A to jsem tam nezapočítával 0,5s, co přidává Antonelli.
Maj dle mě jasnou setrvačnost, ale věci se rychleji mění a pro tento závod prostě nemaj data.
Stále jezdí jen na 65%?
Dnes na 55%. To víš, Čína, smog. Jiný tlak
toto je co za sexisticky postoj?
Kiks tara kraviny ja som nespravil nic ine len dolozil z dostupnych materialov, ze to bolo inak ako ona tvrdi.
P7 v Q na sprint v pohode, uvidime co bude dal, v Australii vytezil z chaosu, ANT je zatim nepopsana kniha coz je fajn, mame co cist.
Vlastně to je možná poprvé, kdy jezdí v Číně. Ani nevím.
Skoro to vypadá že dneska mercedesu tak pul vteřiny odebral.
Výmluvy, Čikita jela svuj první zavod a byla 6.
Ty si tu pár dní dozadu psal kraviny a vlítla na tebe RBR úderka jako jste tu naběheli na Kiks? strašnej cirkus co tu předvádíte. Ano, Kiks napsala věci nepřesně nebo mimo, ale to neznamená, že je potřeba slítnout jako supy a tady do ní frčet. Ozblvášť ty potom co si tu předváděl pár dní zpět
Alba Larsen P3, to je v pohodě.
neklam a bude vsetko ok.
No ale nepojede P3, tam bude Čiko.
Riskujúc obojstranný backlash, zapojím sa do sporu @Kiks vs @Jos_Is_Back a pridružené osadenstvo.
Myslím, že Kiks má point, aj keď teda jeho prezentácia a argumentácia by mohla byť oveľa lepšia.
Táto debata čo tu vediete je už vyše 13 či koľko rokov stará, riešili sme to svojho času aj na F1.sk.
Čo vlastne znamená "Akadémia resp. Juniorka Red Bull-u v zmysle aký je to diferenciačný faktor?
V tých časoch sa “Akadémia” hojne používala, až to zľudovelo - viď. teraz sa bežne hovorí, že ten jazdec je členom akadémie toho či onoho tímu.
No ale čo sa vlastne skrýva pod tým povrchom? To nikdy celkom jasne pomenované nebolo, resp. bolo z toho také fluidum.
Tvárilo sa to, že je to niečo kde vezmete pilota - povedzme 15-20 ročného a o 5 rokov z toho vypadne o rád lepší pilot ako keby bol kdekoľvek inde. Nemusí byť nevyhnutne majstrovský, ale skrátka v dvoch scenároch kedy ten pilot bol 5 rokov pod Akadémiou Red Bullu a a v alternatívnom vesmíre 5 rokov nebol, tak v tom prvom prípade je fest lepší.
Ale už vtedy to vyzeralo, že to nie je veľmi pravda. Resp. a na to asi naráža Kiks, že sa s tými pilotmi nijako nadštandardne nepracuje a aj záujem o nich pod odchode z rodiny Red Bull-u je vlažný.
Ergo - už vtedy bolo podozrenie, že je to skôr strelnica pre Dr. Marka kde vyberie jazdca, ten jazdec dostane finančnú podporu a bezprecedentnú možnosť jazdiť (lebo naozaj nikto nemá juniorský tím takým spôsobom ako už 20 rokov má RB) ale celé je to len jedna veľmi veľká voda do ktorej sa jazdec hodí a ukáže sa či vie plávať.
Ak aj sú nejaké snahy im s tým plávaním sofistikovane pomôcť, na povrchu ich veľmi nevidno.
Je to možno viac ako môže tých XY chlapcov dúfať? S tým sa dá súhlasiť. A ako tu poznám miestneho Josa so svojím gung-ho prístupom, je dosť možné, že on aj viacerí iní by od akadémie ani nič extra neočakávali.
A tiež to nevyzerá, že iné “Akadémie” sú na tom extra lepšie. Poskytujú priestor a príležitosti, ale práca na slabých stránkach jazdca či jeho iný rozvoj je viacmenej stále na ňom a jeho osobnom tíme. Niekto by možno namietol, že veď to ani inak nejde, ale práve pred tými 15-20 rokmi boli dosť veľké debaty, že ide…len je v tomto F1 v prístupe k jazdcom dosť predpotopná. Že naozaj skúsený “tréner” by jazdca dokázal naozaj posunúť a asi za najlepší príklad sa považoval celkom pozoruhodný Massov vzostup z nijak prenikavého talentu (niečo ako teraz dajme tomu Lawson) na účastníka boja o titul.
Faktom je tiež, že keď sa vrátime k Akadémii Red Bullu, tak tam vždy vyzeralo byť tak trochu nepriznané pokrytectvo, kde sa tvárili, že takmer každý člen je preverený orlím zrakom Dr. Marka na talenty ale tak dopredu nikto netuší ako sa tí chlapci vyvinú.
Pri všetkej úcte skôr to za tých 20 rokov vyzerá, že ten zrak až tak precízny nebude a skôr to bolo de facto od začiatku to, čo teraz vidíme - lotéria kde sa snažia vyhrať Jackpot a nájsť medzi senom ihlu v podobe budúcej superhviezdy. A Marko triafa a triafa kým netrafí a potom sa tvári, že od začiatku vedel. A v tomto zmysle sa to už 2x podarilo - Seb aj Max.
Ale prepracovaný rozvoj jazdcov by som to naozaj nevidel - len ako vravím veľmi štedré podmienky “veľkej vody” do ktorej sa hádžu jazdci hlava nehlava a raz za čas to skrátka vyjde.
Ani to nie je málo.
Ešte dodatočná poznámka - Sebova podpora je podľa mňa trochu osobitá kapitola, lebo sa podľa mňa prekrýva obdobie keď Red Bull len F1 vo veľkom sponzoroval a mal pod patronátom viacero jazdcov, napr. Bernoldiho a následná fáza kedy už mal tím F1 a teda logicky už sa po jazdcoch obzeral aj s víziou, že pre neho budú jazdiť.
Klameš tu ty: RBR byl 3 nejrychlejší, ale mohl být 4. Rychlostně je to podle alokace ve vývoji.
Předvádíš tu cirkus leda tak.
Nie lebo sa bavíme presne o Tom čo stávajú odkedy Maju Maxa celý ten čas je k Tom debata !
Že odvtedy za 10 rokov presne mlynček na mäso
Nemusia dať šancu v F1 každému ! O to pravé ide ale ak mu ju dajú mali by ho na to pripraviť ak sú teda o talente presvedčený a veria mu
To by som čakala od akadémie ja !
RB to od Maxa neurobil ani 1x
Ja som to minule vysvetlila a argumentovala cez 2 príspevky !
S týmto ja napríklad v prípade Mercedesu nesúhlasím že im nikto inak nepomáha pracovať na slabých stránkach
Dala som príklad Antonelli.ktory bol priveľmi mäkký ale oni z neho dostali tu agresivitu spolu s otcom jeho rodičia uznali že Mercedes systematicky z neho dostal a len pozerali ako sa im dieťa mení pred.ocami
Jeho mama dokonca vravi zo srandy že jej Toto ukradol dieťa
Kazda “akademia”, je aj biznis. mlady pilot dostane zmluvu, podporu, ale samozrejme, ze nie zadarmo, alebo len s vidinou, ze raz bude sediet v “nasom” aute v F1.
RB navyse sportovu platformu vyuziva na marketing. Mozme sa hrabat v detailoch, ze kde je hranica medzi akademiou a sponzoringom fakt je ale ten, ze v pripade Vettela bol to Redbull kto poskytol financie na pretekanie v nizsich seriach.
Akademia ako samostatny subject vznikla neskor v suvislosti s aktivitami v F1 a presli nou, len tak zhlavy vytiahnem (aby ma tu niekto nechytal za slova) Klien, Buemi, Vergne, Ricciardo…
Nic to ale nemeni na veci, ze v pripade Vettela to nobolo BMW ale Redbull, kto za nim stal pocas juniorskych rokov.