LIVE: Veľká cena Abú Zabí 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Jako celek nakonec hezká a napínavá sezóna, s otevřeným mostem do příští sezóny. Dnešní vitězství bylo podle mého důležité pro Landa i psychicky. Kdysi jsme viděli v AZ “předzvěst” nových šampionů (Vettel, Verstappen), takže uvidíme, zda i do třetice… :slight_smile:

Ambice Mercedesu bude podlamovat trochu slabší dvojice. Neříkám, že špatná, ale Antonelli bude nováček a Georgeovy akcie jsou trochu s otazníkem.

A osobně doufám, že Red Bull zkusí překvapit někým jiným než Checem.

7 Likes

To je fotka někde z Twitteru. Takže 2x překopírovaná.
Takže ji musíme najít někde od zdroje. Ať má nějakou kvalitku. :slight_smile:

tak krásne ukončenie sezóny, jediné dnešní komentátori na NOVA boli totalne mimo… od uplneho začiatku :smiley: … najprv Pepa obhajoval Verstapena, že za to vobec nemalo byť 10s. pritom piastri nemal kde ist… Verstapen ho zostrelil zozadu… potom spomínaju 15 kol do konca… že pojdu ešte minimalne prvá patka do boxov :smiley: a nakoniec Eisele povie hlášku typu… že Hamilton dnes vyškolil Russela a totalne pri tom kričal ako keby išlo o nejaký titul… pritom to bol boj o 4priečku… a že je to nádherné lúčenie sa s Mercedesom… pritom Hamilton 4VC už vyplakával, že chce koniec sezóny… naozaj si predplatím F1.TV pretože toto sa nedá už niekedy počúvať… hlavne ako Tsunoda obehoval Zhoua … a Eisele kričal že “katastrofalny bottasov štart” pritom to bol Zhou :smiley: stane sa no…

2 Likes

McLaren zaslúžene ale budúci rok bude ešte vyrovnanejší ked RB získa druhého pilota, Ferrari s Hamiltonom a Piastri bude len lepší. Škoda, že iba Mercedes nebude mať top jazdca.

Hamiltom to po jednej sezone s Ferrari vzdá a Piastri si konecne uvedomi ze je len druhy Webber. Ak si to neuvedomil uz tento rok.

Lawson v RBR vyhorí rovnako ako Albon s Gaslym, to bude veľmi rýchly proces

Z tych dvoch je labilnejsi Lando, takze aby sme neboli prekvapeni.

3 Likes

Z tych dvoch je vyrazne pomalsi Piastri. Vravim, druhy Webber.

1 Like

Max má 8 trestných bodů, a umazávání celkem dost za dlouho.

2 Likes

Jestli začnou tam, kde skončili, tak to bude rychlý. :grin::grin:

1 Like

A heleme se koho titul McLarenu vytáhl z nory. Vítej :slightly_smiling_face:

2 Likes

Ten už to zabalil

Možná umazání trestných bodů urychlí.
Jestli bude rychlost RB dál klesat i v příštím roce, tak se může dostat k čistému štítu rychleji, než Magnussen. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Mě vždycky ty konce sezon nějak dojímají. Gratulace McL k PK (zaslouženě) a ještě jednou Verstappenovi k PJ. Alonso zase na bodech a bylo vidět, že velmi dobrou rychlost si schoval na poslední stint, v udržení před Piastrim jsem nevěřil - no na víc asi nebylo ani s jinou strategií, Haas byl v rukou Hulka velmi rychlý a Alpine s Gaslym jen potvrdili, že se Alpine nějakým způsobem zmátořilo ke konci, což je pro mě docela překvapení.
Jinak pro Hama to musel být hodně emotivní poslední závod s Mercedesem a jsem rád, že to zakončil takto povedeně.

Na začátku této sezony jsem si myslel, že i sezona 2025 je zabitá co se týče prvního místa no a teď se na ní vlastně docela těším, i když mám na paměti, že pro Aston a Alonsa bude ten poslední výstřel spíše v roce 2026.

8 Likes

Bude muset vydržet až do 30.června

GP Rakouska 2024
Důvod: Srážka s Landem Norrisem
Expirace: 30. června 2025
Body: 2

GP Mexika 2024
Důvod: Vytlačení Norrise mimo trať
Expirace: 27. října 2025

GP São Paula 2024
Důvod: Porušení VSC
Expirace 2. listopadu 2025
Body: 1

GP Kataru 2024
Důvod: Zbytečně pomalá jízda v kvalifikaci, překážel G. Russellovi
Expirace: 30. listopadu 2025
Body: 1

GP Abú Dhabí 2024
Důvod: Kolize s Oscarem Piastrim v první zatáčce
Expirace: 8. prosince 2025

Moze byt rad ze za to Mexiko nedostal viac.

I mistr tesař se někdy utne. :sunglasses:

1 Like

Hezké shrnutí. A konec ve výsledkové listině je symbolický. Perez - uvidíme zítra, ale tento rok hrůza. Bottas chybět nebude, Magnum možná trošku, Čou jako náhradník a testovač proč ne. Lawson opět poražen Jukim, nevím, proč ho pořád někdo cpe do áčka. Doohan první závod, neoslnil, ale dojel. Stroll je jen syn.

6 Likes

K těm, které za rok neuvidíme, bych přidal ještě Ricciarda. Nepíše se mi to snadno, ale už teď po něm neštěkne ani pes.

2 Likes

Hammer time!