LIVE: Veľká cena Bahrajnu 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Koukám, že Merc taky zapracoval na pitech

Viem, myslel som to z dlhodobeho hladiska, lebo 2-3 roky dozadu boli na smiech aj kvoli pitstopom. Ale pamamtam sa, ze uz minuly rok pravidelne strielali pitstopy za 2.2-2.3s. :slight_smile:

Som zvedavy kedy sa zlepsia v Mercedese.

Když budou držet pity aspoň takhle, tak v pohodě…

Škoda, že si zavřeli ten kryt motoru. Bylo by to veselejší…
Formula uno psali, že na overheatingu ztratili 0,6-0,7s…
Russell říkal 0,4s… tak nevím.

Těžko soudit, uvidíme už za necelej týden. Ale myslím si, že obrázek bude vlemi podobný, jen ten rozdíl AM k McL s Mercedesme bude ještě větší

Jo ještě měl Hamilton často 1% baterie, takže ten žeton na ERS nic moc. :smiley:

No měl přišlo ERS z pohledu rychlosti na rovinkách v pohodě oproti loňsku

2 Likes

Podpůrný názor: na the-Race zařadili Strolla mezi “winners”, zatímco Aston (nikoli ale jmenovitě Alonso) figuroval mezi “losers”. Důvodem pro ocenění LS byla skutečnost, že navzdory propadu na chvost pole se dostal na bodovanou pozici, která navíc realisticky odpovídala možnostem týmu, a dojel pouze pozici za FA. Takže důvody hovořit o podstatném kvalitativním rozdílu mezi výkonem FA a LS v závodě v Bahrajnu neexistují, resp. podle redaktora the-Race lze dokonce vystavit o něco lepší známku Strollovi. Názor the-Race je samozřejmě otevřený diskusi.

A vždyť, proč ne. Stroll je teď v nejlepších letech a už v F1 patří mezi ty zkušenější borce. Proč jsi na něj tak fixován? To tě tolik štve že ho Alonso převyšuje více než to dělal Vettel? To spolkni ne.

Jinak Alonso hodnocením 3 a Stroll 8 z toho The Race, je dobrý mít oba v první desítce. No auto žel hodnotit dobře nejde, relativně pochopitelně. Jsou pátý tým, realita.

Šlo pouze o věcnou poznámku k výkonu v jediném závodě, nic víc, nic méně. Navíc s dovětkem, že je to otevřeno diskusi. Zkus to tak neprožívat. Alonso je pilot, ne náboženství.

Ono naopak bych řekl, a už jsem to tu psal, že je potřeba aby se Strollovi dařilo, alespoň relativně, protože když ho Alonso převyšuje jako loni podii tak to nemůže taťka brát dobře v žádném ohledu. No mít pátý auto není žádná sláva, teď bude zapotřebí skutečný vývojový postup. A proti TOP týmům žádná sranda no.

No však diskutuj když chceš. Alonso 3 a Stroll 8, já bych řekl že to celkem předvedeným výkonům odpovídá :man_shrugging: Taky to tak vidíš?

Alonso 3. nejlepší výkon?

No, berme to s rezervou. I Ed má své dny… :wink:

Ještě podotknu, že můj příspěvek výše se týkal výlučně závodu, kdežto Straw´s ranking by měl být za celý víkend - not the same.

Aston ztrácel na top4 0,5s zároveň má náskok před zbytkem světa 0,5s…
10. místo Strolla nebylo nic světového.
Tam musel skončit i kdyby nechtěl. :slightly_smiling_face::wink:

Prostě a jednodušše 9,10. Žádná věda.

3 Likes

Asi tak nějak. Celá pointa je o tom, že ti dva de facto odjeli to, co se dalo, ergo, není důvod nějak vyvyšovat jednoho nad druhého (pokud jde o samotný nedělní závod).

1 Like

Myslím že vykonnost se nehodnotí dle toho, zda skončíš před kolegou o jedno nebo více míst. Verstappen taky skončil před Perezem o jednu příčku. Alonso byl tempem jinde celý závodní víkend.

1 Like

Nesouhlasíš, to jsem si myslel :smile: Jak jde o Alonsa, nejde ti to přes pysky :slightly_smiling_face: V poho, Alonso nemohl docílit více, a Stroll taky ne, na to tam bylo pro Aston příliš velké okno směrem dozadu, a žel ještě větší dopředu.

1 Like

Tak o co se hádáš, když výše mám to, co jsi právě sám napsal? Jen bez ód na Alonsa. Vyjadřoval jsem se pouze k závodu, nikoli ke kombinaci tréninky+Q+závod.

Stačí, když si ze svých příspěvků odfiltruješ “povinnou” adoraci FA a bude to v poho, jak píšeš. :wink:

1 Like

Doplnil jsem jen jejich rating, aby jsi viděl že všechno sedí. Nečekal jsem že ti to tak bude vadit. Kecám, přesně to jsem tušil. Stroll měl dobrý závod, Alonso taky, tak to zkousni no.

A jinak proč hned adorace? Prostě jejich pohled a názor na to.

Nakonec, potvrzení že jsme se zlepšili v Astonu nejvíce ze všech, z pohledu 2leté optiky :muscle: A to s přehledem :smile:

… ale jako takto vidět že za 2 roky těchto pravidel ve Ferrari a Mercedesu nestáhli na RedBull vůbec nic, to je pěkně v prdeli.