Ale veď dostal najlepšie auto v poli a podporu tímu. To si myslím hovorí za všetko.
Najlepší tím chce najlepšieho jazdca, to mi príde logické. Dokonca aj to, že ho následne podporujú.
McLaren vtedy nebol najlepší tím. A najali víťaza posledných dvoch ročníkov ale podporovali nováčika. To mi vôbec nepríde logické. Sorry.
Hamilton bol Brit a ked sa ako novacik od zaciatku vyrovnal Alonsovi, nemozes sa cudovat, ze sa do neho zamilovali.
V době Mercedesu je to jen Hamilton - Rosberg a de facto v plné síle jen 2016. Jinak všechny tituly získal LH s těžkým předstihem. Celková bilance je bohužel taková, jaká je. Pro fanouška tristní.
Povedal by som, že prielom nastal v Monaku. Ale určite je pravda, že britský tím a britský jazdec. To bol splnení sen mnohých patriotov.
Keď Hamilton odíde a nahradí ho Verstappen, až vtedy nastane nuda. 23 pretekov v sezóne. Ach.
Ked Hamilton odide a nahradi ho Verstappen, tak Mercedes uz nemusi byt dominantny.
Tým chceš teda naznačiť, že Mercedes za svoju dominanciu vďačí Hamiltonovi?
Nie, tym chem povedat, ze ziadna dominancia netrva vecne.
Tak pokiaľ sa nerozpadnú ich štruktúry ktoré môžu za ich úspech, tak nevidím premožiteľa.
To sa hovorilo aj o Red Bulle a ich dominancia sa skoncila aj bez toho, aby sa im rozpadli struktury.
Zmenili sa pravidlá… No 2022 naznačí vývoj
My tu vlastne máme dominanciu od začiatku roku 2009 a vždy to záležalo hlavne od výhody daného tímu voči konkurencií. Jazdec bol až na druhom mieste.
Jazdec je neodmyslitelnou sucastou dominancie, tak isto ako auto. Keby v Red Bulle a Mercedese nesedeli Vettel s Hamiltonom, tak ma v rokoch 2010 a 2012 titul Alonso, v rokoch 2017 a 2018 Vettel.
Ale aj tak bol až na druhom mieste. Tak by RedBull nehral na Vettela ale Webbera či niekoho iného. Tak aj Mercedes. Myslíš, že ak by bol Bottas jednotka, tak by mal “len” toľko bodov, koľko má?
Myslim, ze Bottas by oproti Vettelovi v sezonach 2017 a 2018 neobstal a titul by neziskal. Webber to iste proti Alonsovi.
Ok. Tak Bottas nie. On je ako Irvine. Prirodzená dvojka. Ferrari malo v druhej polovici sezóny '99 tiež technickú výhodu voči konkurencií a tiež mu titul unikol o pár bodov i keď mal najlepšiu dvojku v histórií. Ale pozri na Leclerca, tomu robí dvojku 4 násobný majster sveta a môže sa aj roztrhať. Pretože technika je číslo 1. Jazdec číslo 2.
Myslel som vo všeobecnosti. Ale máš pravdu, McLaren nebol top, no LH získal titul aj s ním. To vyvracia tie hlúpe komentáre o tom, ako to dáva len s dominantným autom. Alonso sa predviedol so svojím charakterom aj v iných tímoch, preto žiadne prekvapenie, že McLaren stavil na LH a čas im dal za pravdu.
K Vettelovi sa vo Ferrari nespravaju ako k dvojke, k Vettelovi sa tam spravaju ako k handre. A Vettel tiez ani zdaleka neodvadza svoje maximum.