LIVE: Šprintová kvalifikácia v Sao Paule | Magazín F1 - F1online.sk

Nenaťahujte sa tu takto na všech svätých. :upside_down_face:

1 Like

Ferrari skoro tri desetiny za Mclaren, zajimave.

Tu sa asi nezhodneme. Napriek tomu, že ja som názoru, že Lando ten titul trhne lebo počet bodov ktoré sa do konca sezóny budú rozdávať je proste príliš veľký vidím absolútne riziko v tom čo proste McLaren robí.

McLaren si za mňa nemože dovoliť rozhadzovať body hore dole. Ak hej, tak potom neviem prečo sa tu doteraz jedujú na Ricciho FL.

A za druhé, Lando pozícia na P2 ho automaticky stavia do pozície, kedy sa bude musieť brániť pred útokmi zozadu, miesto toho aby to tam “Oscar kryl” čo potencionálne znamená : nehodu, stracu pozície pred Ferrari a to všetko s effektom do závodu a teda komplikovanie situácie aj tam (až do roviny, kedy k žiadnej teamovej réžii v závode nebude môcť prísť).

Tu žiadna pôžička neexistuje. Lando mal byť prvý a hotovo. Rovnako, ako v 21 stopli Valteriho v Zandvorte na FL attempt. A to išlo “iba o 1 bod”.

3 Likes

Ale jo, “měli by”. Ovšem vidíme, že přístup aspoň až dosud byl jiný, takže moc nečekám, že by šli teď absolutně na Landa, spíš možná třeba jednou oplátkou za Maďarsko. Nicméně, nechám se překvapit.

1 Like

Piastrimu zajtra pravdepodobne prikážu pustiť Norrisa dopredu.

3 Likes

Tak jasne, poďme policajtovať Josa teraz že kope.

Ja neviem, naozaj ta Matti toto baví dookola riešiť? Ja už naozaj odmietam riešiť, že Jos kope keď tu celý týždeň riešime :poop: na Maxa. Tak si kopol no. Super, budeme sa tu teraz za to naťahovať.

O Landovi tu mnohí píšu jak vlastne je rozdiel stále veľký a nie je isté, že titul dá. Keď som aj písal, že potencionálne može titul ešte vyhrať aj Oscar, tak ste ma tu zj3bali, že je to teoretická šanca a to sa určite nestane.

Tak sa rozhodnite. Buď ideme riešiť najbližšiu konkurenciu čo je Lando, alebo tu potom riešme aj to, že potencionálne mohol ešte v Austine byť majster aj Oscar (asi aj teraz može, nechce sa mi to rátať). Tak potom ok, ak si McLaren myslí, že Osca može byť šampión, kľudne nech jazdí na P1 a neuplatňujú žiadnu réžiu.

Ohľadom Ferrari, sa to tu už rozoberalo a povedalo sa že “vymožitelnosť” pomoci od Sainza je omnoho menšia ako u Oscara. Na druhú stranu, Ferrari viac menej doteraz bojovalo o titul iba teoreticky.

Ale hlavne - Vasseur nemá vyjadrenia ako “pozícia jedničky a dvojky sú krčmové reči”. To inak taký point aj k tomu čo si písal Josovi, že už niesme v Maďarsku ale pár VC do konca. Tak asi Stella stále je ak týždeň dozadu rozprával o nepotrebnosti teamovej réžie.

Tak neviem teda ako ty, ale ja na Stellu telefónne číslo nemám tak sa pracuje s jeho posledným vyjadrením. A vzhľadom k tomu, že dnes nechali Oscara spraviť ešte druhý pokus, nechali ho aby v Šprinte stál pred Landom a neuplatnili už dnes teamovú réžiu, príde mi že jeho vyjadrenie je stále aktuálne a platné.

Ohľadom tvojho posledného odseku, neviem aký súvis to má s aktuálnou témou, príde mi to že si si potreboval hodiť piesok tak fajn. good job.

8 Likes

Očkávam to.

Ale zbytočne. Jasné, ak odbehnú na 30s tak potom to bude bezproblémové. Dnes netušia čo sa stane, lebo stať sa može hocičo.

Stačilo spraviť jednu vec - stopnúť Oscara v druhom pokuse. A nemuseli by “šaškovať” v závode s rizikom ako som písal vyššie.

1 Like

Čus, teď jsem přišel.
Nevíte jestli měl Max ten spicy motor?
Nebo ho šetří na neděli?
Podle času asi šetří.

1 Like

Max už jel s tím novým motorem

3 Likes

Aj bob sa pýtal na ten motor.

2 Likes

Aha. Hmm, tak hmm.

1 Like

Počkaj akože výrok, ktorý dal tesne pred VC Mexika nie je relevantný? Veď pred Mexikom mu stačilo každú VC stiahnuť menej bodov v priemere. Takže čo sa zmenilo?

A ako zaujato? Zak sa opakovane navážal do RB za tímovú réžiu v posledných rokoch (zaujímavé, že nikdy predtým nepoukázal na TR Mercedesu) a teraz len dopláca na svoju veľkú hubu a svoje vyjadrenia z minulosti.

Strieľaš vedľa. Lebo úplne rovnaký nezaujatý prístup som mal minulý víkend pri Ferrari, kedy som kritizoval Leclerca za to, že skončil za Sainzom alebo v Baku Maxa.

Ale to vy neviete pochopiť, že niekto dokáže kritizovať všetkých ak je za čo. :slight_smile:

Toto vnímam ako problém vo všeobecnosti ako konflikt záujmov, nie problém pre RB. Navyše preto, že sa jeho otec rozišiel s McL v zlom, tak by to mohol byť problém skôr pre nich.

Ptal jsem se nekolikrat, nikdo nevi, ale cetl jsem ze motor menil, nevim jestli je to presne info.

Podle me by ho ale jeste mit nemel, nedava to smysl, kdyz jsou sprinty soucasti sampionatu. Nevim jestli se muze menit motor mezi sprintem a zavodem.

1 Like

Ta Alonsova zoufalost je ještě o dost větší, než jsem předpovídal :sweat_smile:.
Když si představím jak musí on a Alzáci trpět tak je mi jich skoro líto.

Aky suvis?
Jos sa vyslovene pytal, ci je hejter…

Na uvod kope do AM, potom sa pyta ci je hejter Landa (sorry ze Oscar nie je traged Perez) a opat riesi Zaka (tazko uz tuto sezonu spocitat kolky krat) a teraz riesime telefonne cislo na Stellu? :smiley: Tak to je good job…

A este s takymto pristupom su druhi frustrati.

Ak sa s tym stotoznujes OK.
A ak si si nevsimol, moj prispevok pod clankami o treste Maxovi nenajdes… Cize mne prosim neargumentuj o druhych, navyse pod inym clankom. A snad ta neprekvapuje, ze ked je obsah clankov negativny (trest a komentare ludi z prostredia F1), tak pod nim nanho chvala nebude…
Ja som cital uz x takych na Landa/McLaren a ine timy a ich predstavitelov aj bezdovodne, ci mimo temy clanku…
Hlavne, vsetko co som uviedol, je pravda, tak neviem o co ide. Ze vsetci su frustrati a hejteri, len RB/Max fans nie? Ved to vies aj ty, ze tak nie je… A ten moj prispevok som pisal Josovi, nie tebe, ty take prejavy nemas a nic ti nevycitam, aj ked tato reakcia ma mierne sklamala a prekvapila, ale zase chapem, ze sa musite podrzat, robi to aj druha strana…

2 Likes

Bobe, Max už jel s novým spalovákem tuhle sprint Q

Leclerca, nie Ferrari ze nema 1-2, neprekrucaj…

Ale to je uplne zbytocne riesit.
Pytal si sa na hejterstvo, odpovedal som preto a urcite to vidia mnohi…
Nechcem sa s tebou hadat, cize tu nebudem trapne a zbytocne riesit kazde slovo, vyrok a podstata fuc. Neustale sa pocas sezony navazas do McLarenu a ludi v nom. Ked to niekto robi na RB/Maxa, je hejter a frustrat.
Ponovom su problem aj briti atd.
U mna taketo vyroky, mierou a intenzitou, zdaleka nenajdes… :slight_smile:

2 Likes

Jak to ale potom je, penalizaci by tedy mel cerpat uz ted, takto na preskacku je to dost divny.

Ne neměl, protože ten trest se vztahuje na hlavní závod, nikoliv trest. Ty bys taky Maxovi chtěl pomáhat, aby se mu ty tresty vlastně krátili a neovlivnilo mu to hlavní závod :smile: