LIVE: Veľká cena Austrálie 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Ked uz tak s 18r. A ked ho mam porovnat na vode s 18r. Verstappenom, tak to musim zobrat ako priklad Braziliu 2016 a to moc dobre z toho Kimi nevyjde. :sweat_smile:

Nechcem ho vsak porovnavat s Hadjarom, Doohanom a spol, kedze Antonelli ma byt ovela vacsi talent a aj tie ambicie su inde. Keby ho mam porovnat s nimi, tak samozrejme super vykon.

Zopakujem - isiel dobre, nerozbil to, ale zatial by som so superlativmi pockal, lebo predbiehal auta o triedu horsie (tak ako Bearman minuly rok vo Ferrari, kde tiez ho vynasali do nebies za to) a hore ho posunuli okolnosti ako SC / dobre nacasovanie pitstopu.

Nikto ho nevynasa do nebies, pisem len, ze dnes bol jazdcom dna. To sa hodnoti spravidla podla toho, ako sa komu podaria preteky oproti ocakavaniam alebo startovej pozicii, kto bol aktivny atd. A to Kimi splnal najlepsie.

Mohol by si sa hadat, ze “ale Verstappen bol najelpsi, pretoze je to proste lepsi jazdec nez Antonelli a dosiel druhy a vedel sa kvalifikovat lepsie atd”. Ale to by bolo v rozpore s tym, ako sa anketa jazdec dna hodnoti. Nedostane to majster sveta len za to, ze to tam odsedel na druhom mieste. To by potom cela anketa nemala zmysel.

Ani jednu vec z tych 2 co som chcel si nedokazal:
A, ziadny utok na jezka
B, bez vytrhnutia kontextu (jezko rypal do mna o whataboutizme k Ferrari, v reakcii na mna kde som pisal aj o Mercedese) To je nevyvrateny fakt.

Takze ano, berem to osobne ked klames na moju adresu. U seba to ako konflikt nevidis, ale ja mam konflikt s kopa ludmi (mimo teba dvaja k jednej teme), to je tvoja objektivita :smiley:

Takze ak to myslis konstruktivne, tak odvolas tie slova, alebo nemusis a u mna plati 3x a dost. Ty dobre vies, ze k tomuto sme si pisali, ale ty to bez eskalacie a hrotenia nevydrzis asi…

Samozrejme, nemali zakaz spolu superit pocas celych pretekov, iba v momentoch, kde bola realna sanca na vzajomny suboj.

1 Like

Ano, Oscar uz nemal zvysnych 50+ kol sancu…

To pises, akoby som to niekde popieral.
Evka to opisala, nie je co riesit.
Ak si myslis, ze je to ako prepustenie pozicie ci zakaz na cely zavod, nech sa paci.

Ja sa s tebou zhodnem v tom, ze isiel dobre, ale v jazdcovi dna nie. U mna je jazdec dna ten, kto poda najlepsi vykon a to boli dnes Verstappen alebo Russell. Kimi za mna podal vykon dobry, ale jeho posun polom hore nebol cisto jeho zasluha, ale aj zasluha lepsieho auta a SC, navyse tam spravil hodiny (nebyt tych, tak by som ho mozno zvazil tiez, lebo az taka velka chyba to nebola a pochytal to dobre).

Verstappen dlho bojoval s autami, na ktore nemal, vdaka svojmu startu a peknemu manevru na Piastriho (z coho pramenila aj jedna mala chybicka) a dokonca takmer aj vyhral, pricom na vitazstvo absolutne nemal auto (samozrejme boli tam aj SC a ine okolnosti, ale on tomu isiel naproti), a Russell zase nebol vidiet, ale pravdepodobne isiel bez chyby to, co potreboval.

Pripadne by som este zvazil Albona, na ktoreho som skoro zabudol, mozno by som ho dal este pred tychto dvoch. :slight_smile:

Urcit jazdca dna je teraz narocne, ked uz Perez isiel do dochodku.

2 Likes

Nemozes za jazdca dna vyhlasit niekoho, kto bol v tych pretekoch pomaly neviditelny a este sa ani len moc neposunul zo startovej pozicie.

1 Like

Toto tu uz bolo. Vsetko co pises ty su fakty a vsetko co pisu ostatni su domnienky. Ty chces od vsetkych, aby vsetko citovali a dokladali, ale to, ze ty sam trepes uplne bludy a klamstva do vetra, tak to je u teba v poriadku:

Vyjadri sa k tomuto, lebo evidentne klames a mas to tu dolozene, no zamerne si to prehliadol, ale odomna si citaty a neviem ake dokazovanie chcel a nadalej utocis, ze ja klamem na tvoju adresu. Opat raz:

Odomna ziadas odvolavanie niecoho, no tvoje klamstva su v poriadku. Takze cakam, ze odvolas to, co je na obrazku vyssie.

Ja eskalujem? Ja pisem o McLarene a ty to potom zvrtnes do osobnej roviny, lebo nevies sa preniest cez kritiku ich chyb. Tak isto ako ja ich dnes kritizovala @Kiks , azda este vo vacsej miere a taky isty nazor mali uplne vsetci (s vynikou teba), no napisali to len raz, lebo nekomentovali cele preteky alebo nediskutovali dalej k tomu.

Tak je to jasne, dnes je to Hadjar.

Můj jezdec dne je Hulk.
Totálně nejhorší tým na P7? Výborný.

4 Likes

Dnes mal mini Max obrovské šťastie. Nabudúce bude za Ferrari. Dúfam, že ho psychopat takto nezačne zas týrať

Tiez dobra volba. Sauber ma uz teraz viac bodov nez za cely minuly rok.

Ved vyvrat co som napisal o konflikte s jezkom. Nic k tomu si nedal, len klames o utoku, pritom rypal jezko do mna a tvoje citacie utok na neho nepotvrdili dokonca ani ked vytrhavas z kontextu… Cize plati, ze ma osobne urazas na zaklade tvojich pocitov, nie faktov.

Kritiku na Maxa som myslel TENTO zavod.
Norrisovu chybu dokola rozmazavas, riesis McLaren,l atd. Ty si si vytvoril novu temu ci to zle pochopil a preto som nemal dovod reagovat, kedze to nebolo k veci… Mexiko atd. ti uznavam, nema to nic s dneskom.

Dufam, ze to tak ostane a ze sa chalan nevrati s Cadillacom.

1 Like

no, stále môžeš zmeniť názor. Aj iní, veľmi múdri sa niekedy pomýlili, ale dokázali si priznať chybu :wink: (správanie/prejav ovplyvňuje IQ/EQ - žiaľ je to teraz tak aktuálne aj u tých, čo rozhodujú o veľmi dôležitých veciach pre fungovanie štátu - sorry za politickú vsuvku) :frowning:

Touto logikou nemoze byt nikdy jazdcom dna pilot, ktory startuje na PP a vyhra. :slight_smile:

To, ze je niekto neviditelny, lebo ma auto vyrazne pomalsie ako piloti pred nim a zaroven rychlejsie ako ti za nim neznamena, ze nemoze podat najlepsi vykon. A u mna je jazdec dna ten, co poda najlepsi vykon.

Ty hodnotis Kimiho len preto, ze sa tak vyrazne posunul. Startoval 16ty, 4-5 pilotov pred nim vypadli a potom mu pomohlo vyborne nacasovanie boxov. Realne na Mercedese predbehol asi len Sauber, Aston a tusim Albona, od ktorych mal ovela lepsi monopost. Opakujem, ze nezhadzujem jeho vykon, na novacika velmi dobre, ale jazdec dna za mna urcite nie, no respektujem, ze to vidis inak a chapem tvoje dovody (len ja sa na to pozeram inak a hodnotim to vseobecne ako najlepsi vykon pilota).

Ja som tu od niektorých čítal názory, že jazdec dňa je skôr ocenenie popularity ako jazdeckého výkonu. Tak ako potom?

Klamstvo, len aby si si zase do mna kopoll.
Nemali vsetci a z kritikov si ty uplne jednoznacne na prvom mieste v pocte prispevkov a zvelicovani…

3 Likes

Špatně se to hodnotí.
Albon, Hulk, Russell asi jediní bezchybní jezdci. Nebo aspoň o žádné chybě nevím.
Ale zase jsi ani nevěděl, že jsou na trati.

Verst měl silný začátek a konec, ale ve středu závodu po chybě jeho tempo totálně odpadlo…
Norris taky trochu vypadl z tempa, Piastri tempo měl, ale zase vypadl ze závodu.
Kimi byl asi nejzábavnější jezdec, předjížděl, tlačil na to. Na nováčka super.

Já to dám Hulkovi. Hrozný auto, jízda bez chyb. Totálně perfektní P7, a jak říkáš, mají více bodů než vloni. A nejspíš to za normálních okolností budou i poslední body. :smiley:

2 Likes