LIVE: Veľká cena Austrálie 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Skor si myslim, ze Webber pride este len teraz a buduci vikend pri rovnakej vysielacke Piastri rovno zahlasi “fuck you” ako Bottas svojho casu po jednom z vitazstiev. :slight_smile:

Bolo to velmi nefer voci Oscarovi. Moze z toho byt aspon pekny timovy suboj ako za cias Hamilton vs Rosberg (ak sa ostatni nedotiahnu) a oni idu rezat Piastriho od prveho preteku. Jdu blejt velebnosti.

A to maju auto mozno tak rychle ako RB v roku 2023 (aspon v istej faze to tak vyzeralo, ked davali kazdemu cez sekundu na kolo). Uvidime ako ich zasiahne ta obmedzena flexibilita kridel v tretine sezony.

Dnes parádne preteky!

Nevstal som na piatu, takže som si to pretočil a dopozeral až teraz.

Za mňa top Norris, Kimi, Albon a Hülkenberg (vynimočne to na mokrých podmienkach udržal a pekne z toho vyťažil, takéto body nemal Sauber už dávno).

Flop naopak Lawson (ani za sucha nedokázal získavať pozície), Ferarri, Sainz, Hadjar a mnohí ďalší, či už aj vďaka smole alebo vlastnej nešikovnosti.

Stroll celé preteky v zóne nikoho, absolutne neviditelný a nakoniec aj tak slušné umiestnenie. Toto on vie.

Norris celkom suverénne. Tento rok bude asi ťahať za dlhší koniec, ale ten Verstappen tam proste bude. On do toho bude útočiť, bude tlačiť, nenechá mu ani cm. Kebyže ho na konci chytí, vôbec by som sa nečudoval, kebyže ešte kolidujú. Ostatné autá na to nemajú, bude to asi znovu Norris vs Max, akurát tentokrát zrejme naopak.

Piastri bol dneska smoliar dňa. Mal tempo, ale šmyklo sa mu a potom následne sa odtiaľ nevedel vyhrabať veľmi dlhú dobu. Nakoniec zázrak, že vôbec bodoval.

2 Likes

8x som včera napísal, že rozprávam o chýbach od McLarenu a dnes prídeš a povie “aha Oscar spravil chybu takže som mal pravdu”. Čo som za každý krát rozprával, že nie je chyba McLarenu ale jazdca a stať sa to môže.

Zarezal dnes výsledok Oscara strategické rozhodnutie McLarenu (zlý pitstop, zlá stratégia, chyba kedy ho povolali a pod)?

Chýba Mclarenu bola tá réžia ! Minimálne mentálne ako ho uprtali

A nezobrat ich do boxov tiež.

Išli o kolo neskôr ako zvyšok okrem Maxa a Ferrari čo je mimo

Hodnotenie pár slovami :

najstarší v poli & nováčikovia okrem Kimiho & Ollieho (edit) :smiley: nedokončili
alebo, nováčikovia & Španieli okrem Kimiho & Ollieho (edit) :smiley: nedokončili

:smiley:

Kazdopadne, vzdy som si myslel, ze naj volba novacika bol prave Kimi. Zvysok sa proste nedokazal este dostatocne ukazat ani v inych seriach.

Mimochodom, vitazi dnesnej VC su vsetci tu, ktori dokoncili… :slight_smile:

Ja ti nazor neberiem, v tomto neuhlasim.
Za mna plati co napisala Evka.
A ty si jediny co to prezival tak, ze si k tomu napisal snad uz aj 10 komentarov a ze McLaren ma stastie na auto atd. V zavode, co Max vdaka SC stiahol 17s… Takze to nastavenie je jasne, do McLarenu nekopes prvy krat, nevidim to sam, inak by som sa neozval, keby si to nezvelicoval a neopakoval dokola ako jediny…

1 Like

Podla mna ta druha vysielacka bol psychologicky tah pre Piastriho, nech do toho znovu trošku šlápne, lebo asi videli, že to chalana demotivovalo a začal strácať. Reálne vedeli, že ho už nechytí, tak si to mohli dovoliť.

1 Like

Dobré ráno.
zajímavý průběh podle přepisu, solidní destrukční derby :grin:
Nejvíc mě zaujaly dvě věci. 8 bodů pro Strolla, to bude Alonso při letošní formě chvíli stahovat :stuck_out_tongue: No a pak hlavně situace v McLarenu, vážně dostal Piastri příkaz držet pozici? Papája rules vítězí koukám :stuck_out_tongue: :grin:

3 Likes

Ono bylo hlavně nefér vůči Landovi po všem, co s McLarenem prožil a jak kvalitní jezdec to je (to si může říkat kdo chce co chce) vůbec takovou dvojici sestavit a tuhle situaci vytvořit. Teď už to budou řešit pořád.

Kimi to dneska zajel na pana. A nie len kvôli šťastiu a okolnostiam. On tam proste bol, bojoval, predbiehal. Sám sa vlastne dostal na body, SC mu už len dal ďalší boost. Skvelá dvojica s Russellom.

2 Likes

Ollie dokončil 15151515

Pekne hodnotenie, akurat na toto:

Ako mozes do top dat Norrisa, ktory 2x takmer zahodi vitazstvo v aute, co ma taky vykonnostny naskok a nedat tam Verstappena a Russella? :slight_smile:

Kimiho chapem ako novacika, hoci ja by som ho do top nedal. Predbiehal auta, od ktorych ma lepsiu techniku, ziadny zazrak podla mna zatial. A Albon a Hulk uplny suhlas. :+1:

Aha, cize McLarenu sa to nemohlo stat? Ked vidis na Ferrari a inych ze jasne ze moze?
Debata s nordakom nebola ci sa to stane, ale ci sa to MOZE stat…

3x čo spomínaš Ferrari keď sa bavíme o McLarene.

Porozmýšlaj nad včerajšou výčitkou od @Hedgehog

PS: znova si si to otočil jak ti to vyhouje. Bavili sme sa o tom, že aj keď sa to stane, tak to vzhľadom na tempo McLarenu nebude nič znamenať, lebo to dobehnú/nebude to mať vplyv. A vzhľadom k tomu čo písal vyššie PUFF sa presne potvrdila moja teória, že McLaren rýchly bol len to nie je vidieť lebo milion iných nehôd.

4 Likes

Ja som uznal chybu. Nečakal som tamto a že obidva McL naraz to bolo trošku dosť.

2 Likes

prepac, uslo mi jeho posledne miesto, ale ano, nevybural sa… :slight_smile:

bohuzial si myslim, ze HAAS nieje hodny bez pilota bez skusenosti, a pilota, ktory ma ovela vyssie ciele. obavam sa, ze skor ci neskor z neho bude dalsi Mick, ktoreho HAAS posle kade lahsie… :confused:

akym nastraham jedina nastraha bola prezut na interky mali o sekundu na kolo rychlejsie auto a aj tak ich max skoro dal dole

1 Like

Vobec to nebola chyba McLarenu toto. Bola to len a len chyba oboch jazdcov. Keby isli o kolo skor, tak by mohli spadnut do trafficu na slickoch. Norris isiel do boxov v idealnom kole, chybou bol len ten jeho vylet po trave. :slight_smile:

Timova rezia suhlas, to bol vysmech Piastrimu aky nezazil ani Perez za 4 roky v RB (nikdy ho nepripravili o sancu na vitazstvo, toboz nie v 1. VC sezony) a zaroven si pekne nasrali do huby, najma Zakovi, ktory sa tak strasne zvykol vyjadrovat k RB.

Kimi sa tak nejak čakalo, že to takto bude.

Mne v podstate až tak neprekvapil, najmä na vode, tam bol v každej sérii excelentný. Ja viem čo vie na vode predviesť, ale bala som sa to priznám, keď predbiehal. :grin: Ma trošku oblieval pot lebo on vie nemať rozum a pustiť to tak som si len vravela, nech to neprezenie preboha. Predsa len ide o 100 km rýchlejšie a v aute o pol metra vacsiom tak snáď si to uvedomil a uvedomil našťastie :rofl:A po Tom čo predviedol zvyšok ešte viac, ale on to zvladol ozaj veľmi pekne na mokre.
A aj start mal pekný práve pozerám.

Kimi má najviac natestovane ( dokonca za snehu) plus na vode vždy vedel plus je najtalentovanejší z nich v najlepšom aute, s povahou akoby bol fin ako originál a nie Talian.

Ale zase ten zvyšok tiež za veľa nemohol. Stane sa …byť nováčik v tomto nie je sranda. Videli sme aj na skúsených jazdcoch.

Problem Mal Sainz, Alonso, Leclerc, Norris aj Piastri, Hamilton, dokonca Verstapen.
Jediný bez väčších či menších fuck upov dnes sú Albon, Russell a Hulk. Takže podmienky boli náročné a to nechceš ako nováčik v 1 VC

Teď se zrovna dívám na livetiming.
V 17 kole byl Ver před Piastrim, a v 29. kole ztrácel na Piastriho 16 vteřin.
Je to vyrovnaný. Není čeho se bát. :slight_smile:

2 Likes