, pricom prave rychlost je podla mna najdolezitejsi ukazovatel kvalit mladeho jazdca, pretoze ta sa asi najtazsie buduje skusenostami. Minuly rok to bolo este fajn, tento rok podla mna potrebny krok vpred zatial neurobil.
Je tu zatial 317 komentarov, hadam si nemyslis, ze budem kazdy jeden prehladavat?
Ako sa tato konzistentnost prejavila v predchadzajucich dvoch VC?
A ako je mozne, ze v Silverstone, pri tejto konzistentnej pomalosti Oscara oproti Landovi, skoncil Oscar za Landom 5s, pritom v boxoch stratil takmer 4nasobne viac casu?
Ja povazujem za relevantne meritko celu sezonu a nie len posledne dve VC a Silverstone. Tu su tri zo strnastich velkych cien a ak sa nemylim zaroven aj jedine, kde bol Piastri od Norrisa mozno rychlejsi resp. rychlostne vyrovnany.
Napisat, ze niekto konzistentne, cize neustale, straca a pritom do dneska to tak 3VC za sebou nebolo, je mimo reality, az na smiech… Ale tvoje hejterstvo dnes od zaciatku vidim, cize prepac, ze som vecne vyvratil nezmysel o konzistentnosti, lebo viem, ze to je zbytocne…
Co konkretne je hejterstvo?
Do tohto sa nebudem pustat…
Ale prejavuje sa to aj hyperbolami typu dristov o neustalom zaostavani, ignorujuc realitu predchadzajucich 3VC, Monaka, 2VC, kde nemal upgrady ako Lando, zlomene rebro atd. atd. (to uz je inak polovica doterajsich VC), ale zbytocna debata, no to klamstvo o konzistentnosti som nemohol odignorovat…