LIVE: Veľká cena Austrálie 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

@PUFF Inak Charles by s tvojím návrhom súhlasil, len Ferrari nie.
image

Měl bych jít dělat do Ferrari nebo jak?

Za túto réžiu by sa teda ani multi21 nehanbilo. To bolo bez hanby, bez zábran, úplne poníženie Oscara

Akože zbytočne, v 1 pretekoch, keď sa tvária že 1 nemajú.

3 Likes

No údajne ti Vasseur dneska pošle ponuku na mail. 10k eur mesačne?

Nastraham? Urcite nenapisem vsetky, ale:

• viaceri sa uz vysmievali ako pokasle start, zvladol
  • nikym sa nenechal predbehnut, pritom nan mali Oscar aj Max DRS
  • nespravil zavaznu chybu v zavode, kde velke chyby urobili mnohi
  • zvladol restarty a nestratil rychlost ani po tom co prisiel o velky naskok
  • vyhral VC v podmienkach, kde je vraj slaby a Max o triedu lepsi

To staci. Ale asi to bolo jednoduche, ako sme videli na druhych…

1 Like

Kiks a par dalsich to tu pisalo tiez viackrat a vsetci (okrem teba) sa uz cez preteky zhodli na tom, ze to bol podraz na Piastriho.

A tvoj nazor na to, ze o 2 kola zrazu Piastrimu dovolili utocit, ked uz bol daleko?

To nie je stastie McLarenu. To je stastie Norrisa, lebo dnes zase skoro 2x zahodil iste vitazstvo v bezkonkurencnom aute. McLaren to auto postavil, je to ich zasluha a patri im za to kredit.

Kritizujem vzdy toho, kto robi chyby. Aj RB viem skritizovat (aj dnes som napisal, ze mohli o kolo skor zastavit, no to nejaka obrovska chyba nebola). Aj Verstappena som kritizoval, ked mu prepinalo v Mexiku. To uz nejako prehliadas a si tu jediny, kto si mysli, ze ja nejako nemam rad McLaren alebo Norrisa. Za to ja som teba nikdy nevidel kritizovat McLaren a Landa za ich chyby. Vzdy len obhajoba a obcas nezmyselna.

2 Likes

Inak tie Landove vyjadrenie sa uvarili dobre.
image

McLaren o parník a ještě “nenápadně” režírují. :grin:

Inak Zak v rozhovore pre Sky. Povedal, že nemajú až tak rýchle auto. Ty na čom fičia?

Ak by McLaren urobil dnes napr. strategicku chybu (ako Ferrari ci podobne), tak dnes napriek tempu nevyhra a pisalo by sa ako to domrvili, o tom to cele bolo a ostatni to uznali, ty nechces, OK…

1 Like

VER dostal realnych skoro 20s ale najdou se ti co zas videli neco jineho, zaverecny sprint na 5 kol to zkreslil, ale ani tam se nechytal, Norris mel situaci pod kontrolou.

1 Like

Ak by dnes McLaren spravil strategickú chybu, vzhľadom na ich tempo by existovala vysoká pravdepodobnosť, že by si ju vedeli vyjazdiť/zahladiť lebo majú monopost aký majú.

2 Likes

Absolutne nesuhlasim. Co by akoze bolo fer, dat mu tam Latifiho kvoli Landovej dovere v McLaren?

Co ma potom povedat taky Leclerc? :sweat_smile:

Ved predsa je to F1 a kazdy chce mat co najlepsi tim. A vitazi rychlejsi pilot, takze fer by bolo nechat ich pretekat, najma v uvode sezony. A ked im nahodou niekto bude ohrozovat titul, tak uprenostnit v polke sezony toho lepsieho.

Lewis uz vobec nebojuje, len sa vozi po tych okruhoch. A vsimol som si, ze po startoch a restartoch rychlo straca 1-2 pozicie a potom 20-25 kol nevie tieto chyby opravit. Dnes sa to stalo dokonca 2x…Bol by som radsej keby aj parkrat vypadol ale po bojoch na trati ako len dokruzit a povedat, ze pomaham Le Clerkovi. Shame on him.

1 Like

Williams potvrdil pozici, pusobive, skoda SAI, ale maji celou sezonu pred sebou.

Lewis Hamilton: “Is more rain coming?” !
Adami: “Negative, just this. Hopefully. Let’s see. Still raining in the pit lane.”

Je to těžký no.

Však výměna Sainze za Hamiltona taky z pohledu Ferrari moc nedává smysl, ale Leclerc to pravděpodobně zvládne a kromě toho je mezi nimi rozdíl 10 let, Lewis sice ještě může podávat kvalitní výkony, ale těžko lepší než když byl sám o 10 let mladší.
Nejlepší tým - otázka je, co si pod tím představit. Dát dohromady dva co nejlepší jezdce ještě nemusí znamenat sestavení nejlepšího týmu a problémy, které to přináší, nejsou nové. Nejlepší příklad je Mercedes, který to po zkušenosti s dvojicí Rosberg/Hamilton už neriskoval. Nakonec tak, jak si hýčkal Lewise, si hýčká Red Bull Maxe, a obojí vědí, proč to dělají.

1 Like

Mozno sa Matti bude za to hnevat, ale je to tazky a zaryty fanusik Landa. Landov vykon by som dnes rozhodne za paradu neoznacil, dokonca by som ani nepovedal, ze zajazdil aspon to co mal, lebo:

• auto uplne dominantne od startu az po ciel (v urcitej faze o sekundu na kolo)
  • Piastri ho dokazal stiahnut, ked sa dostal cez Maxa
  • Landovi pomohol tim timovou reziou, ked zakazali Piastrimu utocit
  • akonahle prisli premenlive podmienky (slicky a jeden mokry sektor), tak nasledoval Landov vylet mimo trat s pomerne znacnou casovou stratou, ktora umoznila Maxovi sa dotiahnut
  • po SC opat dalsia chyba, ktora dokonca dala sancu Maxovi na DRS

Takze nechapem, co na tomto je parada? Taketo paradne vykony podaval aj Perez v 2023, ked koncil na P2. :sweat_smile:

Nesuhlasim, priebeh VC ukazal nieco ine.

Ale dobre, mas pravdu, McLdnes dnes v tychto podmienkach a chaose nemal co pokazit (o tom zacala debata, nech napises nieco aj 9x a uznali to aj akteri ktorymi to zacalo).

Citim Binottove casy. :sweat_smile:

Inak cakal som, ze Lewis nebude moc davat tie vysielacky Ferrari, ale necakal som, ze hned v prvom preteku. :smiley: