Souhlas. Vypadá to dobře, těším se. A ty nekonečné, blbé a otravné hádky gaučových odborníků na celý vesmír s přihlédnutím k F1 přeskakuju, s tím se nemá cenu zdržovat.
Honzíci zdieľajú Maxa a súhlasia s ním. Kam sme sa to s F1 dostali. Niečo bude asi naozaj zle.
![]()
A celkem s prstem v nose. Jsem dost zvědav, jak to bude vypadat na dalších tratích.
Pekné, ako tu píšete, že plebs sa do toho nevyzná, akoby ste boli z fachu a potom, keď tu niekto zazdieľa, ako na to niekto reaguje naozaj z fachu (tiež negatívne), tak to celé vyzerá dosť humorne
.
Za mna nic moc, vidim, ze vacsinu to chytilo za srdce, ja stale nechapem v com. Pravidla s tym ze sa sem tam predbieha nic nemaju, pravidla su totalne nah0vno. A zachvilu sa prestane takto predbiehat. Na mesiac som si zaplatil voyo sport a uz toho lutujem. Ti tragedi na cele s Eiselem su uplne mimo, nerozumeju sa zavodeniu, nerozumeju sa tomu co divaju, nemaju prehlad o diani na trati, kto sa kde nachadza. A hikaju jak somarikovia pri kazdej kravine. Snazia sa to predat, ze je to super ale nie je. Je to len efekt zmeny, pravidla nic nezlepsili. Teamy jednoducho nemaju dostatok dat, tak je to na pilotoch a ti jazdia ako sa im zachce. Je to rovnake ako ked prisli do F1 Pirelli gumy. Zrazu kopa akcie, lebo to bolo nove a inzinieri nemali data. Akonahle sa nazbierali tak vsetci zistili, ze lepsie je nepredbiehat, nezavodit a setrit gumy. Tu to bude zachvilu to iste. Inzinieri vsetko spocitaju a jazdci dostanu presny plan, kde a ako maju deployovat a bude po tej troche srandy co z toho teraz vsetci maju a zostane nam len plachtenie na rovinkach a rekuperovanie.
Antonelli to krasne podrzal, podal pekny vykon, gratulacia. Nic to nemeni na fakte, ze to je zasa auto, co by na prvom mieste doviezla aj op1ca. Mercedes ma obrovsky naskok, doslova giganticky. Divadielko co robili s Ferrari bolo asi na prikaz od Domenicalliho, aby sa nepovedalo, ze na cele je nuda, aj slepy musi vidiet, ze Hamilton s Leclercom nemali ziadny narok. Darmo sa Wolff bude vyhovarat, nie su fer voci zakaznikom, toto nie je o prevodovych pomeroch a podobnych kravinach. A je to len o motore, lebo to auto nijak uzasne nefunguje.
Prvotna radost v RBR z vlastneho motora asi trosku opada, detske choroby tam ocividne este su a treba ich riesit. Verstappenove starty katastrofalne, to nahodne blokovanie zadnych kolies a spolahlivost su dost velke vykricniky.
Suboj Ferrari bol opticky pekny, som rad, ze sa chalani zabavili, Hamilton pozitivne prekvapil.
McLareny no comment. Je az uzasne, ako sa skoro vsetci genialne pripravili na testy, tam tisicky kilometrov, minimalne problemy, spolahlivost uzasna a pridu zavody a zrazu vypadnutia a dokonca aj neschopnost odstartovat. Toto nie je technika, to je ludsky faktor.
ale zas nepíšeš vždy zle:
Ťažko sa porovnáva medzi teamami, ale v rámci teamov si zrejme myslel:
HAM vs. LEC
HAD vs. VER (štarty?)
Takže súhlasím, zrejme HAM a HAD teraz ťažia z tej výhody. Ale časom sa to dorovná ![]()
Eisele bol kedysi fajn komentátor, dnes sa z neho stal len hypeman, ktorý zabúda sledovať dianie. Rosina bol vždy mimo a tie jeho “objektívne” názory na pilotov sú na úrovni Honziho.
Ale s Pepom Králom to býva fajn. S ním sú dobré aj tréningy ako taký podcast pri práci. Človek sa dozvie dosť zo zákulisia.
A aby som Eiselemu len nekrivdil, tak čo sa týka zákulisných info, tie máva občas zaujímavé tiež. Prehľad má, sociálne siete mu idú, ale mohol by už ostať len ako taký ich šéf a marketér a mohli by nájsť poriadneho hlavného komentátora (ale taký asi v CZ-SK pre F1 nie je).
Vtedy som si naivne myslel, že sa o väčšinu vecí budú starať piloti, ale keďže im to do značnej miery manažuje AIčka (alebo ľudia v padocku/v centre tímu), tak som sa mýlil
.
![]()
Vážne, takže MAX a LEC má horšie AI a ľudí v padocku? Ty si teda zástupca “plebsu”? Alebo “z fachu”?
opäť súhlasím, vyzerá to humorne ![]()
![]()
Toto je úplne choré. A ešte to, že v Q sa im oplatí ísť pomalšie a konzistentne, nech sa softvér učí a manažuje energiu lepšie ako to skrátka napáliť v jednom kole a ide o to, kto má väčšie gule a zajazdí lepšie kolo.
Toto nie je krok späť, ale krok úplne mimo F1.
No evidentne má Max horších ľudí v padocku, keď majú dve DNFka po dvoch pretekoch, a celý ten ich package nefunguje tak dobre, ako ostatným, to je jedna vec
, a v prípade Charlesa, jemu tento okruh nesedí, a Ham tu bol vždy silný, čiže by som to nebral, ako smerodajné merítko, tj. on by bol zrejme na tom horšie, aj keby neboli tieto motory (plus k tomu prispieva aj fakt, že tento monopost Ferrari je lepšie stavaný pre Hama, resp. jeho brali do úvahy tiež, keď sa robil vývoj, preto to Charlesovi nemusí tak dobre sedieť a Ham je mu bližšie). ![]()
Ja sa nepasujem za zástupcu plebsu, ale objektívne som jeho členom, keďže nie som z fachu F1ky.
To že je teraz Minimax na pravom mieste s tebou súhlasím. Veď len si pozri ten jeho intergalakticky štart to famózne predbiehanie jazdcov okolo 12miesta, a to jeho dojazdove kolo do boxov tak to bola ukážka jeho geniality.Toto keď si pozrú budúce generácie budú v nemom úžase.A chlapci z Maramela by sa mali od Minimaxa inšpirovať ako bojovať v súbojoch.Ved kto by mohol zabudnúť na majstrove neskutočne obiehacie manévre s vytláčanim súperov mimo trať, prípadne úžasné obranné manévre v štýle Gordona Shumwayna alias ALFA ,ty cezo mňa neprejdes aj keby sme mali obaja skončiť v bariéra zavŕšené hysterickymi vysielačkami že on za to nemôže. Ja neviem čo už môže vyjadriť tu jeho geniality.Ved dnešné preteky bez Minimaxa by nemali žiaden adrenalín. Zakončím to heslom S Minimaxom v boxoch a nikdy inak.
kkk
(15#konských#nadobudnutých#plachtením#LI#CO)
odkedy som prešiel na skysports tak to je uplny rozdiel oproti Eiselemu a spol. Skusil som si porovnať 1 trening v Číne, skysports komentare k treningu, zakulisne info nejake rozhovory a všetko o F1.. na novasporte som počuval eiseleho čo robí jeho syn a manželka a bol pri tej Karoline jak prvák čo vídí svoju vysnenu ženu a Fabryho kde bol na dovolenke a kym povedal svoju myšlienku tak prešlo 5 minut z treningu.
Ono, zatiaľ sa benefituje zo zmeny pravidiel, keď sa prach ustáli, na to som zvedavý, ale možno toho nebudem svedkom, do Suzuky tomu dám šancu a potom asi “arivederči”, napr. kvaldy sa už neoplatí pozerať podľa mňa, tie som vynechal obe a nejak mi to žily netrhalo, keď viem, že ešte aj v hotlape robia LI-CO
.
Wolff tam skakal ako zmyslov zbaveny ked Antonelli vyhral.
Kvaldu je uplne zbytocne pozerat, staci zaznam. Vobec nevies ako na tom kto je v podstate az do poslednej zakruty a porovnanie medzi stajnami ci pilotmi je uplne bezpredmetne ked ma kazdy tim ci dokonca kazdy pilot vlastnu mapu.
Suboje na trati su take zvlastne. Piloti sa snazia odhadnut ako tomu druhemu pokazit rytmus. Mozno chyba aby Ferrari naslo niekde po sekundy
Treba hľadať pozitíva, človek bude mať aspoň voľnejšie víkendy a prenos F1 nebude tak dôležitý. Keď budeš doma, tak si to pustíš, ale nebudeš si podľa toho robiť program. A keď bude vonku pekne alebo budeš mať iný program, tak večer pozrieš highlighty na YouTube a vybavené.
Kvalifikácia je úplná fraška s tým LI-CO a manažmentom batérie.
Na VC, na ktoré idem tento rok, sa prvýkrát viac teším na sprievodné série a program ako na F1.