LIVE: Veľká cena Austrálie 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Jo presne, máš pravdu, na tú chybu Maxa (vs Piastri) som úplne zabudol.

Russell s Antonellim sú super dvojka. Keďže nemajú víťazné auto, tak sa budú pekne doplňať, nebudú sa vadiť. Mercedes stavia na dobrých základoch.

3 Likes

Že zrovna ty píšeš niečo o objektivite :joy: MV bol podľa teba top 2 výkon dnes, pričom v polovici pretekov strácal 16 sekúnd na čelo, spravil chybu, ktorá ho stála priamo pozíciu na trati a len vďaka SC si vôbec pričuchol k čelu pretekov. Top výkon ako vyšitý :clown_face:

4 Likes

Kamarat dost to tu stracas poslednu dobu. Vedies tu nezhody s dost ludmi a este zautocis aj na @Hedgehog , s ktorym tu nema problem takmer nikto a je sice fanusik Ferrari, ale velmi triezvy, nehejtuje nikoho a nema tu s nikym problem. :slight_smile:

Napises, ze ja klamem.

A v dalsej vete hned sam klames az sa ti z huby prasi:

Par komentarov po tom, co som napisal o Maxovi toto:

Vobec ho nezosmiesnujem, len pisem, ze na vode nie je tak dobry ako Verstappen s Russellom a robi na nej chyby, co dnes opat potvrdil. To len ty nevies prijat a vidiet realitu ohladom Landa.

Suma sumarum, klames sam, v konflikte si tu s X ludmi za posledny vikend a mne vycitas veci, ktore tu napisali vsetci (TR McLarenu) a nie som jediny, co ju kritizoval opakovane (napriklad @Kiks tiez).

A reálne skončil 4 na trati

A tá P16 nakoniec ozaj bola príležitosť sa ukázať a aj veľa naučiť.

Aj keď niekedy som nevedela či ma tie jeho schopnosti na vode a odvaha desili alebo tešili. Optimizmus ale bol primeraný schopnostiam našťastie.

1 Like

A milujem tie komenty “dnes sa ukázalo, kto je kvalita a kto na to nemá”

Čiže Stroll lepší jazdec než Alonso, hej?

2 Likes

Co viac mal Verstappen s Russellom spravit, ked McLaren bol niekedy az o sekundu na kolo rychlejsi? :smiley:

Norris sedel v dominantnom a najstabilnejsom aute zo vsetkych a jeho jedinym superom bol Piastri a aj to mu ho odstavil tim. Takze by som si dovolil tvrdit, ze Norris to mal dnes azda najlahsie z celeho pola, lebo aj pripadne chyby by dokazal v tom aute vyjazdit (co sa potvrdilo, ze dve chyby ho nestali ani bod). :slight_smile:

Rovnako sa smykol Piastri a zahodil tym P2. Niekedy je ta hranica tenka.

Norris mal minimalne vylet na trat tazsi, ako taky Piastri - ten aspon videl, ze niekto prenim sa vytrepal von… Aj ked tesne, ale mohol.

Norris tam nemal nikoho…

A k tomu prvemu - sedel v dominantnom aute - jj, tak jak Lewis a Max roky dozadu… :slight_smile: Som rad, ze sa to dokaze priznat :smiley: Btw, tlak na Norrisa je uplny iny, pretoze on titul nema. Max si moze jazdit ovela uvolnejsie, ako ktorykolvek iny pilot. S tymi 4 titulmi…

2 Likes

Keď ideš ako prvý do oblasti, kde je mokro, máš nevýhodu oproti ostatným, ktorí to zistia z tvojich chýb. Pamätám si preteky, kde sa raz takto z prvých dvoch priečok šmykli Schumacher i Barrichello (tuším nejaka Malajzia), presne podľa podobného princípu.

Máš pravdu, že tá hranica je tenká, ale práve preto by som nesúdil tak prísne.

Max tiež spravil chyby… na jeho pomery to dnes bol priemer, vie zajazdiť lepšie preteky.

2 Likes

Toto boli moje pozavodne hodnotenia.
Pre slovickarov by som v rychlosti napisane “nastrahy” dal mozno “vyzvy vyplyvajuce v chaotickom a mokrom zavode”, ale za vsetkym si stojim.

Nikoho som neglorifikoval (parada bol vysledok, nepisem vykon) a nehejtoval, nic neobjektivne k McLarenu nevidim, als kludne si zi vo svete tvojho presvedcenia a dalej si vymyslaj o hardcore fans a podobne BS, ale uz bezo mna… Ironia, ze to pise zrovna ten, co tu suverenne najviac kritizoval dokola…

1 Like

Kimi nepokazil, ale nemozem povedat, ze by nejako ohuril. Jeho vykon opticky zlepsuje to, ze ini novacikovia to rozbili. Tak by som ho opisal ja. Russell v tom aute jazdil neohrozene pred vsetkymi s vynimkou McL a Maxa, Kimi predbiehal jazdcov v ovela pomalsich autach, takze tento vykon by som neprecenoval. Aby som to spresnil, tak ohurit moc nemal ako, kedze nebojoval so seberovnymi, ale urcite je dolezite, ze to nerozbil. Povedal by som, ze bol dobry, no na chvalu by som este pockal jeden vikend.

Navyse dopredu ho vystrelil neviem ci posledny SC alebo dobre nacasovanie pitstopu, lebo sa mi nezda, ze by bol tak vysoko uz predtym.

Za mna driver of the day Verstappen / Russell.

Trochu jsem dnes čekal trochu více od Russella.
Jako evidentně na čelo neměl tempo celý závod…

Postrádal jsem od něho trochu nějaký chtíč něčeho víc…
Aspoň nějakou snahu útoku na restartech.

Ale třeba si vyhodnotil, že na to nemá, takže se zbytečně nepouštěl do žádných akcí.
Na konci dne to byl jistý a solidní výkon a přivezl maximum.

1 Like

No myslím, že svoje argumenty som predostrel dostatočne a asi by som to zhrnul tak, že s týmto názorom si naozaj celkom sám :slight_smile:

1 Like

on proste potrebuje vždy do niekoho osobne útočiť. Čo diskusia, to si niekoho vyberie a bude doňho opakovane útočiť (možno jeho úchylka, iné problémy,…?). Stačí si ho nevšímať, robiť si z neho srandu a len citovať jeho výroky (na tom sa dá najviac zabaviť).

Len pozor na sarkazmus! Je veľká pravdepodobnosť, hraničiaca s istotou, že to nepochopí.
Pretože on je na to príliš inteligentný (to je sarkazmus a toto vysvetlenie je určené pre toho príliš…) :wink:

Matti - súhlasím s hodnotení pretekov a len dodám, že spokojní sú určite aj vo Williamse.

1 Like

To, ze si prvy na trati, neznamena, ze ides prvy do kazdej zakruty. Ved v tej faze pretekov je pole roztahane na celom okruhu a neviem ci uz tam neboli aj piloti o kolo pozadu.

Ci podla teba tam bolo sucho a zrazu pred Landom tam niekto vylial vodu na trat? To su uplne fantasmagorie. Tie ich vylety z trate neboli az taka tragedia (Piastriho dosledky ano), no Verstappen, Russell, Stroll, Hulkenberg a vela inych, nevyslo z trate vobec, tak nehovorme o tom, ze podali perfektny vykon. Vsetci mali podmienky rovnake.

Ja nepatrim medzi top 20 jazdcov na svete. Ja ich len sledujem a hovorim svoj nazor na ich vykon. :slight_smile:

Suhlasim.

Nesuhlasim. Teda suhlasim, pokial sa bavime o novacikoch alebo o strede pola, ale tu sa bavime o pilotovi, ktory ma byt majstrom sveta.

Ak mi tu nedas citat, kde som zautocil na @Hedgehog s tym, ze to bude naozaj utok a bez vytrhavania z kontextu kto na koho reagoval s “obvineniami”, tak len trepes a ak to neodvolas, nadobro som s tebou skoncil.

Ty si jediny s kym mam pravidelny konflikt a nemal by som ho dnes, ak by si nezacinal ty, nie ja - najskor ako jedony neustale kopes a potom ako prvy pises klamstva o zarytych fans, co ine ako konflikt to potom moze byt?
To ze na McLaren tu pravidelne neumerne utocis ru vidi kopa ludi. Ja to so ziadnym inym timom tak nerobim, sa zobud.

A ine “konflikty” som tu mal okrem spomenuteho k jednej teme s rHapom (a aj tak ho vnimam fajn, len ma to mrzi), s inymi to bola normalna diskusia a dnes sme sa dokonca spatne aj zhodli, ziadny konflikt, tak neustale nefabuluj.

1 Like

Presne tak. Ale narozdiel od nich Lando chybuje aj v dominantnom aute. Lewis s Maxom, ked mali auto s prehladom najrychlejsie, tak robili minimum chyb (Max takmer ziadne a Lewis len minimum). Lando uz viackrat ukazal, ze robi chyby ci ma auto najrychlejsie alebo nie.

To je akoze obhajoba jeho chyb, ze je pod tlakom, lebo nema titul? Ten nema ani Russell napriklad a chyby opat na vode nespravil.

Ja tvoj nazor chapem a respektujem a vzhladom na to, ze je novacik, tak ciastocne aj suhlasim. Len mam asi prisnejsi meter a radsej si na chvalu pockam, kedze Antonelli ma byt podla Wolffa novy Verstappen a sedi v top time. :slight_smile:

Však ale porovnávaj ho so 17 r. Verstappenom, nie s tým terajším :smile:

2 Likes

Zial, vyzera to tak.
Staci sa pozriet kto zacina rypat a byt osobny…
A zrovna on pise mne o konfliktoch :smiley:

Ale mala poznamka, aj ked so mnou viaceri uz za to nesuhlasili, problem s Josom nir je, ze nie je inteligentny (podla mna).
Ale je prilis tvrdy a svoje zaujatie nevidi a ked sa debata stupnuje, zacne pisat osobne a nepravdive veci a to ma fakt uraza a nebavi, nemam to za potreby.
Riesil som to s nim, ale zbytocne…

1 Like

Ak toto nie je utok, tak uz potom neviem. Keby si aj ty tak vedel citovat to, co tvrdis (napriklad to, ze nekritizujem Verstappena - dohladaj si moje komentare k VC Mexika). Mna obvinujes z klamstiev, pritom sam klames.

No zjavne som tento vikend az ten posledny s kym mas konflikt a mal si ich tu predomnou pomerne dost. A ja osobne to nevnimam ako konflikt, lebo to neberiem osobne, to je ten rozdiel. Ja to beriem ako vymenu nazorov. Moze byt niekedy ostrejsia, ale stale z mojho pohladu nie konflikt. Konflikt tu mam len s jednou krysou zubatou.

To slovo “kopat” uz je trapne dookola. Jedine co robim je, ze kritizujem McLaren za ich chyby, lebo ich uz nehodnotim ako tim stredu pola, ale ako majstrovsky top tim, ktory mame porovnavat s RB, Mercedesom a Ferrari. A to tebe vadi, pritom ta kritika odomna na McLaren a Norrisa je vseobecny vacsinovy nazor. Ved aj Eisking o tom cely minuly rok hovoril. Na druhu stranu, ked je za co, tak ich aj pochvalim a mozes si to kludne dohladat.