LIVE: Veľká cena Austrálie 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

To som nikde nikdy nenapísal, ale vidím, že rád tomu budeš dávať stále inú rovinu aby to bolo tak ako chceš.

takže

2 Likes

Fernando v Brazílii jazdil poslednú zákrutu hentak divno. Tak Max išiel vyskúšať, či to funguje aj tu. Nerozročil sa, zostal na trati, nefunguje to, ide sa ďalej.

Start VC je nastraha?

Nenechat sa predbehnut v aute, ktore je absolutne dominantne, je nastraha / parada?

Zavaznu chybu neurobil Russell a Verstappen. Norris spravil zavaznu (hoci nie fatalnu), ked vysiel na trat a stratil pomerne dost casu. Vzhladom na to, ze ide na vitazstvo, tak uz aj toto je zavazna chyba, neporovnavajme ho s tymi, co tam boli len na to, aby to nerozbili.

K poslednym dvom bodom aj skoda nieco pisat. Mal auto, v ktorom neskoncit na P1 po tom, co ti tim odstavi kolegu, by bola hanba. A on to takmer dokazal.

Keby to bol nejaky stredopoliar, tak ho mozme chvalit. Lenze je to pilot, co ma ist na titul tento rok, takze tie kriteria su trosku inde.

Neviem no… dneska mi to prišla od Maxa celkom nuda. Akože hej, vytváral tlak a nespravil chybu, ale inak nič extra neukázal. To isté Russell, v podstate sa len vozil. Akože určite podarené preteky od oboch, ale nedá sa povedať, že by si nejak veľmi pozične polepšili alebo niečo ukázali. Skôr len tam boli a nespravili chybu.

Norris ako líder v ťažkých podmienkach, ktorý sa musel vysporiadať s tlakom, to mal predsa len trošku zložitejšie. Raz sa trochu šmykol na suchých, ale inak mi neprišlo, že by to nejak išiel zahodiť. A to ho nemám rád.

1 Like

Je mi z teba tazko.
Spytaj sa Landofana aky som ja zaryty fan Landa, opat klames ako minulu sezonu a mas potrebu sa hadat.
Ty si hned na uvod pisal o uzasnom manevri Maxa, pritom to nic extra nebolo a si taky fan, ze jeho chybu nekomentujes takmer, ale inych zvelicujes, to ja nerobim.
Lando dnes vyhral v podmienkach, kde ho vzdy zosmiesnujes, vsetko zvladol, mozes sa aj na hlavu postavit, bude to pravda a ine hodnotenia si pis niekomu inemu ak mas takto fabulovat.

Nikto iny tolko x nezvelicoval a neriesil na McLarene “TR” ako zlomyselne ty, to je dalsi fakt.
Uz ti viac k tomuto nebudem odpisovat…

Edit: nastraha/vyzva na zvladnutie v tychto podmienkach, ale treba uboho slovickarit…

2 Likes

A co ma povedat? Vysmiaty tam tancovat a otvorene priznat, ze su mozno dominantni ako RB v 2023? :smiley:

@PUFF že ty si sním tajne píšeš?

A Kimi zajazdil ako nováčik fakt top preteky, keď ho porovnám s Lawsonom a podobnými. Skočiť úplne zozadu na piate miesto a v podstate skončiť pri tímovom kolegovi, tam neni čo vytknúť. Navyše celé preteky aktívny, predbiehal, všetko tam bolo. Za mňa driver of the day.

7 Likes

Vpodstate ano😂, ale uvidíme po R9. McL našiel dačo s pneu, nemyslím že toto až tak aero. Podľa mňa tie brzdné kanáliky niečo skrývajú. Lebo McL nemal degradáciu skoro.

2 Likes

Davala, marketingovy. :slight_smile:

RB napriklad chcel Norrisa k Maxovi, aj to bol podraz podla teba?

Suhlasim, ale McLaren podpisal Piastriho, ked bol v uplne inej situacii a boli radi za hocijake body vtedy. Tam sa hodi mat oboch jazdcov co najlepsich. Teraz je na nich, aby ich dokazali zmanazovat.

Pozdravujem Petra. Dnes bol Max medzi tými, ktorí to neroztočili a neposlali mimo trať. Veľa takých nebolo (okrem Maxa George, Alex, Lance, Nico, Lewis). Zvládol to bezchybne.

Tohle je pravda, to vypadalo, jako by se jich degradace vůbec netýkala. To uvidíme.

A ještě si tam při závodě dělal z Hulka legraci, když udělal donut, aby ho mohl předjet 2x. :slight_smile: :smiley:

3 Likes

Len to, ze nieco nepokazis, este neznamena perfektny vykon. Ale aby som len nekritizoval. McLaren podal perfektny vykon, len obaja jazdci im zase chybovali. Jeden zlyhal uplne a druhy takmer (nechybalo tiez vela). Darmo jazdili 30-40 kol v pohode na cele bez vacsich chyb, ked potom spravia take chyby, ktorymi zahodia povinne double (skoro aj samotne vitazstvo). :slight_smile:

Trosku objektivity pri hodnoteni McLarenu by ti nezaskodilo.

Těžko říct, když k přestupu nedošlo, takových jednání je. Jinak asi není už co řešit, můžeme se opřít o poslední větu :slight_smile: .

1 Like

S Vasseurem ne. :smiley:
Dávám mu 5 závodů, a pak ho budu vyhazovat. :smiley:

Max netrafí stopu a zostane na trati. Oproti tomu Fernando skončil v bariére. Carlos skončil v bariére pri SC. Charles to rozročil. Oscar trénoval spiatočku na trávniku. O nováčikoch ani nehovoriac. Ukázalo sa kto je masterclass.

1 Like

Ještě k tomuhle - to je to, o čem jsem mluvila nahoře. Takhle se budou vzájemně tlačit na limit a k chybám, i když mají asi auto, které to nevyžaduje. Ovšem správně píšeš - je na McLarenu, aby situaci dokázali zvládnout :woman_shrugging:.

“Zlyhal uplne”…

Mali smolu, že boli prví a ako prví zašli na suchých gumách do oblastí, kde začínalo pršať, tak sa šmykli.

By ma zaujímalo, čo by si spravil ty.

Niekedy je tá formula aj o šťastí/smole, zvlášť v takýchto premenlivých podmienkach.

Netreba to súdiť tak prísne.

4 Likes

to prvé samozrejme o VER neplatí - len čo dávali live tak 2 väčšie, jednu z toho využil Piastri (neskoré brzdy? zablokované ľavé predné), druhá keď už nestíhal a dávali mu 14-15 s.
Russell - bol konštantný (chyby neukázali, aj keď podľa livetimingu v jednom kole zaostal za prvou trojicou cca o 1 sekundu). Už sa teším, keď sa Kimi kvalifikuje niekde v blízkosti Georga (konštantnosť vs. rýchlosť) :slight_smile:

2 Likes