Klid.
Nemělo se odstartovat v 16? Jsem napnutej jak kšandy
Ved to vidi kazdy, ze vcera bol Stroll minimalne na urovni Alonsa, da sa povedat, ze aj mierne lepsi nakolko po prvej zakrute bol daleko posledny.
To uz je uplne smiesne, co tu Situs s Hogrom predvadzaju. Ako kazdy niekomu fandi, ale toto je extrem, fanatizmus, choroba, neviem ako to inak nazvat. Skratka sekta s vygumovanou hlavou, ktora si idealizuje svoju modlu.
Hore da obrazok len preto, ze tam je napisane, ze Alonso bol po Verstappenovi najrychlejsi na konci preteku a tesi sa z toho. To, ze mal o 6-10 kol cerstvejsie pneu oproti konkurencii (Ferr, McL, Merc) ho netrapi. A dole da uz do druheho vlakna rovnaky ranking len preto, ze je tam Alonso dobre ohodnoteny, ale to, ze je ten ranking totalny nezmysel mu je jasne.
Dobre vie, preco sem nedal overeny ranking planetf1, ktory je objektivnejsi a velmi casto to celkom presne triafa. Lebo v nom Alonso dostal 7 bodov a Stroll 8.5. Takze paci sa, tu je ranking, ktory ma zmysel (kedze zoradovat pilotov od 1 do 20 je totalna hlupost a vie to kazdy). Treba vymazat medzery:
https:// www.planetf1. com/features/bahrain-grand-prix-2024-driver-ratings
Hodnotenie planetf1 - Alonso 7 bodov, Stroll 8.5 bodov z 10. Ja bych rekl, ze to celkom predvedenym vykonum odpovida.
No pod diskutovat k F1 Situsko.
PS: Predpokladam, ze so mnou diskutovat k F1 nebudes, lebo na to nemas a sam vies, ze ja pouzivam logicke argumenty, fakty a cisla narozdiel od fanatizmu. Ale ked sa riesia mimo F1, tak tam si hned aktivny a pomahas svojmu Hogrikovi. Tak ma prekvap a pod diskutovat k F1 aspon raz po roku.
Takže se odvoláváš na the race ohledně Strolla, ale když na stejném zdroji je Alonso hodnocen, jako 3 ze všech pilotů a Stroll 8, tak se to má brát s rezervou? To je nějaká online forma stand up comedy nebo co?
Treba to mierne upravit:
F1 NASA - Red Bull + Max
F1 - Red Bull (Perez), Ferrari
F1.2 - Mercedes, McLaren
F1.3 - Aston
F1.5 - RB, Haas, Stake, Williams
F1.7 - Alpine
F1.9 - Sargeant
Zkus číst ve větším klidu, člověče. Celý můj příspěvek měl jednoduchou logiku: zatímco Situs výše zdůrazňoval, že v závodě Alonso de facto zdolal Strolla rozdílem třídy (jako obvykle), poukázal jsem na to, že tentokrát se o takovém rozdílu nedá hovořit. K tomu jsem dodal, že někteří Strolla za samotný závod hodnotí dokonce lépe, viz článek na the-Race. To neznamená, že se s tím nutně ztotožňuji, ale že srovnání výkonu FA a LS v závodě nevyznívá jednoznačně ve prospěch jednoho a neprospěch druhého.
Což je, domnívám se, rozumný úhel pohledu.
Ad EdStraw: ten svůj ranking koncipuje na základě celého víkendu, tady byla ovšem řeč čistě o závodu. Straw přikládá značný význam i kvalifikaci, ta samozřejmě dopadla pro FA daleko lépe než pro LS.
Dále, Ed Straw dává Alonsovi vysokou známku prakticky kdykoli, určitý bias tam je, všimli si toho i uživatelé. Rozhodně lze zpochybňovat zařazení Carlose Sainze na P5, když podal bojovný výkon a de facto vytěžil maximum, a s otazníkem má Ed Straw i jiné body. Ale v souvislosti s “winners/losers” na the-Race jsem doplnil, že i toto hodnocení je otevřeno diskusi. Situsův problém tkví v tom, že kdykoli vůči FA zaujme někdo jiný pohled než superlativy, vystartuje a začne sjednávat “nápravu”. Přitom sám v jedné reakci napsal prakticky to, co jsem napsal v původním příspěvku, kterým jsem doplnil názor @Papa_Jos: v samotném závodě nedopadl Stroll tak, aby se hovořilo o nějaké druhé lize nebo propadáku v porovnání s kolegou. Podle mého byly jejich výkony srovnatelné, což odpovídá i mému širšímu názoru, že v horším voze je Stroll vůči kolegům kompetitivnější než ve výborném (protože mu chybí schopnost využít maximum dobrého monopostu).
@Papa_Jos No jo, Situs už jiný nebude.
U nas sa nehovori, ze “iny uz nebude”, ale “raz cocot, navzdy cocot”. Navyse ak ide o cloveka po 50ke bez kuska sebareflexie, ktory je takto prepnuty zo sportovca, ktoreho obdivuje. A este navyse ak ide o cloveka, ktory ked prehra fakticku a argumentacnu slusnu debatu, tak to hned zvrhne do osobnej roviny a zacne sa vyhrazat fyzickym nasilim. Za online diskusiu.
Ja tiez obdivujem a fandim vela sportovcom (Verstappen, Ovechkin, Ronaldo, …), da sa povedat rovnakou mierou vsetkym, ale aby mi takto je.balo z niektoreho z nich, tak to by som si ruky dolamal, nech si nerobim hanbu na internete.
Proste tito dvaja klauni sa nasli, preto si tak rozumeju. Chvalabohu je tu dost fanusikov normalnych. Len skoda, ze to vsetko prebijaju henti dvaja, ktori su tu nonstop a zavisli, ze tvoria vacsinu obsahu fora.
Ale já to čtu v klidu, já jen poukazuji na to, že rád bagatelizuješ články i příspěvky, které nepasují do tvého systému tvrzení, to je celé.
Co se týče hodnocení, tak dává smysl hodnotit celý víkend, ne jen závod, ale budiž. V samotném závodě se dostal Stroll na chvost pole ne svojí chybou, což mu samozřejmě změnilo závod, ale šel do boxů pro nový pneu do boxů a jezdil v čistém vzduchu, mezitím mu piloti tam odpitovali na plánované zastávky a pak si zapředjížděl Alpiny s Williamsem (který mají značnou race pace ztrátu na AM). Mezitím Alonso nějakou dobu bojoval s McL a Hamem, když AM ztrácí 0,5s na McL i Mercedes.
Nevím co víc tady chceš hodnotit jiného hodnotit. Ve výsledku 19s v cíli je prostě 19s v cíli
On se někdo vyjádřil o jeho závodě že byl v druhé lize? Já jsem teda celou diskuzi nečetl ale nemám dojem že by ho někdo po závodě vůbec srážel. Jen jsem si všiml tvé snahy orodivat Vettela, při tom Vettel nedokázal ani častěji dojet před Strollem než za ním A ty kvalifikační data jsem ti posílal, neuznat to že Alosno si vede vůči Strollovi mnohem lépe než se dařilo Vettelovi chce fakt kuráž
@Hedgehog ten lajk je tenký ľad. Dnes večer chceš citový výlev alebo urážky od krátkonohého Honzíka?
realne, som chcel Bretnixovi vzdat hold, ze ho to za tych par dni, co sa vratil, este nepreslo, ale kaslem na to
Ten musel trpět jak zvíře když se Alonso vzdaloval ke konci o více než sekundu na kolo
Je veľmi dobré, že sa vrátil. On mal vždy zmysluplné príspevky. Frustráti sa však ukázali, že o také záujme nemajú, len o fanatizovanie Alonsa alebo o hádky. Škoda, že hapo sa ešte nevrátil.
hapo sa uz nikdy nevrati
preco by to vlastne aj robil, nedivim sa mu
Ještě to o tutoringu mohl
bavi vas to? denno denne si ist jeden scenar?
Nebaví, ale když to vytáhl, musíme si to nechat líbit nebo co? Argumenty máme, tak o co jde? Zajímá mě názor, ne jaký straně zase budeš nakládat tvým zaujatým klackem.