LIVE: Veľká cena Bahrajnu 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

To tu však nikto nevie priznať, že dnes bol Alonso na úrovni Strolla. Všetok hej smerujú len na Aston ako som písal vyššie. Keby teraz je v AM namiesto Alonsa Vettel, tak to by tu boli orgie ako je Vettel tragický, že Strolla odstrelil Hulk a aj tak skončil tesne za ním.

Dobre to popísal aj @Bretnix hore.

3 Likes

Vypadá to, že jsou Aston v racepace pohodlně v top5 resp. top10.
To alespoň dodává klid na práci. Bahrain je hodně specifický. Stop-Start. Další bude větší flow.

RB-B celkem nic moc. Čekal jsem je lepší.
Překvapil Kick. Zhou odjel hezký závod, ale to je asi faktor motor Ferrari.

Dobre trapne ty kokos… Hanba

Teď mezi fanatiky hoří SZ a nemůžou na nic přijít :smiley:.
Za chvíli přijde křeč, už se těším.

1 Like

A to se musel Stroll prodírat z konce pole.

1 Like

image

Frustrát dúfal, že na to sa zabudne a bude sa riešiť len prepad Astonu, ktorý ani nenastal. Len pokračuje tam kde skončil minulú sezónu.

Já bych třeba byl víc na positive side a ocenil Strollův nakonec solidní výkon. A myslím si, že se potvrzuje to, co jsem tvrdil už dříve (a sklidil za to od některých posměch, dokud se to nezačalo ukazovat v druhé polovině loňské sezóny): Stroll je solidní pilot do slabšího vozu, tam svým klidným způsobem něco odjede, ale není to pilot, který by uměl naplno zužitkovat skvělý vůz, nepromění se v dravce, který z toho vozu dostane kritické desetinky. Takže v slabším vozu mezi ním a týmovou jedničkou není propastný rozdíl, ten se projeví právě v tom dobrém vozu, kdy Stroll na ta maxima nedosáhne.

Neobracel bych to primárně proti Alonsovi, ale skupinka fanoušků FA, která paralelně neuznává Vettelovy schopnosti a selektivně zdůrazňuje okamžiky, kdy byl v krizi, by měla buď přehodnotit zbytečně striktní kritiku SV (ačkoli Strolla dvakrát s přehledem zdolal, tento týden tu jeho poměr k Strollovi byl zase na talíři), nebo za dnešek vyseknout kritické hodnocení vůči FA, protože v poměru k Strollovi taky úplně neexceloval. Jedno nebo druhé.

1 Like

Presne som to na nich mieril, len som to asi nenapísal dobre, že to nie je o tom, že Alonso by bol lepší od Vettela v Astone. Videli sme to aj minulý rok. Akonáhle sa Aston prepadol, tak Stroll bol odrazu Alonsovi bližšie a občas ho porazil.

Na druhú stranu to z Alonsovej strany dnes fakt nebola žiadna hitparáda, keď vezmeme do úvahy kde bol Stroll po prvom kole a kde Alonso.

3 Likes

20s je kousek za? Tak v tom případě Perez byl dnes na urovni Maxe skoro :clown_face:

1 Like

Jako nevím o co se snažíš? I dnešek ukázal rozdíl mezi Alonsem a Strollem že absolutně nechápu že Vettel měl se Strollem takové problémy. Ve všech atributech Alonso Strolla převyšuje mnohem více než ukazoval Vettel. Nevím co si léčíš ale máš klapky na očích :slightly_smiling_face: Vettel od roku 2020 podprůměrný jezdec. Stačí si nelhat do kapsy.

1 Like

Já jsem zvědavý jestli bude Astonu drobná evoluce loňského vozu stačit.
Buď výraznější inovace teprve příjdou, jako loni u McLarenu, nebo se začnou propadat.
I když moc už není kam.
Respektivě je, ale ostatní jsou až moc daleko. Kromě Visy, ta zlobit teprve začne.

1 Like

Výše máš vše potřebné a Vettel Strolla v součtu dvou sezón přesvědčivě zdolal, takže své fráze o “takových problémech” si nech pro sebe.

Ale OK, frustrace se musí nějak odventilovat a když máš Vettela jako voodoo panenku, tak si do něj zapíchni další špendlík. Nachystej si jich víc, další závod se jede za týden.

Yuki slušný prepal v tom dojazdovacom kole …

Jenže to je sakra málo. Průměrně ztratili 0.5s na McL s Merc a 0.8s na Ferrari, ano plánují několik uprgadu (ne vyckavani, jak loni), ale to musí být enormní zlepšení, když se budou zlepšovat i ostatní

Alonso dojel na maximu, co mohl.
Víc toho udělat nemohl. Aston v území nikoho.

Kopnem si příště. :wink::+1:

4 Likes

Koľko bol rozdiel medzi Alonsom a Strollom na konci prvého kola a koľko medzi Verstappenom a Pérezom?

Navyše Verstappen na čele jazdil len to čo potreboval a určite mal niečo v zálohe, Pérez takto voľne ísť nemohol kvôli Sainzovi.

Ale chápem, že logika u teba pokulháva na obe krátke nohy.

Uvidíme. Inovace přinese každý. Druhá věc je, jak moc je Bahrajn reprezentativní, když se nedaří. Každopádně ztráta 75 sekund v cíli na vítěze je drastická, týmy za AM už dostaly kolo. Navíc FA prohrál souboje o pozici s McLareny a Hamiltonem, což taky nenaznačuje nic dobrého.

Chceš říci že Alonso není uplně v jiné třídě oproti tomu co s Strollem předváděl Vettel?

Můžeš mi říci jejich kvalifikační duely? Skóre? Kvalifikační výhoda? H2H? Nevidíš rozdíl? Vettel podprůměr od 2020, tím jsem si zcela jist. Ne pocitem, ale jeho čísly!

Ti nevím Bretnixi, ale nemusíš tak jedovatě reagovat :slightly_smiling_face: