LIVE: Veľká cena Emilia Romagna 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Tak nakonec nečekaně dramatický závod - užil jsem si ho.

Max. :slightly_smiling_face: :+1:
Lando: :wink: :+1:
Charles: :upside_down_face:

plus :+1: pro Lance Strolla.

2 Likes

Nemyslím, v Miami z toho vydoloval naoonec to co šlo. Uvidíme v Monaku, jestli se to potvrdí nebo ne

Honda hlásila do vysílačky.
Alonso engine F3. :grin:

1 Like

Tak to jsi měl objednat jako sadu, budeš zbytečně platit dopravu…

Oj, pri obhajobe Russella by som Ťa až nechcel vyrušovať, ale…

1. Je pravda, že ho Lewis sťahoval, asi by bol na konci pretekov cca na jeho úrovni, ale či by ho predbehol je nutné podľa mňa brať skepticky
  2. Lewisa zavolať nemohli, aj George sa dostal celkom tesne pred Pereza, Lewis by bol až za ním a je otázka či a za ako dlho by ho predbehol
  3. Vysielačku som nepočúval, takže neviem či tie špekulácie o pomalom defekte boli len špekulácie, počkáme na popretekové vyjadrenia

Áno, je otázka či +1 bod teraz niečo rieši, ale tak už tímové rozhodnutie.
Pravda tiež je, že Mercedes teraz v prvom rade potrebuje zlepšiť výkonnosť, ale tak zase - Lewis už na to konto odišiel a z Wolffa mám pocit, že jednoducho po víťazných rokoch toto trvá už príliš dlho a ani on nemá trpezlivosť do toho dávať tie správne emócie.

Mal by si ale ujasniť čo teda s Russellom, isto aj záver že môže byť rád, že je rád je validný. Ale aj to treba povedať nejako normálne, hlavne ak sa napr. bavíme o pilotovi, ktorý je po tomto víkende za skoro 2,5 roka s Lewisom kvalifikačne tuším 26:25 (+ šprinty 4:3), čo sa nepodarilo predtým nikomu.
Jasne hneď všetci určite začnú ako je Lewis určite totálne demotivovaný a motivovaný je len keď vyhrá, čo je nábeh na tautológiu ale budiž.

Skrátka súhlasím s Tebou, že tu by to chcelo viac citlivého vedenia celého problému a nielen rýchle úvahy typu “Lewis odchádza, fňuk”…“Max príď sem a hneď a dobre bude”…“nevypálime všetkým rybník s tým Kimim”. Netvrdím, že tie úvahy sú samo osebe zlé, ale chce to aj veľa okolo nich.

Vsak ok, ale minimalne ma Russell plne pravo, byt s tym rozhodnutim nespokojny. Vsak uposluchol svoj tim, ale chciet od neho, aby skakal meter dvadsat, ked ho tim sabotoval, to uz je prilis. Hamilton by bol prvy, kto by pre nieco take isiel na barikady.

Verstappen slabej jak caj, muj predpoklad se vyplnil, Newey neodesel z Red Bullu na vlastni zadost.

Podle mě u Fernanda pracuje psychika. Stačí se podívat na jeho extempore ohledně “šikana španělských pilotů”. Loni odjel euforickou sezónu, po hubených letech v F1 měl slušnou porci pódií a podle mě čekal, že letos to bude podobné a třeba zabojuje i o tu kýženou výhru v závodě (ta poslední v F1 je už hodně vousatá, Španělsko 2013). A místo toho propad, Aston se trápí…

3 Likes

vidim to podobne

Tak údajne Ferko má na Monaco doviesť novú podlahu, ktorú tu nenasadili.

by leclerc mohol zlomit kliatbu

Ale ja neviem ešte počkajme s kritikou Ferrari. Táto trať im nikdy nesedela, je extrémne McL/RB zameraná. Ja by som s tou kritikou počkal. Viete akú máme trakciu a ide Monaco. + proste sme mali ešte málo dát na dobré nastavenie nových upgrade

2 Likes

Osobne si myslim, ze tam bol nejaky defekt. Ak by islo o bod za najrychlejsie kolo, tak by Russella povolali neskor, takto tam bolo riziko, ze ku koncu zavodu niekto iny (napriklad Perez) tiez zastavi a Russellovi to najrychlejsie kolo uchmatne.
Co sa tyka toho, ze treba ujasnit, co s Russellom, tak Mercedes v tom podla mna ma pomerne jasno. Je evidentne, ze ho povazuju za ok pilota, ale nie natolko dobreho, aby okolo neho stavali cely tim do buducnosti. Wolff by netlacil tak zufalo na Verstappena a neurychloval cely proces s Antonellim, keby bol presvedceny, ze Russell je buduci sampion.

2 Likes

To ano, dnes vsak Mercedes nemal sancu zaroven maximalizovat mozny bodovy zisk a byt “ferovy” k Georgovi. Uz sa stali omnoho dramatickejsie “obetovania” jedneho jazdca pre “vacsie dobro” (timu), toto dnes nevnimam nejak extra…

Je to možné - ale ani to kolo nebolo také isté, Perez sa približoval a sám tuším na pitstop na najkolo dostatočný buffer nemal.

Čo sa situácie v Mercedese týka - áno, evidentne. Lenže to je ten problém, George je evidentne príliš dobrý aby robil dvojku. (isto tu na fóre stráca body kvôli sympatiám, ale to teraz nechajme bokom) A ako vravím, môžeš ho nechať v tom, že “veď ale buď rád, že si v tíme ktorý sa volá Mercedes a aké máš vlastne iné možnosti?”, ale to tiež môže fungovať len odtiaľ potiaľ. A keď Kimi nebude taký dobrý ako by mal byť a Max nepríde? Tak sa bude zase zháňať možno niekto iný, možno Lando alebo neviem. Ale to je aj tá podstata, že časom si musíš povedať stačí.

Dennis tiež keď zobral napr. Hakkinena tak najprv ho nahradil Andrettim, potom skúšal čo sa dalo až na 1995 vybavil Mansella, následne na 96ty DCho, ale nakoniec si povedal dosť (aj keď tam boli debaty o Schumacherovi), tím zastabilizoval a 2 tituly vyhrali. Aj keď teda Mika nebol Michael no. Ale občas musíš brať čo máš, alebo aspoň nenaťahovať komunikáciu. :thinking:

1 Like

Tak ja neviem, ale toto vôbec nebol dramatický závod. Ale dúfam, že sa McLaren pozbiera a ešte sa zlepší.

Jeli na okruhu kde se tezko predbiha, i kdyby ho stihl dve kola pred koncem tak ho nepredjede.

Přijde snad někdy v týdnu. Udělám vodoo video.

1 Like

image

Minimálně závěr pro mě byl dramatický a vyvážil klidnější průběh závodu. Což podle mě umožňuje označit závod za dramatický, ačkoli, ano, byly i dramatičtější závody.

Ale OK, někdo to může vnímat jinak. Zvláště když Lando nakonec neměl čas zkusit přímý útok.