U Leclerca víme jistě, že ho na PP měl.
Až na jednu výjimku, kde to je naopak, tak máš pravdu.
McLaren až třetí auto, a to zužitkoval jen Piastri
Neviem o tom, že by v Red Bulle bol niekto s menom Hogr alebo Groh.
A ja s Kiks vecne diskutujem, no ona odmieta fakty. Nie moje názory, ale fakty. Viď diskusia Verstappen - Leclerc - Russell vyššie.
Žiadny backslash, lebo to má hlavu aj pätu, čo si napísal. Nie úplne vo všetkom súhlasím, ale príspevok je hodnotný.
Ide o to, že ja som len rozporoval ten hejt na RB akadémiu alebo prácu s mládežou, že keď oni sú takí strašne zlí, tak kto je lepší? Ideálny príklad nahrala sama @Kiks Vestiho. Keby bol pod RB, tak pravdepodobne aspoň šancu v F1 dostane. Ale keďže bol v Mercedese, tak ju nedostal. A akú lepšiu podporu mal?
Aj keby ho tam 4x za deň dudlali a hovorili mu aký je super pilot, tak mu to je nanič. Každému v F3 a F2 ide o to dostať sa do F1. A či už sa presadí alebo nie, je z veľkej časti na ňom. Marko je Marko, jeho komentáre sú často nemiestne, ale radšej dostať šancu u Marka na 1-2 sezóny ako ju nedostať nikdy a ľutovať, že si bol blízko a byť osobne presvedčený, že si na to mal.
Akadémia tímu F1 by mala byť presne na to, na čo ju využíva RB. Hľadať a skúšať talenty. Stačí, že nájdeš (trafíš) 1 Verstappena a 1 Vettela.
Taký Mercedes a Ferrari ešte nenašli ani tých, tak o čom sa tu vôbec bavíme?
A to ešte môžme spomenúť Sainza, Gaslyho, Albona. Ani takých nenašli za posledné roky iné stajne.
Ja som do debaty vstúpil tým, že ktorá akadémia má lepšie výsledky, keď RB tak hejtuješ? Zatiaľ som odpoveď nedostal.
O to práve ide? O to išlo Vestimu? Skončiť v F2 bez šance v F1?
O to práve nejde. Ide o to dať šancu, aby sa pilot ukázal či na to má. Na to tam má RB druhý tím, na to malo Ferrari Alfu a Haas a na to mal Mercedes Williams.
Zatiaľ čo RB tie sedačky využíval naplno a skúšal a našiel pár dobrých pilotov a najlepšieho Verstappena, tak Ferrari a Mercedes našli po jednom super pilotovi a žiadnom, respektíve jednom (Ocon) dobrom.
Ty si mýliš vrcholový šport a svetový multimiliardový biznis s prípravkou a detským hobby.
A keď už hovoríme o tej podpore, tak akú podporu mal Ocon? Jediný kto mal top podporu boli Verstappen, Leclerc a Russell. A kto z nich mal najväčšiu podporu? Práve Max u toho otrasného RB. Väčšina tu často píše, že nebyť v RB tak ho v 2018 po tých nehodách vyhodia, ale RB stál za ním. To je podpora čo?
A kedy ho už nájdu? Lebo zatiaľ nenašli ani jedného, a preto Wolff celý minulý rok hovoril o Maxovi ako i platonickej láske a aj zabúdal, že tam Russell stále jazdí. Preto Russell stále nemá kontrakt na ďalší rok, lebo sa čaká ako sa Max rozhodne. Toto je tá podpora, o ktorej nás presviedčaš?
Takže pri Oconovi je to jeho chyba, ale pri pilotoch RB je to chyba podpory, stajne a akadémie. To mi nejako nevychádza.
A čo by mal pre Lindblada robiť? A ako ty vieš že nerobia nič?
od 2005 ked zacali posobit v F1 ziskali 8x jazdecky titul s pilotmi, ktorych oni priviedli do F1. Ukaz mi v tomto ohlade uspesnejsiu stajnu.
wtf ? to sa tak zlepšili alebo čo sa stalo ? z minulého víkendu som mal z nich depresiu ešte v stredu
presne tak, nikto iný nemal a nemá šancu a ani štatisticky nebude mať šancu (ak sa niečo výrazne nezmení), keďže sa jedná o “dvojstajňu”. (10 tímov, 2 z jednej “akadémie”)
Avšak koľko majú tých jazdeckých titulov od jazdcov, ktorí prišli priamo do ˇáčkového týmu" bez toho, aby pôsobili v tom “béčkovom”? (napr. posledne asi Ham v McL?)
Jedinou úlohou tohto Béčka bolo nezavadzať na trati tomu Áčkovému, a prípadne sem-tam, keď úplne vybuchlo Áčko, tak doniesť nejaké to víťazstvo/pódium (napr. Vet). Takže oproti zvyšným tímom tieto dva majú len 8 súperov (žiadne sťažovanie sa, proste fakt - potvrdené aj mnohými vysielačkami pre vtedajších juniorov, asi len Cunoda/Lawson mávali zlý signál )
A podobné keci o tom, že však aj iné tímy si mohli založiť… …to si prosím nechajme pre toho prostoduchého spamera, ktorý sa zacykluje vo svojich klamstvách a polopravdách a potom je to už osobné.
Je to čisto reakcia na
Takže vlastne Toro Rosso doviedlo do F1 najviac “jazdeckých titulov”? Pri 14 kusoch pilotov za 13 rokov, stále celkom dobrý priemerný výsledok.
// a teraz tá dilema pre niektorých fans - a) priznať, že sú to dve nezávislé stajne a tak RB malo rovnaké šance ako zvyšných 9 tímov, alebo b) sú to jedna “dvojstajňa” a teda RB priviedli “tituly” do F1, ale pretekali už len s výhodou “-1 súper”?
// tento text je len osobný názor absolútne nie nestranného fanúšika F1. V prípade, že to niekoho pohoršilo, alebo nahnevalo, vopred sa ospravedlňujem. Ale nie “tomu” (toto nebol sarkazmus)
Ono si predstav - a kludne to mohol, resp stale moze RB tak urobit - keby mali nie jedno acko a jedno becko, ale dve acka.
Co im brani za sucasneho stavu aby najali top inzinierov aj do Racing Bulls? Obe stajne idu v zisku, maju rovnakeho dodavatela motora, mozu mat rovnake zavesenie, chladenie, prevodovku etc…
Kludne by Racing Bulls mohla byt rovnako spickova stajna ako Red Bull.
áno, celkom si to predstavujem. Dokonca si viem aj predstaviť nejaké obmedzenia (nemyslím nejaké “stropy” ani pravidlá), prečo to tak celkom nie je. Dokonca by som si vedel predstaviť aj tímovú réžiu v jednom tíme, alebo aj medzi dvoma tímami, ak potrebuješ iba jedného pilota ako víťaza v konkurencii zvyšných 16tich (a nechceš zbytočne prísť o body v súbojoch)
doteraz sa ale neda povedat, ze by becko na trati nejako miesalo karty. Podla mna si Redbull dava pozor aby taketo obvinenia neprisli.
to je pravda, zatiaľ béčko nejak výrazne nesúperilo s Áčkom, ak nerátame Lawsona s tragickým Perézom minulý rok. Čiže ak si to takto myslel, tak súhlasím.
Samozrejme, úplne inak to vyzeralo, ak sa napr. po zastávkach v boxoch prepadli áčka spolu s nejakým konkurentom (Fer, McL, MB) za béčko RB - tam už to bolo o niečom inom. (napr. keď už to nebolo nesúperenie s budúcim možným zamestnávateľom, tak ich radšej stiahli do boxov aj na neplánovanú zastávku, ktorá im následne úplne pokazila preteky).
A ťažko z toho viniť RB, ako píšeš. Nič neporušili, žiadne také pravidlá neexistujú, proste to majú iba takú “menšiu” strategickú výhodu.
Ja som iba fanúšik F1, je nevidím do toho napr. ako: “Podle Browna skutečný přínos spolupráce týmů A a B zdaleka nespočívá jen ve výrobě lepších komponentů. Existují scénáře, kdy může jít o zjevné sportovní výhody, například rozdělení strategií v závodech, aby byl zaručen co nejlepší výsledek. To by se mohlo projevit zejména v rozhodujících fázích šampionátu.”
A tých príkladov, aj politických je dosť veľa (nechcem tu spamovať, ale ak chceš, dám aj konkrétne). Nie je to plač, len konštatovanie reality, ako sú od 2005 vlastne v tej F1 “rozdané karty” a kto komu môže do nich nazerať a mať tak nejakú extra… hmmm …výhodu?
Chceš teraz tvrdiť že McL nemal vyhrať pp s prstom v nose?
To měl Leclerc, ale tak co se dá dělat
Tak jistý si tím opravdu nejsem, když jí vzal Ham.
Pisalek aky kraľ,??? Kde bol ten "kraľ " try roky? Treťotriedny pilot omylom jeho suoery sú slabý tak aj takýto nikto omylom sa dostane dopredu