LIVE: Veľká cena Bahrajnu 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Už začínáš mít rád Flavia? :smiley:

2 Likes

Osobne si nemyslim, ze sa to Piastrimu moze podarit. Na to je vykonnost medzi nim a Norrisom prilis vyrovnana. Oscar sa moze dostat na vlnu uspechu, ale Norris skor ci neskor svoj (nespochybnitelny) potencial ukaze.

1 Like

Auto na viac nema, to je komicke povedat, ked mu kolega nalozi okolo desiatich sekund (a to este zmazal stratu cez SC).

1 Like

Ne. :grin:
image

Snis o velkem cernem, to asi kazda, ci?

Toto veľmi nenápadné rypnutie nebolo. :sweat_smile:

1 Like

Kolegovi nalozil Norris, na Lewise nema.

Je to osobny utok. Fakticke konstatovanie by to bolo iba v pripade, keby si mal monopol na to, urcovat, koho treba brat vazne a koho nie. Takyto monopol nemas (alebo z coho ho pripadne odvodzujes?), cize sa jedna len o tvoj osobny (a utocny) odhad.

3 Likes

Podle mě může. Neříkám, že je to ta nejpravděpodobnější verze, Norris rychlost určitě má. Ale Piastri fakticky jede teprve třetí sezónu a velmi dynamicky se zlepšuje. Takže možnost, že odskočí Norrisovi i tak nějak generálně, bych nevylučoval.

1 Like

Uvidime. Doslova.

Verstappen v pohode. V rámci možností fajn. Žiadny hviezdny výkon, ale vzhľadom na auto a ešte k tomu tie hardy, tak bez nejakej väčšej chyby opäť zobral maximum bodov, na ktoré mal.

Where Alonso? Ďalší životný výkon a P16 v aute, ktoré nemá ani na P20?

1 Like

Nechapem, prosim vysvetlit.

Na to, aby som to oznacil za dobru limitaciu skod, by musel skoncit aspon druhy. Ale ok, ako som pisal vcera, aj v najrychlejsom aute sa vitazstvo nerodi lahko, v sampionate Norris nema zlu poziciu, na taky mizerny vikend sa tretie miesto moze vnimat ako dobre body. Len by bolo dobre polozit si otazku, kedy sa uz Norris chysta predviest aj nieco ine, nez limitovat skody, lebo zo styroch vikendov s najrychlejsim autom ma zatial jedno vitazstvo, ku ktoremu sa tiez dotriasol ovela viac, ako mal. Z toho hladiska, akokolvek si ludsky vazim pristup @Evap, ktora do jazdcov nekope len preto, ze sa im nedari, nemozem sa stotoznit s jej nazorom, na zaklade ktoreho si Norris zasluzi pochvalu.

Zisk titulu je pre Norrisa samozrejme stale velmi realny ciel, ale po dnesku sa da uz s ovela vacsou istotou tvrdit, ze to bude urcite ovela dramatickejsia bitka, nez by sa na zaklade Norrisovej minulorocnej prevahy nad Piastrim mozno predpokladalo. Norrisova spanila jazda za titulom uz asi nie je prilis na stole a vyzera to prinajlepsom na dramaticku bitlku az do konca. V horsom pripade Norris nebude vediet zneprijemnit zivot ani Piastrimu, aj ked ja mam stale v hlave jeho minulorocne vykony a verim v jeho schopnosti.

Iste, mozno Norris pocas dalsich vikendov odstartuju vitaznu snuru, ale sucasne momentum tomu urcite nenasvedcuje.

A z hry by som stale nevylucil ani Verstappena. Tento vikend sa samozrejme pokazilo, co mohlo a je jasne, ze sa musia spoliehat na zmenu rozlozenia sil a v tej suvislosti asi na upravu technickych pravidiel v Barcelone. Ak sa tam nevysvihnu na celo, nemaju sancu, ale uplne by som tento scenar neodpisal. U Verstappena je narozdiel od Norrisa podstatne vacsia istota, ze akonahle bude mat v rukach potrebnu techniku, vytazi z nej plny potencial.

Inak bude zaujimave aj sledovat, ako sa so situaciou vyrovna Piastri. Momentalne jazdi velmi dobre, urcite predcil moje ocakavania a je lepsi od Norrisa. Ale tiez mozno trochu tazi z toho, ze ocakavania su skor na strane Norrisa a ked sa to vzhladom na jeho vykony v priebehu sezony zmeni, moze byt pre neho pod tlakom narocnejsie udrzat si tento level. Podobne ako to napriklad bolo v roku 2010 medzi Vettelom a Webberom. Tam sa tiez Webber dokazal dostat do pozicie, ze v istom bode sezony dokazal podavat lepsie vykony nez jazdecky urcite vyssie ceneny Vettel. Ale ked to pre neho zacalo byt s titulom uz naozaj realne, bol to on, kto sa pocas poslednych vikendov pod tlakom zlomil a uvolneny Vettel naopak po letnej prestavke predvadzal spickove vykony.

Vyzera to na zaujimavu sezonu, tesim sa na to.

3 Likes

Mne sa zda tuto sezonu Piastri ako pilot s vacsim potencialom ako Norris. Lando je stale velmi silny v kvalifikaciach. Oscar posobi presvedcivejsie a istejsie. Divaka tak nedviha zo stolicky ako pri Landovych manevroch.

1 Like

Norris by si mal zapnut MotoGP, aby videl, ako vyzera comeback po nepodarenej kvalifikacii.

Vzhledem k tomu na auto? Ono na něm záleží? Já myslel že konstrukce je na max rychlost, kterou zvlada jen on. No čekal jsem víc.

4 Likes

rusell jazdil s otvorenym drs pretocte si to v poslednom stinte to bolo vidno na zadnej rovinke ked sa rezia sustredila na suboj noris leclerc, ak nepride trest tak je to joke

2 Likes

To není osobní útok, to je konstatování. Klidně ho ber vážně, ale bereš vážně co tvrdil před týdnem, nebo co tvrdí teď? Protože mě z toho seriózní diskuze neplyne. Ale to je čistě můj pohled

Není to osobní útok, od těch je tu třeba Jos. Říkám, člověk co jednou řekna A, a za týden tvrdí B, tak nevede serizoní debaty, pokud sám neřekne, že se spletl atd.

Víc to není potřeba řešit.

Ty mi povedz po tom P16.

2 Likes

Ano - a to je na tom to skvělé. Máme téma a zdroj napětí, i když náš oblíbenec aktuálně není v úplně dobré pozici. :wink: Jak ostatně sám konstatoval a Hogr se do něj pustil s tím, že už to vzdává po třetím závodě, no Alonso there. :wink: Ten kluk si chybu nepřizná, ani kdyby na tom závisel jeho život. :wink: Přitom aktuální Red Bull opravdu není auto na titul, jak jsi fakticky napsal v svém souhrnném hodnocení výše.