LIVE: VC Veľkej Británie 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Taky si mohol napisat v čem byl Binotto tak dokonalý.
Naopak se choval jako totální hlupák, který si ani neuvědomil, že si zadýmování které vznikalo při startech motorů nikdo nevšimne.
Grepové čmoudíky byly tak výrazné, že si jich všímali i obyčejní amatéři. Pro konkurenční týmy i FIA pak bylo zcela jednoduché odhadnout, že Ferrari provádí něco nekalého.

1 Like

Nechapem tieto kecy. Keď niekomu nefandím a nemám ho rád celé roky, prečo by som sa mal tešiť z jeho výhry? Bol dobrý, vyhral zaslúžene, ale neprajem mu to a nechcel som to. Sere ma, že McLaren zarezal Piastriho, ktorý ho mohol za správnych podmienok pokoriť.

Tie preteky boli skvelé a Lewis vyhral zaslúžene, ale jednoducho ma jeho výhra neteší. A štve ma, že zrazu to všetci považujú za super cool vec, pretože nevyhral dva roky, pričom tí istí ľudia na neho pred 2 rokmi hejtovali.

To si nikto nemôže myslieť nič iné ako ty, kým tu nenapíše sloh o tom, prečo si to myslí, inak je to vygrcané? :sweat_smile:

Nepoviem keby Binottovi nejako naložil alebo ho urážal, ale nič zlé nenapísal. Ja si to myslím rovnako, že Binotto nielen najslabší šéf Ferrari, ale aj najslabší šéf top tímu čo si pamätám.

To ako sa vyvinul jeho vzťah s Vettelom, ktorý už v tom čase bol asi najlepšia povaha v F1 a všetci ho mali radi, to len dokazuje, že na stoličke šéfa tímu nemal čo robiť.

2 Likes

1 Like

to su omacky. skus nieco konkretne, v tom zvyknes byt dobry, napr preco bol Binotto horsi sef ako Arrivabene, alebo Vasseur. Aby bolo jasne, Freda hodnotim celkom vysoko s tym, ze stale musi dorucit vysledky, ktore zatial nedorucil. (stale ma cas). Ja som napisal hore svoje dovody preco Binotta nehodnotim tak zle ako sa to tu nosi. Opakovat dookola, ze bol najhorsi ako to robi Ferda, to ma nikam neposunie.

2 Likes

Jestli se to potvrdí, tak to bude pro Aston naprostá pecka. Ale někteří to považovali za fanatismus a mimo realitu, stejně, jako proč Cardi by odcházel do potápějící lodě AM :slightly_smiling_face:

2 Likes

S Astonem už Adrian má své zkušenosti a tahle spolupráce nedopadla zrovna nejlépe.

Zvyšujeme tlak. :grin:

Smlouva pro idioty dostává jasnější obrys

1 Like

Rovnako tak ako tvoje, kedze na hodnotenie sefov timu nie je exaktna velicina ako napriklad je to pri jazdcoch, kde vieme porovnat ich rychlost. Vsetko su to len subjektivne nazory. :slight_smile:

Rozvrat Ferrari zvnutra, politicke boje o moc pocas jeho posobenia, otvorena vojna voci Vettelovi a nezvladania komunikacie a prace s nim z pozicie sefa timu a napokon vyhadzov po 4 rokoch, ktory bol na spadnutie uz vyse roka. Uz len jeho komunikacia v mediach bola nevhodna na sefa timu. Ved on v rozhovoroch posobil ako uplny amater a motak, castokrat vyzeral byt na dne ako v sucasnosti Leclerc. A teraz si predstav takeho cloveka politicky superit so sefmi ako Horner a Wolff. Ako inzinier mohol byt dobry, ale ako sef timu ani nahodou.

Co viac este chces?

Respektive preco bol podla teba lepsi ako napriklad tebou spominany Arrivabene, za ktoreho sa Ferrari dostalo z velmi slabej pozicie do dvoch bojov o titul (az kym nepokazili letny vyvoj) a bol to pomerne stabilny tim so stabilnou jazdeckou dvojicou, ktora bola v time spokojna.

3 Likes

Vettela nevyhodil, ale neprdlzil mu zmluvu. Iste trocha ho natahoval, ale Seb si isiel tomu naproti svojim pristupom a vysledkami.
Binotto nemal podporu vedenia, poziciu si viacmenej vynutil s trochou revolty, a nebol novemu vedeniu pohodlny. Ako vyzera strata 100% podpory vedenia vidno na Hornerovi a dnesnom Redbulle.

Přál bych si to.
V RedBullu se nic neděje. :white_check_mark:
Newey nikam nejde. :white_check_mark:
Smlouva pro idioty. :hourglass_flowing_sand:

Bylo by to krásné bingo 3z3.

3 Likes

Hej hej, nevyhodil, ale spravil mu tam take peklo, ze ho donutil odist aj keby zmluvu mal. Tie vysledky neboli idealne, ale mohli byt do istej miery sposobene aj nepohodou v time. Skratka s Vettelom to absolutne nezvladol. Rozist sa da aj v dobrom, navyse s takou osobnostou akou je Vettel a po tolkych rokoch.

Viem, ze to nemal jednoduche, ale napriek tomu to absolutne nezvladol. Znovu sa zopakujem, ze jeho vystupovanie navonok bolo uplne komicke a slabe. Ani taky Fred to nemal jednoduche, vsetci vedeli, ze ho beru len docasne ako nahradu kym najdu niekoho lepsieho a pozri sa ako sa chytil a ake ma meno teraz.

Takze sa zopakujem, lebo toto ma zaujima aky mas na to pohlad (zabudol som tam otaznik predtym):

A este k tomuto:

Ako vyzera? Tak, ze Horner je stale tam, o jeho konci uz nehovori nikto a tim slape rovnako ako vzdy. Aj to je znak toho ako je Horner silny. Taky Binotto by sa na jeho mieste totalne rozsypal.

Jedine co sa udialo je, ze sa superi na nich dotiahli rychlejsie ako sa cakalo, ale to s Hornerom vela spolocneho nema a Newey odchadza kvoli tomu vnutornemu boju. Lenze ten vnutorny boj a kriza v RB je sposobena Dietrichovou smrtou a bojom rakuskej a thajskej strany o vplyv v RBR, co nema nic spolocne s Hornerom a tym aky je sef. A odchod Maxa je cisto zavisly na vykonnosti auta (tak ako aj kedysi odchod Vettela, odchody Hamiltona z McLarenu a aj teraz z Mercedesu a odchody mnohych inych top pilotov). :slight_smile:

Ja som nikde netvrdil, ze Binotto je rovnako dobry, alebo lepsi sef stajne ako Horner. Ta situacia s podbporou napriek tvojmu prskaniu nie je nepodobna. Vo Ferrari sa Binotto tesil dovere od Marchioneho a po jeho smrti sa mocenska situacia zmenila a Binotto podporu stratil.
Ci uz by s volnymi rukami a 100% podporou vedel dostat stajnu do vazneho suboja o titul (aj napriek (ne)schopnosti komunikovat s mediami), alebo by ho sam Marchione neskor vyhodil, je uz len v rovine spekulacii.
Redbull / Horner isli ako hodinky, ale po Mateschitzovej smrti sa kolieska zacali zadierat. Horner stratil bezvyhradnu podporu, zrazu tam boli tahanice okolo investic a Redbull zacal stracat inzinierske esa az nakoniec prisiel o Neweyho. Ten uz jasne naznacil, ze za jeho odchodom je unava z vnutornej politiky.
Moja pointa je, ze v takomto prostredi kazdy lider potrebujue absolutnu doveru vedenia, pretoze ak ju nema, zakonite pride politika.

Akemu prskaniu? Tebe uz ozaj yebe? Ferda grcia, ja prskam a pisem len omacky, hlavne, ze ty si lietadlo. Uplne normalne pisem svoj nazor. Ci si stale kysly za to, ze som ta nazyval ultraprogresivcom alebo o co ti ide?

Suhlasim, ale silny lider ju dokaze zvladnut alebo sa s nou aspon dobre popasovat (napriklad Horner) a slaby lider sa uplne rozsype zvnutra aj zvonku (napriklad Binotto).

Rad by som dostal od teba odpoved, ze preco si myslis, ze Binotto bol lepsi sef ako Arrivabene (ktoreho si dal ako priklad a chcel si vediet, ze preco si ja myslim, ze bol horsi)?

podla tvojho slovneho prejavu som nadobudol dojem, ze ti nezalezi velmi na forme. Gracat a prskat sa mi zdali ako vhodnejsie vyrazy na dokreslenie situacie. Asi tak ako tebe na to sedia oplzle nadavky. Takze naozaj netusim v com vidis problem. Jedine, ze by si na seba pouzival iny meter ako na druhych a to nie je dobre…

Co sa tyka Mauricia, uz som napisal, preco si myslim, ze bol lepsi. Aj ked primarne to bola reakcia na Ferdu, pretoze som sa pytal v com bol podla neho tak vyrazne Binotto horsi od svojho predchodcu. Odpovedi som sa nedostal. Mozem ti to zopakovat - nevedel udrzat inziniersky tim, lipol na prestarnutom Raikkonenovi, je zodpovedny za motorovy skandal. Samozrejme ma aj svoje uspechy a su porovnatelne s tym co dosiahol Binotto s tym rozdielom, ze on sa tesil podpore zo strany vedenia a Binotto vo svojej najuspesnejsej sezone este bojoval s Vignom.
Ako mozem zopakovat, ze Fred je fajn a Ferrari urobilo dobru volbu a potrebovali zmenu.

Nie, nepouzivam iny meter, ale rozlisujem ci sa bavime normalne alebo nie. A mal som pocit, ze obaja piseme uplne normalne a diskutujeme celkom v pohode, takze len tak to bezdovodne oznacovat ako grcanie a prskanie len preto, ze mas iny nazor, mi pride trochu mimo.

S hocikym sa tu viem bavit normalne na hocijaku temu a neriesim, ci sme predtym mali alebo nemali nezhody pri inej teme, beriem to s nadhladom a nerozlisujem komentar podla autora, ale podla obsahu, aj tebe dam casto lajk ak suhlasim s tvojim nazorom.

Jedinou vynimkou je šablozubý tiger a.k.a pegging princess a.k.a @HellHogr, pri ktorom to nie je o diskutovani, ale o bezbrehom klamani, urazani a neustalej potrebe vyvolat hadku a konflikt s hocikym, kto si s nim nebude do kriza h0nit nad Alonsom.

Dakujem za odpoved a respektujem nazor, hoci mam iny. Ferrari za Arrivabeneho som vnimal ako stabilny tim. Hoci odchody tam boli, prisli mi logicke, kedze Ferrari sa prepadlo z boja o titul (2012) na boj o stvrte miesto a sezonu bez vtazstva s len dvoma podiami (2014) prave v case, ked Arrivabene nastupil a nemohol za to. Kimi sice zaostaval za Vettelom, ale v postate vozil to co potrebovali, hlavna hviezda bol Vettel a nic lepsie ako Kimi nebolo k dispozicii. Ano, o vysledkoch mozme diskutovat, ze su porovnatelne ako Binottove, no ako osobnost bol pre mna Arrivabene ovela silnejsi ako Binotto. :frowning:

1 Like

…tak včera to trefil a Hamilton or Alonso se naplnilo…teď Newey. :pray:

1 Like